Bölcsi és/vagy nagymama?
Kisfiam most 3 éves. Hetente 3x családi napközibe jár (minden másnap, egész nap), a másik 2 napon a mamánál van. Őt nem zavarta össze, igyekszünk mindenhol ugyanazt a napirendet, időpontokat tartani. 2 hétig folyamatosan járt az elején a napközibe, amíg megszokta.
Nekem a napköziben javasolták, hogy másnaponta járjon, mert ha 3 napig ott lenne, aztán 4 napig máshol, nagyon kizökkentené. És tényleg igazuk lett, mert amikor betegség miatt kihagyott egy hetet, utána nehezebben rázódott vissza az ottani rendszerbe.
állami bölcsibe így nem járhat. napi 5 nap van a bölcsi, évi 3 nap van amit "kivehet" a gyerek, többiről orvosi igazolás kell.
na persze nem veszik olyan szigorúan, egyszer egyszer belefér, de fixen nem szokták megengedni, mert ez összezavarja.
ha délben értemegy a nagyi, az kevésbé, mert egyrészt benne marad a rendszerben, másrészt annyit ő is felfog, hogy csak a nagyi jön korán, anya sose, így hiszti se igen lenne belőle.
persze te tudod.
mondjuk szerintem az lenne a legjobb, ha alvás után egyből menne a nagyi és játszóznának egyet, így neked se kéne rohannod azokon a napokon és tényleg fix napirend lenne nála :)
Én nagymama párti vagyok, szívem szerint azt mondanám, bölcsi helyett.Ha megengedi a bölcsi, akkor nekem nagyon szimpatikus a 2.válaszoló javaslata. Ha nem, én engedném, hogy ebéd után hozzák el.
Kislányom nem volt bölcsis, apa, mamáék, én váltogattuk egymást, össze sosem zavarta, és rengeteg plusszot kapott a nagyszülőktől, olyasmit, amit a legjobb bölcsi sem adhat meg.
Állami vagy magán bölcsi lesz ?
1-1 alkalom volt hogy nem vitem mert nem tudtuk esetleg felkelteni reggel és szabadnapos is voltam igy itthon maradt ,megértik a gyerekek sokal jobban hogy a nagymamás napokon hamarabb jöhet el bölcsiböl ,mint amikor anya jön érte ,én minden nap viném bölcsibe ,és megmondanám neki minden reggel hogy ma ki jön érte és mikor .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!