A nagyszülő adhat nálatok jelzésértékű pofont?
Mielőtt bárki letámad, nem szoktam agyonverni a gyereket, de párszor már előfordult, hogy jelzésértékűen rácsaptam a kezére vagy szájára (soha nem nagyot).
5 évesem ma kapott egy kis szájast a nagymamájától. Én erre rászóltam anyámra, hogy legyen kedves ő rászólni a gyerekre, a pofont hagyja meg nekem, többet ne lássak ilyet.
Jól gondolom?
Én sem engedném a nagyinak, hál' istennek nem is volt rá példa. Én nem vagyok nagy "verés ellenes", persze nem szoktam földig verni a három évesemet, de ha nagyon megy a hiszti, bizony a fenekére rácsapok, annak idején szüleim is így csinálták, valószínűleg ezért.
De egyébként anno (az öcsém és közöttem nyolc év van), amikor a tesóm négy éves volt, ő is kapott a fenekére néha, ha nagyon nem bírtak vele... Egyszer csaptam rá a popsijára, anyum egyből leteremtett, hogy nem az én dolgom, hogy neveljem az öcsémet. Tehát nálunk már testvérként sem tehettem ilyesmit.
Mint írtam, nem jellemző, csak párszor fordult elő, hogy kapott tőlem a gyerek. Én is a megbeszélés híve vagyok.
Ezért is voltam mérges anyámra, meg amúgy se tartom jónak, a nagyszülőnek ez nem dolga. Szóljon rá, kiabálhat vele, állítsa sarokba, küldje büntetésbe - de nem ütheti meg szerintem.
Pofont nem, de a fenekükre szoktak kapni, ha 20-adszor sem fogadnak szót. A kisebbek 4, illetve 10 évesek.
Én nem haragszom ezért.
n nem adok pofont és csapást sem (popsi, kéz). Egyszer akarta a nagymamája (Anyós) kézen csapni a lányomat, de nagyon gyorsan félrevontam és elmondtam neki a véleményem.
Igen, nehezebb megbeszélni meg nem azt hajtogatni, h nem szabad, de több értelme van, ha megadjuk a tiszteletet akkor is, amikor éppen valami gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!