Más nagyszülő, dédi is butaságokat mond a gyereknek?
Figyelt kérdés
A kisfiam sírt, és a dédi ilyet mondott neki, hogy "ne sírj, mert apa hazajön, nem fog szeretni", vagy "sírós gyerekeket elviszi a mumus". Mondtam a dédinek, hogy ilyeneket ne mondjon a gyereknek, de elgondolkodtam, hogy régen ez volt a módi, hogy ilyen hülyeségeket beszéltek? Mert ezt nem tudom másnak nevezni. És annyi olyan helyzet van, amikor inkább hazugságot mond, minthogy szépen elmagyarázná a gyereknek az igazat.2013. aug. 15. 14:11
11/15 anonim válasza:
Sztem. intelligencia függő, vannak normális, értelmes dédik, és vannak fiatalos bugyuta nagymamák is.
A lényeg, hogy nem szabad hagyni, én mikor nem volt ott a gyerek elmondtam, hogy nem hülye, nem fogyatékos, csak gyerek, a valós őszinte reális, igaz dolgokat kell mondani, a saját életkorának megfelelően. Volt egy kis sértődés, de aztán működött
12/15 A kérdező kommentje:
10: ezek nálunk is ugyanígy elhangoztak, de amit már a gyerek előtt sem hagytam szó nélkül, amikor azt mondja: "juj, kikapunk anyától". Sosem emeltem kezet a gyerekemre, még az kell, hogy más fenyegesse velem, mintha én lennék az ellenség. Lehet, hogy nem nagy dolgok ezek, mégsem bírom.
2013. aug. 15. 17:04
13/15 anonim válasza:
Nekem mondta kiskoromban dédi, h ha rossz leszek, elvisz a kalauz (féltem is rendesen, évekig visítva zokogtam, mikor vonatoztunk)
A màsik kedvenc dumàja a ne ugràlj, mert leszakad a màjad, meg unokatesòmnak magyaràzta be, hogy ha grimaszol, ùgy marad, az akkor ovis kislàny napokig nem mert mosolyogni se, mert félt.
Aztàn mama véget vetett ennek, és helyre tette dédit.
14/15 anonim válasza:
és sajnos nem csak a dédik, hanem a kolléganőm is ijesztgeti a saját gyerekét (2 éves) a zsákossal :(
15/15 anonim válasza:
nekem kis koromban sokkal durvábbakat mondtak...kedvencem mikor vmi rosszat csináltunk ikertesómmal akkor azzal ijesztgetett mama hogy bennetek ördög van ezt halál komoly fejjel , kicsit bolond szegény, futkorászni mi se nagyon csinálhattuk, mert hogy eltörjük a lábunkat, nyÍlván nagyon féltettek. a másik nagymamámnak meg gonosz megjegyzései voltak, de nem tehet róla mert ő rossz közegben nőtt fel, meghaltak a szülei azthiszem és elég genyó családba került enne tudható be amilyen. nem veszem magamra , szerencsére nem ők neveltek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!