Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan fejleszthetem a kézügye...

Hogyan fejleszthetem a kézügyességét?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 éves, és nagyon csúnyán rajzol, görcsösen fogja a ceruzát. Már megpróbáltam sok mindent, megmutattam én hogyan csinálom, vettem háromszög alakú ceruzát, a kedvenc mesehőseit ábrázoló színezőt, de nem akarja csinálni, inkább sír, vagy csak hosszas rimánkodás után duzzogva ül le. Szeretném, ha az iskolára szépen megtanulná az alapokat, nem akarok belőle Picassót még mielőtt valaki letámadna, de legalább embert, házikót, fát meg hasonlókat tudjon rajzolni, hogy az ahhoz is hasonlítson. Volt valaki hasonló cipőben? Ötletek?
2013. aug. 17. 10:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha erőlteted, akkor megutálja a rajzolást. Hagyd, hogy azt csinálja, amit szeret. Az iskolában vagy az oviban megtanítják a helyes ceruzafogásra. Látja, hogy a többiek hogyan csinálják.
2013. aug. 17. 10:35
 2/10 anonim ***** válasza:
A kisgyerekek 5-7 éveek finom motorikus mozgása még fejletlen a kéztőben lévő csontok fejletlensége miatt - később alakul ki - egyetemen tanítják is hogy nem "áll kézre" nekik a ceruza, toll. Nem szabad erőltetni mert kényelmetlen nekik tartani ezeket az eszközöket! Az én fiam is 5 éves jövőre megy suliba és hát a rajzai.... hááát... hgy is mondjam.. :) na mindegy.. szóval én sokat gyurmázok vele, legózik sokat, és ujjfestünk! valamint a sütésnél sokat hagyom hogy játszon - gyúrogassa a tésza maradékokat.. nyugii majd szépen fogja csinálni :)
2013. aug. 17. 10:36
 3/10 anonim ***** válasza:

"de legalább embert, házikót, fát meg hasonlókat tudjon rajzolni, hogy az ahhoz is hasonlítson "

Ne akard ezt- ők élményeiket szívből rajzolják, azért olyan artisztikusak és mindig jók a kisgyerek rajzok! (privben írok bővebben, ha igényled,de így elveszed csak a kedvét)

Jó eszközöket adj és hagyd őt kedvére firkálni/festeni / a festéket folyatni (fólia leterítve, munkaruha)

A jó eszközök: nagy papír, vastag ecset , sok szép színes festék

ceruza MÉG NEM JÓ - kréta : téglácska formájú, ami nem ceruzafogásban fogható, hanem a tenyérben van .

ilyen itt kapható, méhviasz színezett tégla _nagyon jó!! darabra is kapható 200 Ft 1 db

[link]

[link]

[link]

ne kritizáld, engedd őt szabadon alkotni- hidd el beérik

2013. aug. 17. 10:41
 4/10 anonim ***** válasza:

a waldorf iskolában pont ezért lassan tanítják írni a gyerekeket, és tégla kértával kezdik, amit az előző írt.

7-8 éves korig tényleg nem tudják rendesen fogni a ceruzát, ne erőltesd. és gyúrjatok tésztát, válogassatok babot, törött diót, csavart az apjával, játszatok makkal gesztenyével, bábus társasjátékkal, stb...

2013. aug. 17. 11:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem én erőltetem, hanem az oviban szó szerint neki estek, hogy nem igaz hogy még ezt sem tudja. Ő meg sírva menekül már a foglalkozások előtt. Csak azt szeretném neki megmutatni, hogy hogyan csinálja mókásan, hogy újra kedvet kapjon hozzá,, mert régen mindig firkálgatott és nekem ez olyan rossz, hogy hazajön és dugdossa az ovis rajzait, mert a többiek szebbet rajzoltak, amúgy rengeteget játszunk mi is itthon, legózunk, gyurmázunk de a ceruza vagy egyéb rajzolós dolog látványától már rázza a hideg. Szeptembertől új oviba fog járni, és azt szeretném, ha ott már kedvére rajzolgatna a többi gyerekkel, meg már ott ugye iskolára felkészítő foglalkozások lesznek amiket már nem hagyhat ki, és nem akarom minden nap síni látni.
2013. aug. 17. 11:21
 6/10 anonim ***** válasza:

A gyurmázás, gyöngyfűzés, zizicsipegetés és hasonlók mind fejlesztik.

Meg letöltöttem neki aranyos fejlesztőfüzetet, azt szerette az én lányom, sokat fejlődött.. Küldenék linket, de ide nem engedi kitenni, megpróbálom privátban....

2013. aug. 17. 12:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Es ha leteritesz a foldre egy nagy papirt es kedvetekre rajzolgattok ossze-vissza,ez teret adna neki is es neked is hogy egyutt tudjatok alkotni. Lanyomnak rajztablaja van letorolheto filctollal, nagyon szereti, raul es ugy rajzol es azota kedve is van rajzolni es sokat ugyesedett is
2013. aug. 17. 22:01
 8/10 anonim ***** válasza:

" 5 szó szerint neki estek, hogy nem igaz hogy még ezt sem tudja. Ő meg sírva menekül már "

jujuj, de rossz óvoda! ilyennek nem lenne szabad előfordulnia! Az jó, hogy új helyre megy: javaslom semmit, de semmit ne törődjetek a rajzolásával - azon kívül, hogy a fent említett eszközöket megkapja valamilyen ünnepre. Az eszközök használatát meg lehet mutatni, nem szavakkal magyarázva, hanem úgy , hogy te is rajzolsz , festesz- nem kell értékelni semmit- csak fess valamit, fát , virágot - és legyen neki is lehetősé festeni/rajzolni (az ő rajzába nem szabad nekünk belerajzolni) és mivel 7 éves korig UTÁNZÁSSAL tanul - előbb -utóbb ő is csinálja! (ne erőltesd a témát sem, (fiúk néha nem rajzolnak embert később, a kislányok királylányt szép ruhában..) NEM lesz lemaradása, és még van esély, hogy nem utáltatták meg vele a rajzolást..

2013. aug. 17. 22:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, most szülinapjára csak ilyen dolgokat vettünk, meg kirakót, legót, ez a mágneses táblánk eltört de vettem most aszfaltkrétát és ez nagyon tetszik neki, remélem a közeljövőben így is marad!
2013. aug. 20. 13:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Amúgy pont emiatt váltunk ovit, mert nem hiszem el, hogy ilyen szadista óvónők között fejlődni tudna.
2013. aug. 20. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!