Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lázcsillapítás? Nagyon magas...

Lázcsillapítás? Nagyon magas láz esetén mikor kell pl. ügyeletet hívni? 5 éves lányom délelőtt óta lázas,3 kúpot kapott ma, /szirupokat nem bírja meginni/, illetve hűtőfürdőztük lázcsillapításra.

Figyelt kérdés
Legalacsonyabb 38,5 volt, legmagasabb 39,7, most utoljára 38,9. Sose volt még ilyen magas láza, meddig fér ez bele? Meddig lehet lázat csillapítani itthon? Mintha úgy olvastam volna, hogy 3 napig lehet alkalmazni a lázcsillapító szereket.
2013. aug. 18. 20:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is jobb lenne, ha látná orvos. Kisfiam is lázas volt az utóbbi napokban, de még nem vészesen. Pénteken levittük a dokihoz, hogy azért mégiscsak hosszú hétvége jön, és kiderült, hogy tüszős mandula gyulladása van. Azóta minden este felment 39-re a láza, de már kapja az antibiotikumot. Szerintem is lehet, hogy szükség lehet rá.

Olyan rossz, hogy ilyenkor azért vacilál az ember, mert az ügyeleten általában beszólogatnak, hogy mi a fenének vitte be, kutya baja sincs, stb., közbem meg lehet nagyobb baj is belőle. Katasztrófa ez az egészségügy :(.

2013. aug. 18. 23:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Múltkor én sem akartam bevinni a 5,5 évesemet, egész nap 39 felett volt a láza, de este kihányta a nurofent és nem volt otthon kúp, mert elfogyott (előtte már régen volt lázas). És milyen jól tettem, hogy elvittem. Semmi baja nem látszott a lázon kívül, nem fájt semmilye. Picit pöttyös volt a háta, ilyen tűhegynyi pöttyök, de előtt egész délután borogattam, mondom biztos attól. Erre közölet a doktornő, hogy ez bizony skarlát. 10 nap antibiotikum, és 5 nap magas láz.

Inkább nézzenek hülyének, de én elviszem vagy felhívom őket. Nem vagyok orvos.

2013. aug. 21. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!