Anyósomtól megkaptam, hogy semmirevaló vagyok, mert 3 gyereket szültem és nem akarok visszamenni dolgozni pedig a fia munkanélküli lett, mi a véleményetek?
Nekem is 3 gyerekem van a legkisebb 2,5 éves és bizony ha megy oviba én is megyek dolgozni!
Nem értelek meg.
Kedves Kérdező,
végigolvastam a válaszokat és én is csatlakozom az előttem szólók véleményéhez.
Eszembe jutott még egy aspektusa ennek a dolognak:
anyaságin vagy gondolom, ami ugyan nyugdíjszerző idő, de magas (vagy legalábbis elfogadható összegű) nyugdíjjogosultságot azért nem hoz magával.
Ha a családod már most az anyós pénzügyi támogatására szorul, hogy a férjed munkanélküli lett, akkor nagyon sok tartalékotok eleve nem lehet.
Szeretném megkérdezni, hogy minimális munkaviszony és minimális bérezés/ellátás mellett, 0 megtakarítással, öngondoskodással mégis hogyan képzeled el a nyugdíjas éveidet?
Ne adj isten az 50+ feletti éveket, amikor sajnos az is kieshet a munkaerőpiacról, aki mögött több évtizetes tapasztalat áll?
Akkor majd a gyermekeid nyakán szeretnél megélni?
Mik a terveid/tartalékaid arra az esetre, ha a családból valaki tartós beteg, rokkant stb. lesz? Vagy akkor is a családtagok kölcsönére, ajándékaira apellálsz?
Ha annyira jól álltok, hogy neked a nővéri fizetés csak "nulla, semmi", akkor legalább a felét tedd le megtakarításba, amivel a 3 gyermeked jövőjét (tanulás, lakás, külföldi tapasztalatszerzés, családalapítás stb.) tudod segíteni.
Has csak nettó 100 eFt-ot tudsz hozzátenni a családi költségvetéshez (szakképzett ápolónként több műszakban esetleg hálapénzzel ez nem is irreális), már jobban tudsz gondoskodni a gyermekeidről. Ha nincs az egészre szükség, mert a férjed talál munkát és el tud tartani, akkor gyermekenként 20 eFt-ot havonta félretéve sem jön össze sajnos 10 év alatt sem egy gondtalan életet biztosító, egetrengető összeg (2,5 MFt/gyermek)- de ha a maradékot is a jövődre tudod tartalékolni, akkor máris jobb helyzetből kezdhetik a gyerekek a fiatal felnőtt éveiket.
Vagy neked a jövő biztosítása sem szempont?
Vagy már mindhárom gyermekednek úgy érzed hogy képességeid szerint a leginkább biztosítottad a jövőjét, de legalábbis egy optimista forgatókönyv szerint SOHA senkire nem leszel rászorulva?
Kétlem, hiszen most is az anyósod pénzéből éltek.
Tényleg minden jóindulatommal azt tartanám a leghelyesebbnek esetedben, hogy emeld fel a hátsódat és indulj el dolgozni. A mai világban az is nagy szerencse, hogy keresett szakmád van, várnak vissza- ha pedig annyira nem bírsz mit kezdeni a mindennapokban a kapott pénzzel, akkor takarítsd meg legalább magadnak.
Nagyon szomorú vagyok, amikor ilyen felfogású édesanya gyermekeinek jövőjéről olvasok- de egy kicsit te is végiggondolhatnád, hogy ez a hozzáállásod hová vezet 20-30 év múlva.
Minden jót kívánok.
Olyan, mintha azért lenne a 3 gyerek, hogy neked ne kelljen menned dolgozni, mivel kapod az anyaságit. Tehát már jó előre eltervezted.
Nekünk egy van, a második a pocakban, de amióta a nagy megszületett, dolgozom. Hála az égnek olyan munkám van, amit itthon is tudok csinálni, és a születése után 1 hónapot "hagytam ki" a melóból.
Elképzelni nem tudom, hogy a férjem egyedül viselje a terheket, én meg intézzem az otthon melegét, aztán annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!