3és féléves ikergyerekeknek nem jobb a gyerekek között az óvodában mint a nagyszülővel? Mi erről a véleményetek?
Én biztosan inkább az óvodát választanám!!!
Egy nagyszülő nem tudja olyan szakképzetten foglalkoztatni a gyerekeket, mint egy óvónő (énekelni, mesélni, kiszámolós, körjáték, stb.), és emiatt a gyerekek elmaradhatnak a fejlődésben.
Továbbá a gyerekek fejlődését az is segíti, ha a többi gyerek közt szocializálódnak (megtanulnak szépen enni, viselkedni, megosztani a játékukat, stb.)...
Az óvodában egy csomó koruknak megfelelő játék van, ez is segíti a fejlődésüket...
A legtöbb oviban manapság "vegyes"-csoportokban vannak a gyerekek (nagyok-kicsik együtt), mert a nagyoktól a kicsik könnyen tanulnak!
Hol tudja ezt egy nagyszülő biztosítani?!
Én amiatt is nyugtalan lennék, hogy az oviban egyszerre több óvónő és dadus vigyáz a gyerekekre, a nagyi meg csak egyedül vigyázna 2 élénk kisgyerekre???... 8-o
Nem, nem!.... 1-2 órára maximum, de minden nap reggeltől estig?!... Én nem bíznám a nagyszülőre a gyerekeimet!
Gyerekektől is függ: lehet, hogy igénylik már a gyerektársaságot, de lehet, hogy csak maguk játszanának még (hároméves kor körül kezdenek a gyerekek egymással játszani, addig csak egyedül játszanak).
Ha úgy látod, hogy már szeretik a közösséget, érdeklik őket más gyerekek, mindenképpen jobb nekik a sok gyerek között, mint a legszeretőbb nagyszülők mellett.
Ha viszont még nem szívesen játszanak más gyerekekkel, akkor tökéletes helyük lesz a nagyiéknál, akiknél előbb-utóbb felfedezik, milyen jó a papával és a mamával játszani.
Ha jól érzik magukat a mamánál,szeretnek ott lenni,és a nagymama is bírja akkor szerintem nem gond.A gyereknek a szabad játék a legfontosabb,a mama pedig biztos tud énekelni, mesét mondani.
Viszont nagyon fárasztó lehet a nagyszülőnek,minden nap az unokákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!