Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van akinek 3 évese nem szereti...

Van akinek 3 évese nem szereti a verset, dalt? Nem akarja hallgatni és meg se jegyzi őket. Fiú.

Figyelt kérdés
2013. aug. 9. 21:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam se szereti,elkezd másról beszélni,meg mondja hogy ne,vers ne.Mesét is ma tudtam neki először olvasni úgy hogy valamennyire végighallgatta.3 hét múlva lesz 3 éves.
2013. aug. 9. 21:56
 2/15 anonim ***** válasza:
Enyém is ilyen, kiakad még a mesék főcímdalától is, el kell kapcsolni. Verset, mondókát nem hajlandó megjegyezni, ha én mondom az jó, meghallgatja, de nem mondja vissza. Pedig nagyon okos, értelmes.
2013. aug. 9. 22:09
 3/15 anonim ***** válasza:

Októberben lesz 3,legtöbbször ha elkezdek énekelni kimondottan kéri,hogy hagyjam abba...pedig pici kora óta énekelgetek.Most már azt szoktam mondani,hogy az öcsinek éneklek,na akkor ő is meghallgatja.

A mondókákkal még úgy ahogy elvagyunk,de nem direktbe mondókázunk,hanem pl séta közben, vagy valamilyen tevékenység közben.Van 1-1 amit szeret,de azért ez sem jellemző.

Mesekönyvből olvasás.....hát ez nekünk nem megy....egyáltalán nem szereti,inkább én mesélek neki fejből,amit éppen kitalálok.

2013. aug. 9. 22:12
 4/15 anonim ***** válasza:
Na most nyugodtam meg :D. 2 és fél éves kislány és dettó... Dal: 1 max. 2-ig "elmehetek" nála. Mondóka: na az legyen rövid :D. Mese könyvből, neeem, csak fejből, elveszi a könyvet vagy sétálgat-Anya gyere...
2013. aug. 10. 05:58
 5/15 pöttyöspanni válasza:
Nagyon érdekes a kérdező felvetése, én még nem találkoztam olyan gyermekkel, aki ne szeretné a meséket, dalokat. Óvónő vagyok 25 éve, persze tudom, hogy más a helyzet óvodai-közösségi terepen, mint otthoni viszonylatokban. Meg lehetne próbálni ezeknél az elutasító gyerekeknél valami motiváló eszköz bevetését. Pl. bábok használatát hangutánzással, hogy ne "anya" hangján szóljon a mese, dal. Vagy énekelve beszélni játékosan, játék közben. Kedvenc plüssök, vagy autók is bevonhatók az éneklésbe, közvetítésképp. A gyermek ezek által másképp azonosul, viccesnek fogja találni. Énekelhet egy mosolygós arcú szendvics is, vagy bármi, ami kedves a gyermeknek. Hangszerek használata is megédesítheti a dalt. (xilofon, csengettyű, furulya, csörgő dob, stb.) Próbálkozzatok, hátha...
2013. aug. 11. 20:58
 6/15 A kérdező kommentje:
Én pedig 15 évig tanítottam és az elsőseim nagy része főleg a fiúk ki nem állhatta ha énekelni kellett...pedig volt körjáték , csörgő stb. A fiamnál se jön be...kivétel az esti mese azt imádja ha olvasok.
2013. aug. 11. 22:37
 7/15 anonim ***** válasza:
68%

Miért hiszik a felnőttek, hogy minden jó, amit előadnak egy kisgyereknek? 3 éves gyerek másra vágyik.Nem kell gyötörni. Egy életre megutál még téged is. Méghogy vers..

Csak szenved, jó az?

2013. aug. 12. 05:41
 8/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, te nem vagy normális!
2013. aug. 12. 08:07
 9/15 anonim ***** válasza:
Egy háromévesnél nem kell feltétlenül szöveget, verset tanítani. De zenét se kell elvárni hogy meg kell jegyeznie, mert így megutálhatja. Ennyi idős gyermeknél még csak finom lágy zenéket szabadna megszólaltatni ami nem okoz feszültséget-- persze sokkal előbb kellett volna piciként halkan és finom zenéket inkább lágy romantikus hangvitelűt-- de most is igy szabadna ahhoz hogy kellemes legyen számára a "hallás maga"!
2013. aug. 12. 15:07
 10/15 anonim ***** válasza:

Ja és nem visszakérdezni és nem a füle mellett szóljon hanem messzebb, hogy csak aláfesse a saját játékát.

Én azt csináltam, hogy pici korban már szólt a zene halkan de nem a közelébe. aztán két évesen is szólt de már abban a szobában de még mindig finom zene és nem hangos, aztán csak elkezdtem táncolni előtte mintha ott se lenne-- de ezt már kisebb korban is megcsináltam-- de nem erőszakoltam rá semmit-- igy csak félszemmel fél füllel figyelt-- majd játéka közben megmozdult a lába-- aztán oda jutottunk hogy nem hívtam de ő még is felállt és elkezdett táncolni-- 2 éves múlt és alig lehetett leállítani. 3 éves korban kapott a fa alá egy játék zongorát és játék dobot- én csak kipróbáltam és csodálkoztam; Jé mit hozott a télapó neked!

S eltelt egy kis idő és ő maga használta- beállítottam hogy automatikusan szóljon szép zene ha leüti a billentyűket.

Most 13 éves fiú és harmadik éve Nívó díjas zongorista és szintetizátorozik.

Nagyon sok múlik miképp szoktatjuk, mikortól,és mire.

A nagyobbik unokámat a lányom vitte ide- oda sétálni kicsiként és az utcára főleg-- igy kocsi és megint kocsik.

3 évesen az összes kocsi márkát ismerte ami csak volt az utcába vagy újságba... ma 19 éves és motorok zakatolnak a fejében-- de a zenei stílusa is inkább durva motorhangok.

2013. aug. 12. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!