Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4. napja nincs széklete...

4. napja nincs széklete kislányomnak, mi legyen szerintetek?

Figyelt kérdés
Kedd este kakilt 2,5 évesem egy hatalmasat utoljára, azóta semmi. Volt már ilyen párszor, de tegnap este adtam neki Levolac szirupot, hogy mára már legyen valami. De eddig semmi. Minden nap eszik almát, barackot, joghurtokat, sok folyadékot iszik, ezen héten is így volt, sokat mozog minden nap. Nem fáj semmije, jókedvű, ígéri most is, hogy majd később kakil.Délelőtt megint adtam neki a szirupból egy minimálisat, de még csak ingere se lett neki ismételten. Most adtam neki 4 kanál lekvárt, itattam vele 2 dl langyos tejet, hátha, mert már nagyon aggódom. Szerintetek, ha este 7-ig nem kakil, adjak még neki glicerines kúpot, vagy a mai "kezelésekre" már inkább ne, csak holnap reggel?
2013. aug. 24. 15:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 3. adag levolac szirupra indult be a kislányomnál a széklet. Lehet, hogy még várnod kell a hatására. Ha holnap délelőtt sincs semmi, akkor adnék kúpot. De előtte még szirupot az útmutató szerinti mennyiségben.
2013. aug. 24. 15:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Szilva + tej. :)
2013. aug. 24. 15:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Mindjárt lemegyünk még a boltba, hátha van aszalt szilva...Lehet tényleg csak várok holnap reggelig.
2013. aug. 24. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Télen barackbefőttet vagy szilvabefőttet adtam a fiamnak (az aszalt nem segített) meg gyümölcslevet. 4 nap után hatott, már én is aggódtam. Hagyjátok el pár napig a csokis, kakaós dolgokat, ha eszik ilyeneket, nálunk az nagyon fogja a hasát, pedig alig eszik ilyet.
2013. aug. 24. 19:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Aszaltszilva-lé reggel éhgyomorra melegen.
2013. aug. 24. 20:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi lett?
2013. aug. 25. 20:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Még aznap kakilt, mikor kiírtam a kérdést. Kapott még aszalt szilvát, ettől függetlenül jó kemény volt, de nem fájt neki. Tegnap is kakilt, de minden nap fog most már kapni vagy szilvát, szilvalekvárt, vagy aszalt szilvát, nem akarok még egy ilyen időszakot.

Köszi nektek!

2013. aug. 26. 07:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Oda kell figyelni, az biztos, az én kislányom is ilyen nehezen kakilós, sokáig tartogatja, azután jól megdolgozik vele. :-/

Nem fontos minden nap szilvát adni neki, hanem mozogjon sokat, vagy tornáztasd meg kicsit, és sok folyadékot igyon! Nekünk 2x volt ilyen durva hetünk, de akkor az egyiknél 5, a másiknál 6 napig nem volt széklete. Miután megkapta a Levolac szirupot (a 2. alkalomnál), utána úgy beállt a kakilás, hogy minden nap kakilt, és ezt tartja azóta is (kb. 2 hónapja volt ez az eset).

A másik, ami miatt időben jó elkapni és valamit tenni, mert ha ovis lesz, ott ne szenvedjen (bár nem írtad, hogy bölcsis-e), idegen helyen még jobban visszatartják.

Szép napot nektek!

előző

2013. aug. 26. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!