22 hónapos gyermek nagyon nem szépen fut. Mi a teendő, kinövi?
Németországban nincs Dévény-torna, még sem jár hibásan egyik gyerek sem. Sőt, a mi gyerekkorunkban sem volt. Ez csak újabb magyar pénzlehúzás, és divat.
A kislányoddal sincs semmi baj. Nekem 3 gyerekem van, de mindnél előfordult, hogy szaladás közben járt keze-lába.
lányom 21 hónapos, egész napunkat a játszótéren gyerekek között töltjük és még sose láttam ilyen formán futni se a lányomat se más gyereket, pedig gondolkozok hogy is nézhet ez ki de határozottan mondhatom hogy nem láttam még ilyen jelenséget
én is csak úgy leírtam a tapasztalataimat
(a lényeg az hogy én is aggódnék a helyedben ha látnám hogy ilyen furán fut a gyerekem)
Az én kislányom is relatíve lassabban halad mindennel.
Később állt fel, később kezdett járni stb...
Aztán amint elkezdte, kb. 2-3 nap alatt profi szintre is fejlesztette a tudományát.
A gyerekorvosunk azt mondta, hiába van most kicsi csúszásban, 6 évesen pontosan ugyan úgy fog futni, biciklizni stb..., mint azok a gyerekek, akik "papírforma szerint" fejlődnek.
Mindenesetre mutasd meg egy gyerekortopédusnak, már csak a saját megnyugvásod miatt is.
Off.
Minket anno a GEKKO-ba küldött el a védőnő, mert a kislányom méhen belül befelé fordította a lábfejét, így születése után is sokáig úgy tartotta.
El is mentünk. Nekem az nem tetszett, hogy amint kiléptünk a rendelő ajtaján, a recepciós hölgy elém jött, hogy rögtön fizessek be egy x hónapos bérletre-de a leletek és a javaslatok még kidolgozás alatt voltak... A mellettem álló család legkisebb porontyát hozta, de az Őket csak kísérő 6 éves nagytesónak is javasoltak rögtön minden félét, pedig Ő csak ült mellettük, és várta, hogy a kicsit megvizsgálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!