A nagyszülő adhat nálatok jelzésértékű pofont?
Mielőtt bárki letámad, nem szoktam agyonverni a gyereket, de párszor már előfordult, hogy jelzésértékűen rácsaptam a kezére vagy szájára (soha nem nagyot).
5 évesem ma kapott egy kis szájast a nagymamájától. Én erre rászóltam anyámra, hogy legyen kedves ő rászólni a gyerekre, a pofont hagyja meg nekem, többet ne lássak ilyet.
Jól gondolom?
Ha ő vigyáz rá, akkor igenis nevelheti. Ha otthon elfogadott, hogy néha rácsapjanak a fenekére stb, akkor a nagymama is csinálhatja, ha oka van rá. Mert akkor a fejére nő, Te meg majd néheted, hogy nem vállalja el, hogy vigyáz rá, amíg neked dolgod van, vagy ne adj isten dolgoznod kell és nincs ovi, iskola.
A gyerekek hamar rájönnek, hogy hol nagyobb a szabadság és ki is használják.
Persze, ha Te is ott vagy és látod éppen, hogy rosszat csinál, akkor Neked kell nevelni, de ha csak fél óra múlva leszel ott, akkor már cseszheted, mert nem ér semmit.
Nálunk anyósom szokott többet vigyázni rá, mert ő már nyugdíjas, de ha ott van nála két-három napot, akkor őrá tartozik a nevelés is. Nagyon nincs nálunk tiltva semmi, csak olyan, ami veszélyes, de az én lányomnak is van olyan napja, hogy semmi sem jó neki, és semmire nem hallgat. Ha ilyenkor nem vagyok ott, akkor igenis nevelheti a nagymama is, akár egy jelzés értékű pofonnal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!