Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más nagyszülő, dédi is butaság...

Más nagyszülő, dédi is butaságokat mond a gyereknek?

Figyelt kérdés
A kisfiam sírt, és a dédi ilyet mondott neki, hogy "ne sírj, mert apa hazajön, nem fog szeretni", vagy "sírós gyerekeket elviszi a mumus". Mondtam a dédinek, hogy ilyeneket ne mondjon a gyereknek, de elgondolkodtam, hogy régen ez volt a módi, hogy ilyen hülyeségeket beszéltek? Mert ezt nem tudom másnak nevezni. És annyi olyan helyzet van, amikor inkább hazugságot mond, minthogy szépen elmagyarázná a gyereknek az igazat.
2013. aug. 15. 14:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sztem. intelligencia függő, vannak normális, értelmes dédik, és vannak fiatalos bugyuta nagymamák is.

A lényeg, hogy nem szabad hagyni, én mikor nem volt ott a gyerek elmondtam, hogy nem hülye, nem fogyatékos, csak gyerek, a valós őszinte reális, igaz dolgokat kell mondani, a saját életkorának megfelelően. Volt egy kis sértődés, de aztán működött

2013. aug. 15. 16:50
 12/15 A kérdező kommentje:
10: ezek nálunk is ugyanígy elhangoztak, de amit már a gyerek előtt sem hagytam szó nélkül, amikor azt mondja: "juj, kikapunk anyától". Sosem emeltem kezet a gyerekemre, még az kell, hogy más fenyegesse velem, mintha én lennék az ellenség. Lehet, hogy nem nagy dolgok ezek, mégsem bírom.
2013. aug. 15. 17:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem mondta kiskoromban dédi, h ha rossz leszek, elvisz a kalauz (féltem is rendesen, évekig visítva zokogtam, mikor vonatoztunk)

A màsik kedvenc dumàja a ne ugràlj, mert leszakad a màjad, meg unokatesòmnak magyaràzta be, hogy ha grimaszol, ùgy marad, az akkor ovis kislàny napokig nem mert mosolyogni se, mert félt.

Aztàn mama véget vetett ennek, és helyre tette dédit.

2013. aug. 15. 19:24
 14/15 anonim ***** válasza:
és sajnos nem csak a dédik, hanem a kolléganőm is ijesztgeti a saját gyerekét (2 éves) a zsákossal :(
2013. aug. 15. 20:14
 15/15 anonim ***** válasza:
nekem kis koromban sokkal durvábbakat mondtak...kedvencem mikor vmi rosszat csináltunk ikertesómmal akkor azzal ijesztgetett mama hogy bennetek ördög van ezt halál komoly fejjel , kicsit bolond szegény, futkorászni mi se nagyon csinálhattuk, mert hogy eltörjük a lábunkat, nyÍlván nagyon féltettek. a másik nagymamámnak meg gonosz megjegyzései voltak, de nem tehet róla mert ő rossz közegben nőtt fel, meghaltak a szülei azthiszem és elég genyó családba került enne tudható be amilyen. nem veszem magamra , szerencsére nem ők neveltek fel.
2013. aug. 16. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!