Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más nagyszülő, dédi is butaság...

Más nagyszülő, dédi is butaságokat mond a gyereknek?

Figyelt kérdés
A kisfiam sírt, és a dédi ilyet mondott neki, hogy "ne sírj, mert apa hazajön, nem fog szeretni", vagy "sírós gyerekeket elviszi a mumus". Mondtam a dédinek, hogy ilyeneket ne mondjon a gyereknek, de elgondolkodtam, hogy régen ez volt a módi, hogy ilyen hülyeségeket beszéltek? Mert ezt nem tudom másnak nevezni. És annyi olyan helyzet van, amikor inkább hazugságot mond, minthogy szépen elmagyarázná a gyereknek az igazat.
2013. aug. 15. 14:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
Igen. Régen mondtak ilyeneket. Nálunk a gyereknek azt mondták, hogy a síros gyerekeket összeszedik. Azóta nem tud elsűlni a gyerekem, hogy ki szedi össze, és hova viszi, hiába magyaráztam neki, hogy ez csak vicc.
2013. aug. 15. 14:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát én csak a nagyszüleimig visszamenőleg tudok nyilatkozni, de szerencsére nálunk akkor sem volt szokás zsákos emberrel meg hasonlókkal ijesztgetni a gyerekeket. Minket viszont annál inkább kiborítanak, ÁLLANDÓAN a rossz dolgokról beszélnek, kizárólagos téma a betegség meg a halál, hogy jaj nehogy lezuhanjon a repülőd, jaj nehogy valami bajod legyen, jaj borzasztó, hogy miken kell keresztülmenni az embernek, és mindezeket folyamatosan olyan arccal, mintha már nem sok lenne hátra nekünk. Ha a gyerek nadrágja koszos lesz, olyan jajveszékelés tök ki, mintha a tatárok jönnének. Mindenesetre én rájuk tudok szólni, úgyhogy inkább ez, minthogy a gyereknek legyenek rémálmai.
2013. aug. 15. 14:18
 3/15 A kérdező kommentje:
Az ijesztgetésnél, meg nem fog szeretni apa jellegű kijelentéseknél én is szóltam, de mindig van valami, ami nagyon nem tetszik, de nem is akarok mindenért szólni, mert amúgy nem akar ő rosszat, csak másképp gondolkodunk.
2013. aug. 15. 14:22
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

nem épp zsákos emberes, de dédi két kedvenc beszólása:

- hét üres faluban nincs még egy ilyen szép gyerek

-ugyulubugyulu te vagy a legszebb ötödik dédunokám

:D

2013. aug. 15. 14:25
 5/15 A kérdező kommentje:
4: végülis nem hazudik a dédi, nem? :)
2013. aug. 15. 14:30
 6/15 anonim ***** válasza:
előző, jó fej déditek lehet :)
2013. aug. 15. 14:43
 7/15 anonim ***** válasza:

A nagymama szokta mondani, ha a lanyom valami neki nem tetszot csinal, hogy de ronda vagy nem is szeret a mama.

Meg a nevelesi ezkoz, hogy jon apad es elver....

2013. aug. 15. 14:44
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a nagymama (anyósom) szokott kopogni az ajtón és azt mondja: jön a cigány! Emiatt a lányom frászt kap otthol ha netán kopog valaki az ajtónkon és este 10-szer megkérdezi, hogy bezártuk-e az ajtót.
2013. aug. 15. 14:50
 9/15 anonim ***** válasza:
szerencsére nem .
2013. aug. 15. 15:51
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

anyósom szokta mondani, hogy ha valamit nem kéne csinálnia a gyereknek:

-jujj, hazajön a papa....

egyrészt, nyilván nem jön haza a papa, de a gyerek várja, hogy belépjen az ajtón.

másrészt félni fog a papától.

másik amitől sikítok:

-de buta vagy!

nem, nem buta a gyerekem, max butaságot csinál. nem is értem hogy lehet lebutázni egy kisgyereket!

2013. aug. 15. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!