Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálok rosszul? Ennyire...

Mit csinálok rosszul? Ennyire rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés

A kislányom 3 éves és nagyon sovány.Alig eszik meg valamit folyton nyűglődés van komolyan a 9 hónapos húga többet eszik mint Ő mikor főzelék van akkor a kicsi megeszik 200-220 grammot Ő nem, a felét alig,húst egyáltalán nem.Most elkezdeném felsorolni mit nem eszik itt ülnénk reggelig...

Voltunk ma lent a játszó téren és oda jött hozzánk egy iker lányos anyuk, játszottak a gyerekek mi pedig beszélgettünk.És mondja,hogy milyen kis súllyal születek a gyerekek és milyen szépen behozták magukat akkorák ami pont jó, gyerekorvos szerint.Akkorák voltak mint az én Zizmuskám csak nem olyan ropik...arra csak legyintettem,aztán mikor megtudtam,hogy ők most töltik a kettőt... akkor majdnem elbőgtem magam. Most is,ahogy bementem mesét olvasni és végig simogattam a lábát majdnem elsírtam magam.Annyira aggódom a következményektől... nem eszik húst,zöldségeket mindenki azt mondja,hogy majd fog..ezt mondják 4-5 hónapos kora óta,mióta hozzá táplálom...

Igazából nem tudom mi a kérdésem...csak olyan jól esett kiírni magamból.

Úgy néz ki jön a 3. de ha arra gondolok,hogy Ő is ilyen lesz...

Hasonló cipőben járó anyukákkal nagyon-nagyon-nagyon szívesen leveleznék!!!

2013. júl. 9. 21:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

A szomszédban van egy kislány aki szintén ilyen Elvan egész nap egy fél fasírttal meg egy pohár vízzel. Nem tudnak vele sem kezdeni semmit.

Próbáltál már valami vitaminfélét adni a kislányodnak? Sokaknak beválik a béres csepp például (tudom ez pont nem vitamin).

Kislányomnak súlyproblémája soha nem volt, mert mindent hasznosít, olyan szinten hogy hihetetlen, de enni nem sokat evett soha. Én a Protexin restore pro- és prebiotikumot kezdtem adni neki, mert mi kakigondokkal küzdünk, ami valószínűleg kicsit helyrehozta a bélflórát és ezzel meghozta az étvágyát is. Olyan dolgokat is megeszik, amikre eddig rá sem volt hajlandó nézni. Esetleg próbáld ki ezt is. Kb 2 hónap kellett mire észrevettem változást, tehát türelem kell ehhez is.

Kitartást Nektek!

2013. júl. 12. 10:26
 22/29 anonim ***** válasza:
Én egész gyerekkoromban alig ettem valamit. A mai napig keringenek történetek a családban arról, hogy szegény nagymamám volt, hogy egy nap egymás után öt félét főzött, de én egyiket sem ettem meg. Végül már meg se próbáltak leültetni az asztalhoz, hanem játék közben kergettek a kanállal. Most 40 éves vagyok és 48 kiló. Teljesen egészséges, még influenzás se voltam soha. Jól eszem, bármit amit megkívánok. Szalonnát vacsorára utána egy tábla csokit és semmit nem hízom. 14 éves korom óta tartom ezt a súlyt. Minden kollégám engem irigyel, én meg sajnálom őket az állandó fogyókúra miatt. Három egészséges, bár kis súlyú gyerekem született. A középsővel 53 kilósan mentem szülni. A szülésznő el akart küldeni, mert azt mondta, még csak 5 hónapos terhes lehetek. A gyerekeim is nagyon vékonyak, bár ők velem ellentétben jó evők. De én nem bánom, hogy nincs rajtuk egy gramm zsír sem. Ha nem valami betegség áll a hátterében, akkor ez jobb, mint a kövérség. (Zárójelben, a nagymamám 97 évesen halt meg, teljesen egészségesen, időskori végelgyengülésben és 39 kiló volt.)Ha nagyon zavar egy vérvételt megér az ügy, de utána nyugodj meg. Van egy olyan vitamin, amire rá van írva, hogy étvágygerjesztő hatása van, ez a polivitaplex junior. Ha nem eszik a gyerek zöldséget, gyümölcsöt, ezt mindenképpen megpróbálhatod.
2013. júl. 12. 11:38
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld neki adni a forever KIDS vitamint és szintén a forever Pommesteen szirupot. Isteni finomak, a gyerekek általában szeretik, meg ha nem, hát a gyógyszert is csak beveteted valahogy, ha beteg, gondolom, hát a vitamin is csak lecsúszik, illetve a forever Royal Jelly-t. Nekem borzasztóan rossz evő volt a lányom, most sem mondanám, hogy jó evő lett, de rengeteget segített. A Royal Jelly egy teljesen komplex tápanyag, a KIDS a jelenleg kapható legjobb gyerekvitamin, a Pommesteen pedig nagyon komoly vaspótló. Adhatod nyakló nélkül, nem lehet őket túladagolni, mert az elővitaminok vannak benne, amelyekből a szervezet saját maga állítja elő a számára szükséges mennyiséget.Mindhárom étvágycsináló, hátha nektek is beválik. Emellett teljesen természetes mind, semmi adalék, nekünk a gyerekorvos is ajánlotta. Próbáld ki, nem veszíthetsz semmit. Sok sikert!
2013. júl. 12. 11:49
 24/29 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy rossza anya, dehogy!

Mindenfélét ítrak előttem, én írok egy huszadik variációt, hátha...nekem is keveset eszik a lányom, vagy ha igen, akkor az általában nyers zöldség, vagy gyümi, de húst nemigen. Viszont a kevés bevitelhez képest sokszor van kaksi. Megemlítettem a dokinak, és képzeld el, hogy tejcukor allergiás, és azért van ez. Épphogy elkezdtük a diétát, 2 nap múlva elkezdett enni, sokkal több ereje lett 2 hét múlva, és most már mindent ezsik. Nem sokat, de mindenből egy picit, esetleg próbáld meg neki te is a tejcukormentes dolgokat adni, de vigyázz, mert mindenben szinte benne van, még a kekszekbe, felvágottakba is...

De a Sparban sokféle minden van, tej, joghurt, tejfől,stb.

Ami furcsa volt, hogy nem csinált olyan vad tünetetket, hogy elrohantam volna vele a dokihoz, csak ennyi volt, hogy olyan kis fáradékonyabb voolt mint a többi gyerek, meg nem evett, és mint kiderült azért, merthogy ilyenkor nem tud még az a kevéske kaja sem felszívódni, persze, hogy legyengült szegény...

remélem kilábaltok ebből, ha semmi ilyen nincs, akkor meg azt ajánlom, próbáld meg oviba beadni, mert a gyerekek nagyon húzzák egymást, nekem is ott kezdett el igazán enni...

Tarts ki, és ne félj, próbálkozz, adj neki vitamint, az pótolja valamennyire a dolgokat...

2013. júl. 12. 14:32
 25/29 A kérdező kommentje:

4 honapja voltunk otthon vervetelen en mar nem is emlekeztem,de nincs liszterzekenysége és tejcukor intoleranciája.Sőt étel allergiája sem :-)

Jaj ne ugy kepzeljetek el aki egy szelet kenyerrel han gyerek utan vagy ege nap mondja neki... mert nem

2013. júl. 12. 15:24
 26/29 anonim ***** válasza:
Én pont a Forever Kids vitamint akartam írni, de már valaki írta előttem. Az én lányom nem sovány (102 cm és 17,5 kg), de hogy mitől nő azt nem tudom, mert nem igazán eszik sokat, kb. 1,5 hete adom neki más okok miatt ezt a vitamint és látványosan többet eszik. Míg eddig ha éhe volt édességet kért , persze nem kapott mondtam ha éhes rendse kaját kell enni, most már 3. napja rendesen alíg várja hogy ebéd legyen és uzsonára eddig talán lecsúszott 1 joghurt , most ez előbb 2. szelet vajas lekváros kenyeret kérte (a héját nem eszi meg)
2013. júl. 12. 16:06
 27/29 A kérdező kommentje:
Mi is kaptunk kint valami vitamin komplexet ami elméletileg farkas éhséget csinál,nem jott be, de azert veszek azt amit irtatok,csak mae nem tudom melyiket annyit irtatok de nagyon halals vagyok!!!!!:-)
2013. júl. 12. 18:20
 28/29 anonim ***** válasza:
Hali. A mi kisfiùnk szeptemberben mùlt 3 èves, most 11 kilò. 2 èvesen volt 9.5kg. Minálunk kiderült h. glutènèrzèkeny elèg sokàig jàrtunk utàna. Most sem valami nagy evő, de 2szer 3szor van nagyobb ètkezèse, többi csak nasi. Szerintem van nàla is ètkezèszavar, valòszìnű sokat fàjhatott a hasa amig nem derült ki az èrzèkenysège. Viszont rengeteg energiàja van. Sokat mozog, nem is csodàlkozom, hogy ali alig hìzik.
2016. dec. 30. 09:40
 29/29 anonim ***** válasza:
2016. dec. 30. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!