Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nincs lemaradva az unokaöcsém?

Nincs lemaradva az unokaöcsém?

Figyelt kérdés

Március végén volt 2 éves de még pelusos.

Este és délben elalvás előtt még tápszert eszik,mostanában már elég sokat beszél azzal szerintem nincs is gond, most jön a kistesó és kérdeztem,hogy nem akarják-e szobatisztaságra szokatni és mondták,hogy nem erőltetik.Mostmár leveszik róla a pelust mert nagyon meleg, de nincs elő véve a bili,elvan téve,szóval nincs szem előtt,nem mondják neki,hogy rákell ülni ha jön a pisi stb.

De pl. a kajálásban meg már nagyon korán engedték,hogy egyedül egyen,meg hadják egyedül öltözködni,abban nagyon ügyes...Van egy másik gyerkőc a családban pár hónap van köztük,de ő már nem tápszeres... és nem is nagyon halottam olyat,hogy 2,5 évesen még tápszert egyen a gyerek normál kaja mellett.

Szerintetek?

2013. jún. 28. 20:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
nincs
2013. jún. 28. 20:33
 2/14 A kérdező kommentje:

Ez aztán a válasz :D

Csak ha most jön a kistesó akkor általában vissza fejlődnek és ő hova fejlődik vissza? :D

Lehetne egynél több szavas válaszokat?

2013. jún. 28. 20:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj nincs azzal, hogy tápszert kap. Olyan mintha tejet inna, nem mindegy, hogy mit iszik, ha mellette eszik rendesen?

Nem fejlődik vissza a gyerek, csak azért mert tesója születik, ezt hol hallottad???

Lehet hogy kicsit többet kell babusgatni, de nem lesz degenerált egy gyerek, csak mert hirtelen ő lesz a nagytesó.

És hogy teljesen felháborítsalak, az én gyerekem majdnem 3 éves és tápszert iszik, húúúúúha.

2013. jún. 28. 20:47
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs lemaradva.
2013. jún. 28. 20:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs lemaradva, az hogy tapszeres az nem jelent semmit se, valoszinulek a szulok felnek a tejallergiatol, ezert kap meg azt. Manapsag 3 eves korig ajanlani is szoktak a tapszert. A bilizest meg lehet tanitani, de lehet magatol is lemond a pelusrol. Lehet hogy pont a visszaeses miatt nem akarjak most tanitani, hanem majd a teso szuletese utan kezdik el.
2013. jún. 28. 20:49
 6/14 A kérdező kommentje:
Kap mellette tejet is.
2013. jún. 28. 20:52
 7/14 anonim ***** válasza:
Semmi gond nincs vele.
2013. jún. 28. 20:55
 8/14 anonim ***** válasza:

Két évesen a legtöbb gyerek még pelusos. A lányom 2,5 évesen lett szobatiszta nappalra, éjjelre meg 3 évesen....

A fiam most múlt két éves, és szobatiszta lett éjjel, és nappal is. Pedig a lányom sokkal okosabb, értelmesebb volt ebben a korban. Vagy legalábbis úgy tűnt, mert már tökéletesen beszélt.

2013. jún. 28. 21:11
 9/14 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőm kislánya már elmúlt 3 éves és csak tápszert hajlandó inni, a tejet semmilyen formában. Nem tudnak vele mit tenni.

A szobatisztaság más kérdés. Szerintem elő kéne venni a bilit. Unokaöcsém elmúlt 3 éves és még mindig pelusos. Tudja, hogy mikor kell kakilni, de nem hajlandó szólni. Szerintem őt tesómék nagyon elcseszték, és azért csinálhatja ezt, hogy foglalkozzanak vele, illetve ez az a dolog amit tud befolyásolni (azért sem szól, és ez az ő döntése). Nagyon sajnálom őt, de sajna nem az én gyerekem.:(

2013. jún. 28. 21:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Az én fiam is márciusban töltötte a 2-t. Nálunk mondjuk elő van véve a bili, de egyenlőre csak porfogónak jó, egyáltalán nem akarja használni a fiam. Én sem erőltetem, bőven ráérünk még, januárban kezdi az ovit, addigra remélem, sikerül szobatisztává válnia. Ha úton lenne egy kistesó, akkor még kevésbé érdekelne a téma, mert a picur születése miatt úgyis elég valószínű, hogy visszaesés lenne a bilizés terén. Ráadásul az én fiam öltözni/vetkőzni sem igazán hajlandó egyedül, de még így sem gondolom, hogy el lenne maradva bármiben is. Sok mindenben nagyon ügyes, ezek a dolgok nem érdeklik. Tápszert is sokan adnak 3 éves koráig, ebben sincs semmi különös. Mi ezt nem használtuk egyáltalán, 1 éves korától tejet kapott, de ha esetleg van allergiás a családban, akkor célszerű később bevezetni.

Szóval szerintem egyáltalán nincs lemaradva az unokaöcséd. :)

2013. jún. 28. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!