Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon rosszul alvó gyerekek...

Nagyon rosszul alvó gyerekek anyukái: Mikor lett jobb?

Figyelt kérdés
A fiam 2 éves múlt, és születésétől kezdve (sőt, azelőtt is) fél 6-kor kel minden - azaz MINDEN EGYES - reggel, emellett az éjszakákat sem aludja végig, sokat sír. :( Egy éve úgy gondoltam, kétévesen sokkal jobb lesz, de már látom, hogy nem. Lesz valaha jobb?
2011. márc. 10. 06:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak:-( A fiam borzalmas alvó volt, mindent úgy csináltunk ahogy a nagykönyvbe megvan írva, de semmi. Aztán egyik napról a másikra elkezdett aludni éjjel(16 hónapos volt) és azóta kevesebb az át nem aludt éjszaka.

Kérdezz rá alváscentrumra is, ha nem jvaul.

2011. márc. 10. 07:01
 2/8 anonim ***** válasza:
A mi lányunk 26 hónapos, mindig rosszul aludt.Este 10 előtt sohasem aludt el és hatkor kukorékolt.Akkor javult egy kicsit, amikor két hónapja elhagyta a nappali alvást, most éjjel nyugodtabban alszik, este könnyebb vele, és reggel sem ébred korán, viszont a napi szükséges 12-13 órát alvással tölti.
2011. márc. 10. 07:11
 3/8 anonim ***** válasza:

A lányom sem volt soha jó alvó - illetve jól aludt ő, nem sírt, csak rengetegszer szopizott éjjel. Amikor leszokott az éjjeli cicizésről (másfél évesen) akkor is kellett neki többször inni. Sokszor meg beszél álmában, forgolódik.

Akkor javult nálunk is a helyzet, amikor leszokott a délutáni alvásról. Már ott tartottunk, hogy éjfél előtt nem tudtam lefektetni - illetve lefeküdt ő, de akár órákig nem aludt el, pedig ott voltam vele, minden este ugyanúgy mondtam egy mesét, utána ültem az ágya mellett - és reggel is korán kelt. Most két és fél éves, nem alszik délután, csak nagyon ritkán (ha kocsival megyünk, ott bealszik) így este 8- fél 9 körül le tudom tenni és alszik reggel nagyjából hétig, néha fél 8-ig. Egyre több olyan éjszaka van, hogy fel sem ébred, ha mégis, akkor iszik, de már alszik is vissza. Még mindig előfordulnak rosszabb éjszakák, de a legtöbb azért teljesen rendben van.

2011. márc. 10. 07:31
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nálunk sajnos esélytelen, hogy nappal ne aludjon, mert bölcsibe jár... De amúgy is igényli a nappali alvást, és este így is olyan fáradt, hogy simán elalszik 8-kor... Csak aztán sokat kel, reggel meg hajnalban ébresztő. :(

2011. márc. 10. 09:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Semmiképp nem elkeseríteni akarlak, csak tényszerű lenni. Nálunk is dettó ugyanez volt, csecsemőnek rettenetes volt a helyzet, aztán két éves kora után már előfordult hetente egyszer-egyszer, hogy nem ébredt fel éjszaka. De, most 3 éves múlt, még mindig fel-fel sír éjszakánt, valamint pavoros lett (pavor nocturnus), nem mondom, hogy ez egyértelmű összefüggés, de én anyai szemmel látom benne. Én belenyugodtam, hogy még sok év fog eltelni, hogy NYUGIDTAN végigalszom egy éjszakát. Ja és igen, régen ötkor kelt minden reggel (így természetesen hétvégén is), mostmár 3/4 6, hatig elhúzzuk.
2011. márc. 10. 09:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi somabéka, én is hasonlóra számítok. Pavor nálunk kb. egy éve van, most kicsit jobb, az elmúlt fél évben talán csak két rohama volt. :(

Ha van bármi jó tipped ezen a téren, azt is szívesen fogadom!

(Amúgy kistesón gondolkoztok? :) Mi egyre esélytelenebbnek látjuk. :()

2011. márc. 11. 06:34
 7/8 anonim ***** válasza:

A fiam 3 éves. Mikor még aludt délután (max 1 órát de inkább csak felet), magától ébredt de iszonyat nyűgös volt és órákig nem bírtunk vele, este 10 előtt pedig nem feküdt le, és reggel 6-7 felé kelt. Éjjel 2-3 alkalommal felébredt és vissza kellett altani. Mióta elhagytuk a délutáni alvást (ő akarta, én meg rettegtem hogy bírja ki estig), jobb a helyzet, este 7-fél8 felé már álmos, legkésőbb 8kor alszik, és reggel 6kor kel, de még mindig ébred hajnalban egyszer. Néha fordul elő, hogy nem, de akkor kicsit korábban is kelünk. Mivel mindez őszi-téli időszakban volt, most hogy itt a jó idő és egész nap kint lehetünk akár, biztos változik majd a helyzet, szerintem annyira kifárad, hogy vagy tovább alszik reggel vagy alszik megint délben.

Kistesó most jön, 2-3 hét, ez is tuti bekavarja majd. Nem igazán érdekel, hogy mi mennyit alszunk majd, csecsemőkorában a fiam még ennél is rosszabb alvó volt, egész éjjel ringatni kellett, 8 hónapig nem aludtunk, szóval fel vagyok készülve mindenre :)

2011. márc. 13. 10:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Szintén elég rossz alvó a kislányom. 22 hónapos.

Eddig 10 előtt nem aludt el semmiképpen, most melléülök a szobájában és 9-kor legkésőbb elalszik.

Viszont éjjel minimum egyszer fenn van. Reggelente régebben aludt akár 9-ig is, most 7, fél 8-kor biztosan felébred.

Napközben alszik még.

2011. márc. 13. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!