Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónapos gyermek nagyon nem...

22 hónapos gyermek nagyon nem szépen fut. Mi a teendő, kinövi?

Figyelt kérdés
Kislányomat pár hónapos korában elvittük Dévény Anna tornára, de mikor láttuk, hogy minden gyerek üvölt ott és mint kiderült fájt is nekik, inkább eljöttünk onnan. Ez volt az egyik indok, a másik pedig az anyagaiak. Heti kétszer kellett volna mennünk 3 ezerért és ez a mai napig nem fér bele sajnos. Azt mondták, hogy gyenge izomzatú a gyerek, muszáj tornáztatni. (Lefogadom, hogy minden oda látogató szülőnek ezt mondják). Aztán szépen fejlődött Dévény Anna nélkül is. Azt mondták másfél éves kora előtt biztos nem fog járni, de már 13 hónaposan járt. Igazán futkározni csak 3-4 hónapja kezdett el és már akkor észrevettem, hogy nagyon furcsán fut. Dobálja kezét-lábát, nagyon koordinálatlan a mozgása. Ha sétál, akkor viszont semmi gond. Anyósomék azt mondták, hogy ne törődjek vele, csak hülyéskedik, de most már kezdek aggódni, mert nem hinném, hogy állandóan azért csinálja. Volt valakinek ilyen gondja? Vigyem el ortopédiára?
2013. júl. 5. 15:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Németországban nincs Dévény-torna, még sem jár hibásan egyik gyerek sem. Sőt, a mi gyerekkorunkban sem volt. Ez csak újabb magyar pénzlehúzás, és divat.

A kislányoddal sincs semmi baj. Nekem 3 gyerekem van, de mindnél előfordult, hogy szaladás közben járt keze-lába.

2013. júl. 6. 07:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Nemcsak Dévény torna van, vidd máshova. Én sem oda vittem a kisfiamat, hanem egy gyógytornászhoz. Olcsóbb is volt, és nála egy gyerek sem üvöltött. Én nem tudok rosszat mondani a dévény tornáról, deaz ő ajánlásaik szerint szinte minden gyereket fejleszteni kellene. Ez nekem nem hihető, úgyhogy én kerestem mást. Az én gyerekem is furán fut, de más gyerekeket is láttam ilyen furán futni, gondolom nem járvány, hanem a fejlődés része.
2013. júl. 6. 15:14
 13/14 anonim ***** válasza:

lányom 21 hónapos, egész napunkat a játszótéren gyerekek között töltjük és még sose láttam ilyen formán futni se a lányomat se más gyereket, pedig gondolkozok hogy is nézhet ez ki de határozottan mondhatom hogy nem láttam még ilyen jelenséget

én is csak úgy leírtam a tapasztalataimat

(a lényeg az hogy én is aggódnék a helyedben ha látnám hogy ilyen furán fut a gyerekem)

2013. júl. 8. 11:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is relatíve lassabban halad mindennel.

Később állt fel, később kezdett járni stb...

Aztán amint elkezdte, kb. 2-3 nap alatt profi szintre is fejlesztette a tudományát.

A gyerekorvosunk azt mondta, hiába van most kicsi csúszásban, 6 évesen pontosan ugyan úgy fog futni, biciklizni stb..., mint azok a gyerekek, akik "papírforma szerint" fejlődnek.

Mindenesetre mutasd meg egy gyerekortopédusnak, már csak a saját megnyugvásod miatt is.

Off.

Minket anno a GEKKO-ba küldött el a védőnő, mert a kislányom méhen belül befelé fordította a lábfejét, így születése után is sokáig úgy tartotta.

El is mentünk. Nekem az nem tetszett, hogy amint kiléptünk a rendelő ajtaján, a recepciós hölgy elém jött, hogy rögtön fizessek be egy x hónapos bérletre-de a leletek és a javaslatok még kidolgozás alatt voltak... A mellettem álló család legkisebb porontyát hozta, de az Őket csak kísérő 6 éves nagytesónak is javasoltak rögtön minden félét, pedig Ő csak ült mellettük, és várta, hogy a kicsit megvizsgálják.

2013. júl. 8. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!