Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ikresek! Van itt olyan,...

Ikresek! Van itt olyan, akinek oviban, suliban szétválasztották az ikreit, hogy ne legyenek egy csoportban?

Figyelt kérdés

Mi volt az oka? Mikor történt, elötte mennyit voltak együtt? Hogy viselkedtek egymással?

Nekem igazából még csak most kerülnek bölcsibe a 2,5 éveseim, de néha borzalom, amit egymással művelnek, ezért jutott eszembe. Most egy csoportba kerülnek, én kértem, mert még soha nem voltak egymástól külön, elég lesz nekik a bölcsit megszokni. Persze imádják is egymást, ha az egyik kikerül a másik látószögéből, pár perc után már kérdezgetik, hogy hol a baba? (így hívják egymást:)2petéjűek, fiúk

2013. aug. 28. 15:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanez nálunk a helyzet, csak lányok. Oviban egy csoportba járnak, viszont többen javasolták, hogy iskolába járassam külön osztályba őket, mert ne hasonlítgassák egymáshoz őket a tanárok. Jövőre mennek, addog gondolkozok rajta. Egész más mentalitásúak, úgyhogy lehet, hogy jobb lenne, ha tényleg külön mennének.
2013. aug. 28. 15:09
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Az én lanyim is bölcsisek, egy csoportba járnak. Ovit még nem tudom, pedig januártól mennek, de mi protkosok vagyunk, mert a nagymama az ovivezetője, úgyhogy ott van időm kitalálni. Iskolába mindenképp külön osztályt szeretnék, sőt a külön iskolában is gondolkodok, rengeteg jó általános iskola van a környékünkön.
2013. aug. 28. 15:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az olvastam, hogy akkor javasolt szétválasztani őket, ha egymás hátrányára fejlődnek. Pl. az egyik túl dominánssá válik, a másikuk pedig a testvére árnyékába húzódik.

Nálunk jövőre mennek oviba, de egy csoportba akarom íratni őket, mert nálunk nincs ilyen gond.

Iskolába meg eszemben sincs külön osztályba járatni őket. Hogy legyünk ott, ha egyszerre lesz szülői értekezletük, vagy akármi más? (van kisebb tesójuk is) Szerintem nagyon nem lenne praktikus a külön osztály. Csak abban az esetben gondolkodnék külön járatni őket, ha nyilvánvalóvá válna, hogy teljesen más beállítottságúak, pl. egyiküknek matek tagozat, másikuknak sporttagozat lenne való, akkor természetesen azt mondanám, hogy járják be a saját útjukat.

2013. aug. 28. 15:17
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az enyéimnél szerintem még nincs igazán domináns fél, mert nem tudom eldönteni, melyikük lenne az.

Csak sokszor hajba kapnak, kíváncsi leszek a bölcsibe milyen lesz. Ha összevesznek, akkor az egyik a haját húzza a másiknak, a másik üvölt, aztán fellöki,szóval megy a harc.

Nálatok is?

Persze sokat elvannak együtt is, együtt bohóckódnak, csintalankodnak, stb.

2013. aug. 28. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Én, mint iker tudok neked válaszolni. Ovit és általános iskola első felét együtt jártuk, nem volt gond. Aztán nagyon mások lettünk, én másik suliban folytattam, ő maradt. Jó volt így. Kicsi korunkban szerintem megviselt volna minket a szétválasztás, de 10 éves korunk felé már nem volt akkora trauma, hogy nem vagyunk egész nap együtt.
2013. aug. 28. 15:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Hármas válaszolóval értek egyet :)
2013. aug. 28. 16:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is! Én is valahogy így gondoltam, de hát majd kiderül:)
2013. aug. 28. 16:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ikertesóm van, mi egypetéjűek vagyunk, mi 24éves korunkig egy suliba jártunk tesómmal és egy helyen dolgozunk is- de mi ezt nagyon szeretjük.

EGyébként mindkettőnknek férje és családja van, 15km-re lakunk egymástól- és külön életet élünk!! Ezt csak azért írom, hogy attól függetlenül, hogy szinte végig együtt voltunk kicsi-tini,kamasz, és felnőttkorunkba is, azért mégsem vagyunk úgy összenőve, hogy nem tudnánk egymás nélkül élni. Sokat találkozunk, gyerekink is nagyon szeretik egymást- sok a közös program, de nem látom, hogy ez bárkinek hátrányára válna.

Szerintem gyerekfüggő az ikreknél, ohgy együtt, vagy külön legyenek. ha ti és majd pedagógusok is úgy látják, ohgy külön jobb nekik, akkor külön irasd őket, de egyenlőre együtt biztos jó nekik. :))

2013. aug. 28. 20:59
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Jó, hogy ilyen jó testvérek vagytok!

Nekem is mindig eszembe jut, hogy remélem nagyon jó tesók lesznek, mert borzalmas lehet, ha ez nem így van, főleg ikreknél fura:)

2013. aug. 29. 13:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Több ikres ismerősöm van,nálunk a lakótelepen elég sok ikergyerkőc születik mostanság.

Az egyik ikerlány pár most lesz 3.-os,külön jártak oviba és suliba is.Az ovit együtt kezdték,de nem kommunikáltak mással,így külön kellett őket rakni,hogy szocializálódjanak.

A másik ikerlány pár ovis.A bölcsibe egy csoportba jártak,de szinte "ölték" egymást,így oviba már külön tették őket.Azóta délutánonként örülnek egymásnak:)!

2013. aug. 29. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!