Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kötelességem mindig haptákba...

Kötelességem mindig haptákba állni?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok még, 19 éves. A testvérem kisgyerekéről van szó. Én vagyok a keresztanyja. Viszont a gyermek nagyon energikus. És a napokban már nincs nagyon erőm folyamatban utána rohangálni (minden nap).

Szerintetek baj, ha néha azt érzem, hogy "bocsánat, most nem akarok vele játszani"? A legtöbbször mindig foglalkoztam vele, vigyáztam rá, de a napokban valahogy már sok. Nem akarok olyan rokon lenni, aki nem foglalkozik a gyerekkel, de néha úgy érzem kicsit elvárják, hogy "igenis csináld, te vagy a keresztanyja, foglalkozz a keresztfiaddal".

2013. aug. 1. 17:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Együtt laktok? Miért várják el, hogy minden nap foglalkozz vele? Ne kötelességből csináld, hanem addig, amíg örömet okoz. Pár nap pihi után biztos megint lesz kedved játszani a kicsivel. Beszéld meg, hogy ezt érzed. Normális esetben megértik. Ha nem, csak elvárnak dolgokat, akkor ott nincs minden rendben.
2013. aug. 1. 17:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gáz végképp h nem bírod folyamatosan, hiszen nem a te gyereked. Az én húgom a lányom keresztanyja igaz nem lakunk egymás mellett de nem sóznám úgy rá h na hajrá csináld mert te vagy a keresztanyja. Ha jól esik neki vele foglalkozni tegye de megértem azt is ha nem. Szóval én a helyedben tartanék egy kis pihit. Elvégre fiatal vagy nem a gyerekcsőszködés legyen a nyári programod. :) Ha meg ezért megsértődik a tesód ott vele vannak gondok. Hiszen nem neked szülte a fiát.
2013. aug. 1. 17:50
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem lakik velünk, de szinte mindennap jönnek. Igazából csak annyit jegyez meg néha, amikor mondjuk nem nagyon szaladok utána, hogy "Miért nem játszol vele?" Én úgy látom, és anyukám is úgy látja, hogy elvárja.

Köszönöm a válaszokat :)

2013. aug. 1. 18:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Vagy amikor mindenhez hozzányúl a gyerkőc, amihez nem szabad (eltöri a tükröt, nem fogad szót, ütöget és harap) és mi rászólunk erélyesebben, akkor mindig ránk szólnak, hogy miért kiabálunk a gyerekkel. És még valami, amit az előbb elfelejtettem említeni: tehát, ha rombol a gyerek, mert esetlegesen unatkozik, akkor megjegyzi, hogy "Unatkozik, mert nem játszik vele senki". Ez rosszul esik.. anyukám, 50 éves létére, fáradtan haza jön a munkából és még így is foglalkozik a gyerekkel, és ha nem, akkor már vádaskodnak (nem tetszik, hogy itt vagyunk? Zavarunk? stb..)
2013. aug. 1. 18:36
 5/13 anonim ***** válasza:
Egy ilyen felfogású nőnek bizony meg kell mondani, hogy igen, tényleg zavar, ha elvárod, hogy más játszon a gyerekeddel. Egyszerűen lepasszolja a gyereket, csak épp ő is jelen van. De gondolom, olyan, mintha ott sem lenne, hiszen nem ő foglalkozik, játszik vele. Ha változtatni akartok, akkor meg kell neki mondani. Meg fog haragudni, de majd megbékél. Beszéljetek meg valami kompromisszumos megoldást, ami a fáradtan hazaérő anyukádnak is jó, neked is. Nektek nem dolgotok lefoglalni a gyerekét. Ha szívesen teszitek, az rendben van, de ha fáradtak vagytok hozzá, szívetek joga.
2013. aug. 1. 19:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Én is keresztanyu voltam, bár névileg csak. Rengeteget vigyáztam a gyerekekre. Amikor az enyém megszületett, megkaptam, hogy ő már nevelte a sajátjait, úgyhogy nem fog vigyázni az enyémre. Hozzáteszem soha nem kértem. És tényleg nem vigyázott, még akkor is nehezére esett figyelni rá, mikor az ő lánya haját csináltam. Szerintem mond meg neki, hogy neked is van életed, szereted a kicsit, foglalkozol vele, de csak akkor, amikor te szeretnéd.
2013. aug. 1. 19:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy hajlana a kompromisszumra, mert akkor elkezdené sorolni, hogy ő nem szeret otthon lenni, örülhet, ha eljöhet otthonról stb. És így bűntudatunk lesz. De ha felhozza, akkor megemlítem neki azért.
2013. aug. 1. 20:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Ilyen az anyaság nincs pihenő meg szabad nap nem árt ha ezt most megtanulod.
2013. aug. 1. 22:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha ilyen nyuszin állsz hozzá, akkor felesleges bármit is megemlíteni. Vagy határozottan elmondjátok, mi bánt titeket vagy halkan rebegsz valamit, ő pattog egy kört és minden folytatódik tovább, csak még óriási lelkiismeretfurdalást is okoz nektek. El kell neki mondani, hogy néha fáradt anyukád is, legyen megértő, neked nem kötelességed játszani, csak mert a keresztanyja vagy (mi 5 éve nem láttuk keresztanyut), stb., nincs joga elvárni semmit, legfeljebb örülhet és hálás lehet, ha pihenhet, kikapcsolódhat, ha játszotok a gyerekkel. De el nem várhatja, ez a lényeg. Döntsétek el, mit akartok. Nem kell úgy tálalni, hogy egyből sértődés legyen belőle, de amikor átmegy hozzátok, mondd azt, hogy most van egy kis dolgod, anyukádnak is el kell intéznie valamit. Nektek is van életetek.
2013. aug. 1. 22:54
 10/13 A kérdező kommentje:
Azért szólunk mi, de a múltkor is 2 napig nem jött, mert megsértődött. Pedig nem olyan hangnemben mondtuk, amiért meg kellett volna sértődnie.
2013. aug. 2. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!