Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónapos gyermek nagyon nem...

22 hónapos gyermek nagyon nem szépen fut. Mi a teendő, kinövi?

Figyelt kérdés
Kislányomat pár hónapos korában elvittük Dévény Anna tornára, de mikor láttuk, hogy minden gyerek üvölt ott és mint kiderült fájt is nekik, inkább eljöttünk onnan. Ez volt az egyik indok, a másik pedig az anyagaiak. Heti kétszer kellett volna mennünk 3 ezerért és ez a mai napig nem fér bele sajnos. Azt mondták, hogy gyenge izomzatú a gyerek, muszáj tornáztatni. (Lefogadom, hogy minden oda látogató szülőnek ezt mondják). Aztán szépen fejlődött Dévény Anna nélkül is. Azt mondták másfél éves kora előtt biztos nem fog járni, de már 13 hónaposan járt. Igazán futkározni csak 3-4 hónapja kezdett el és már akkor észrevettem, hogy nagyon furcsán fut. Dobálja kezét-lábát, nagyon koordinálatlan a mozgása. Ha sétál, akkor viszont semmi gond. Anyósomék azt mondták, hogy ne törődjek vele, csak hülyéskedik, de most már kezdek aggódni, mert nem hinném, hogy állandóan azért csinálja. Volt valakinek ilyen gondja? Vigyem el ortopédiára?
2013. júl. 5. 15:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sok gyerek fut így. Kifogja nőni. Csak Magyarországon divat az ilyen Dévényi-torna.
2013. júl. 5. 15:11
 2/14 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de elég undorítóan írsz a Dévényi tornára. Nyilván ha megengedheted volna akkor nem így írnál róla. Attól, hogy valamire nem telik nem biztos, egy ördögtől való átok.
2013. júl. 5. 15:16
 3/14 anonim ***** válasza:
Mi ingyen jártunk.Akkor feleslegesnek gondoltad most meg parázol.Legalább most keress vkit.
2013. júl. 5. 15:48
 4/14 A kérdező kommentje:

15:16-os válaszoló nem igazán értem, hogy miért írod, hogy undorítóan beszélek róla??? A tényeket írtam és amit a saját fülemmel hallottam. Senki nem mondta, hogy ördögtől való átok, üldözési mániád van?

Nem értem, hogy miért kell leoltani az embert, ha segítséget kér.

2013. júl. 5. 16:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Amikor a gyerekek elkezdenek járni, célszerű elvinni őket ortopédiára. A helyedben ezt tenném. Ha a gyerekeimről van szó, én mindent körbejárok, amit furcsának találok. Az enyémek is 13 hónaposan indultak el, de 2 hét múlva már futni is tudtak. Ezt csak azért írom, mert ártani nem árt, ha ránéz egy szakember. Anyósom ortopédián dolgozik, és sok cifra dolgot lát az ilyen 'majd kinövi' gyerekeknél. Ugyanis nem mind növi ki, de sok szülő már csak akkor megy, ha a kisiskolás korú gyereknek fájdalmai is vannak a helytelen járás miatt. És sok ilyen van. Szóval én elvinném. Biztos ami biztos.
2013. júl. 5. 16:59
 6/14 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ilyesmi, de neki az egyik bokája kicsit befelé dől. Én elvinném megnézetni a helyedben. Max azt mondják, hogy kinövi.

Szerintem a Dévény-módszer szuper. Drága, persze, de olyan nincs, hogy valakinek ártana. Ha újrakezdhetném az életem, ilyen gyógytornász lennék. Az elsö néhány alkalom után már nem ordítanak a picik.

2013. júl. 5. 17:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Lányom 22 hónapos. 11 hónaposan elindult, soha nem volt baj az izomzatával semmivel. nem kellett menni tornázni. mégis úgy fut mint phoebe a jóbarátokból:) vagyis dobálja közben kezét-lábát..plána ha kergetőzünk és nagyon akar sietni.
2013. júl. 5. 18:50
 8/14 anonim ***** válasza:
Esetleg laza izomzat. Ezert kellett volna a korai fejlesztes es torna. Vidd TSMT tornara, vGy kerj tanacsot ortopedus szakorvostol.
2013. júl. 5. 19:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj meg de akkor ti ott önkényesen eldöntöttétek,hogy nem jó ez a torna,nincs szüksége rá a lányotoknak(megjegyzem minden gyerek üvölt ilyenkor!!)magyarul ti felülírtátok a doki diagnózisát miszerint gyenge izomzatú de ti úgy gondoltátok nem baj nem kell ez nekünk,most meg mikor te is látod,hogy baj van akkor idejössz megkérdezni mi a teendő!A teendő az LETT VOLNA,hogy lelkiismeretesen vigyétek a tornára tovább!Ha az anyagiak a gond akkor lehetett volna kérni helyi családsegítőtől vagy az önkormányzattól segítséget vagy vannak kimondottan ilyenekre alapítványok de valahogy én a gyerekemért minden követ megmozgattam volna és nem hagytam volna annyiban a dolgot!Lehet elég lett volna 2-3 alkalom és azt mondták volna,hogy javult a kislányod!

Neharagudj de ez nagyon nagy felelőtlenség volt tőletek és leírva nem tűnik amolyan "majd kinövi" dolognak ez amit leírsz!Legalábbis sztem nem annyira természetes,hogy futás közben dobálja kezét-lábát a lányod!Szegény...

2013. júl. 5. 21:17
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem azért akadtak ki néhányan attól, ahogyan írtál erről a tornáról,mert leírásod alapján ("mikor láttuk, hogy minden gyerek üvölt ott és mint kiderült fájt is nekik, inkább eljöttünk onnan") ki se próbáltátok. És így ítéletet mondani valamiről nem túl szimpatikus. Az anyagi oldal miatt megértem a döntéseteket.

De válaszolva a kérdésedre: Kislányom mozgásfejlődése nagyon lassú volt. A mai napig mindent később csinál, mint a kortársai az ismeretségi körben. Ő is össze-vissza "dobálja" a végtagjait futás közben, bár minél többet gyakorolja, annál ügyesebb. Azonban ahogy körülnézek a környékünkön a hasonló korú kisgyerekek között nem ő az egyetlen. Nem gondolom, hogy népbetegségről van szó. Szerintem sokkal inkább arról, hogy a mai gyerekek nem úgy nőnek fel, mint pl. a mi szüleink, hogy anyukával mennek a földekre,kertbe, stb. dolgozni, aztán a göröngyös talaj dolgozza első perctől a lábukat, hanem drága cipőcskékben, térdvédővel tanulnak meg mászni a szoba agyonszőnyegezett padlóján, nehogy a kis feneke lekerüljön a parkettára, mert mi lesz akkor. És itt jönnek a bajok.

Én is elkövettem ilyen hibákat, még mielőtt bárki mást gondolna. El is hordtam pont a késői mozgásfejlődés miatt Dévény tornára (nem mondták, hogy gyenge izomzatú a gyerek) és csodák csodájára az én lányom egyszer sem üvöltött, sőt!!! szinte látszott ahogy élvezi a dolgokat. Voltunk ortopéd orvosnál is, a supinált cipőn kívül semmit nem ajánlott, semmi kezelést nem javasolt.

Mindenesetre mutasd meg orvosnak, ha az téged megnyugtat. Azzal biztosan nem ártasz, maximum használsz, ha tényleg szükség van rá. Nem hiszem, hogy baj van, hiszen csak 22 hónapos a picid. Még rengeteget fog fejlődni a mozgása. Próbálj ki mondjuk egy új mozgásformát Te magad (pl zumba) és majd rájössz, hogy Te is csak dobálod a kezed-lábad eleinte. Mindenesetre ez csak az én véleményem. Biztosan lehet cáfolni, de leírtam....

2013. júl. 6. 05:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!