Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
6 éves kislányom visszatartja a székletét. Voltunk orvosnál, kaptunk Laevolacot, minden reggel kap belőle, de ennek ellenére sem hajlandó elmenni kakilni, pedig látjuk rajta, h kell. Hétfő óta nem volt széklete. Volt valakinek hasonló problémája? Ha igen, mi segített? Meddig szabad várni, h elmenjen vécére? Segítsetek, mert már nem bírom!!!
2013. júl. 12. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Ennek lelki oka lehet, beszélgess el vele. De a laveolac mellett aszalt szilvát is adj neki, vagy szilvalekvárt az is segít.
2013. júl. 12. 14:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam három éves kora óta székrekedéses. Elmondani nem tudom mennyit küzdöttünk vele. Többször kellett bevinni a kórházba beöntésre, volt hogy elaltatták és úgy szedték ki belőle. Most már 7 éves, s sokat javult, bár még mindig folyamatos odafigyelést igényel. Amire én ezalatt az évek alatt rájöttem

1. Ki kell alakítani, egy napi rutint. Mindennap ugyanakkor ültesd rá a bilire. Nekünk az este, fürdés előtt vált be a legjobban.

2. Használtunk mi is Laevolacot, de emellett jó a parafinolaj reggel-este 1 evőkanál, csak nem folyamatosan, hanem, ha rosszabb a helyzet. Nagyon jól beválik, és folyamatosan használható az aszaltszilva-lé, gyógynövényboltban vagy gyógyszertárban kapható, csak elég drága. Reggel éhgyomorra melegen egy pohár és nem fogja tudni visszatartani. Ha semmi más nem segít, akkor jöhet a szenna-levél tea (szintén gyógynövényboltból) Egy csészébe egy kávéskanál szenna de ezzel óvatosan mert ez már valódi hashajtó, csak akkor, ha 4-5 napja nincs széklet. 6-8 óra múlva hoz eredményt.

3.El kell érni azt, hogy legalább két naponta kakiljon, ha ennél több idő eltelik, annyira bekeményedik, hogy már nagyon nehéz.

4. Mi annyit küszködtünk az évek alatt, hogy kényszerből alkalmaztam olyan módszereket is, amik segítettek, de pedagógiailag lehet, hogy kifogásolhatók. Pl. ha elment WC-re kapott egy gumicukrot, vagy egy kis csokit. Ezt évekig használtuk és sokat segített. Kitaláltam mindenféle meséket, báboztam, pl. maci kakilt, nyuszi kakilt, te is kakilsz stb. És volt, hogy büntetést is alkalmaztam. Addig nem nézhetett tévét, míg el nem ment WC-re. De itt vigyázz, ne csak az eredményt jutalmazd, hanem az erőfeszítést is. Tehát, ha látod, hogy nyom, próbálkozik már az is siker. Kitartást!

2013. júl. 12. 14:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Próbáltunk glicerines kúpot is adni, de inkább nem részletezem, mit értünk el vele. Arra tudjuk visszavezetni, h az apja munkahelyet váltott, amit ő borzasztó nehezen visel. Sokat beszélgetünk erről, de nem javul a helyzet.

Hétfőn volt utoljára kakilni, mi van ha egész hétvégén nem megy el? Félünk, h bélcsavarodást kap.

2013. júl. 12. 14:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Sztem próbáljátok ki a meleg vizes szilvalekvárt, és egy enyhébb szennaleveles teát, mert attól tényleg nem fogja tudni visszatartani, de mivel már gyakorlatilag hétvége van, én felhívnám a házidokit, hogy mi legyen, ez tényleg nem vicc már, ez 5 nap..szegény kislány...nagyon sajnálom...
2013. júl. 12. 15:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Ki fogom próbálni a szenna teát, mert ez nem mehet így tovább. Az este sokat beszélgettem vele, gondolván, h ő azért már nem kislány annyira, megérti a dolgokat. Azt ígérte, mától fogva elmegy minden nap....nem tudom, kíváncsi leszek rá....

Javasoltak otthoni beöntést is, de én azt borzasztó drasztikusnak tartom egy ekkora gyereknél....

Köszönöm mindenkinek a válaszát, és kívánom, h senki ne kerüljön hasonló helyzetbe!

2013. júl. 13. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!