Lázcsillapítás? Nagyon magas láz esetén mikor kell pl. ügyeletet hívni? 5 éves lányom délelőtt óta lázas,3 kúpot kapott ma, /szirupokat nem bírja meginni/, illetve hűtőfürdőztük lázcsillapításra.
Szerintem is jobb lenne, ha látná orvos. Kisfiam is lázas volt az utóbbi napokban, de még nem vészesen. Pénteken levittük a dokihoz, hogy azért mégiscsak hosszú hétvége jön, és kiderült, hogy tüszős mandula gyulladása van. Azóta minden este felment 39-re a láza, de már kapja az antibiotikumot. Szerintem is lehet, hogy szükség lehet rá.
Olyan rossz, hogy ilyenkor azért vacilál az ember, mert az ügyeleten általában beszólogatnak, hogy mi a fenének vitte be, kutya baja sincs, stb., közbem meg lehet nagyobb baj is belőle. Katasztrófa ez az egészségügy :(.
Múltkor én sem akartam bevinni a 5,5 évesemet, egész nap 39 felett volt a láza, de este kihányta a nurofent és nem volt otthon kúp, mert elfogyott (előtte már régen volt lázas). És milyen jól tettem, hogy elvittem. Semmi baja nem látszott a lázon kívül, nem fájt semmilye. Picit pöttyös volt a háta, ilyen tűhegynyi pöttyök, de előtt egész délután borogattam, mondom biztos attól. Erre közölet a doktornő, hogy ez bizony skarlát. 10 nap antibiotikum, és 5 nap magas láz.
Inkább nézzenek hülyének, de én elviszem vagy felhívom őket. Nem vagyok orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!