Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A nagyszülő adhat nálatok...

A nagyszülő adhat nálatok jelzésértékű pofont?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki letámad, nem szoktam agyonverni a gyereket, de párszor már előfordult, hogy jelzésértékűen rácsaptam a kezére vagy szájára (soha nem nagyot).

5 évesem ma kapott egy kis szájast a nagymamájától. Én erre rászóltam anyámra, hogy legyen kedves ő rászólni a gyerekre, a pofont hagyja meg nekem, többet ne lássak ilyet.

Jól gondolom?

2013. aug. 8. 12:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Igen, Jól gondolod!
2013. aug. 8. 12:56
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Én nem ütném meg az unokám (hozzáteszem nincs unokám :) ). A nevelés a szülők dolga. Szerintem.
 3/14 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem pedig nyugodtan nevelhetne ő is, a jelzésértékű ráütéssel semmi rosszat nem csinált, ellenben most jól aláástad a nagymama tekintélyét a gyerek előtt azzal, hogy rászóltál...
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Igen! Igazad van. De vigyázz te is,.ne.szabaduljanak el az indulataid. Inkabb szóban beszéljétek meg. Engem a szüleim soha soha nem bántottak, mégis minden rendben volt/van.
2013. aug. 8. 13:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sem engedném a nagyinak, hál' istennek nem is volt rá példa. Én nem vagyok nagy "verés ellenes", persze nem szoktam földig verni a három évesemet, de ha nagyon megy a hiszti, bizony a fenekére rácsapok, annak idején szüleim is így csinálták, valószínűleg ezért.

De egyébként anno (az öcsém és közöttem nyolc év van), amikor a tesóm négy éves volt, ő is kapott a fenekére néha, ha nagyon nem bírtak vele... Egyszer csaptam rá a popsijára, anyum egyből leteremtett, hogy nem az én dolgom, hogy neveljem az öcsémet. Tehát nálunk már testvérként sem tehettem ilyesmit.

2013. aug. 8. 13:15
 6/14 A kérdező kommentje:

Mint írtam, nem jellemző, csak párszor fordult elő, hogy kapott tőlem a gyerek. Én is a megbeszélés híve vagyok.

Ezért is voltam mérges anyámra, meg amúgy se tartom jónak, a nagyszülőnek ez nem dolga. Szóljon rá, kiabálhat vele, állítsa sarokba, küldje büntetésbe - de nem ütheti meg szerintem.

2013. aug. 8. 13:16
 7/14 anonim ***** válasza:
47%

Pofont nem, de a fenekükre szoktak kapni, ha 20-adszor sem fogadnak szót. A kisebbek 4, illetve 10 évesek.

Én nem haragszom ezért.

2013. aug. 8. 13:42
 8/14 anonim ***** válasza:
31%
Én is ezt mondtam volna anyámnak.
2013. aug. 8. 14:11
 9/14 anonim ***** válasza:
66%
Én se engedném nekik.
2013. aug. 8. 14:44
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

n nem adok pofont és csapást sem (popsi, kéz). Egyszer akarta a nagymamája (Anyós) kézen csapni a lányomat, de nagyon gyorsan félrevontam és elmondtam neki a véleményem.

Igen, nehezebb megbeszélni meg nem azt hajtogatni, h nem szabad, de több értelme van, ha megadjuk a tiszteletet akkor is, amikor éppen valami gond van.

2013. aug. 8. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!