Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik otthon vannak gyerekekkel...

Akik otthon vannak gyerekekkel hányszor takaritasz ki egy héten? Mosol fel és porszivozol ki?

Figyelt kérdés
Nekem két gyerekem van 1szer mosok fel mindenhol egyszer porszivozok fel naponta
2013. júl. 4. 12:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%

Szia! Nekem 3 van, és attól függ, hol..

A konyhát és az előszobát elégegyszer felmosni, általában reggel, de estefelé azért fel kell söpörni is. A hálót minden nap porszívózom,mert a párom és a legkisebbem előszeretettel esznek ott. A gyerekek szobáját heti 1x vagy 2x porszívózom. A fürdőszobát viszont van, hogy naponta 5-ször is el kell mosni.

2013. júl. 4. 12:07
 2/14 Kerria ***** válasza:
52%
Porszívózok, minden étkezés után, mert a másfél évesem még elég morzsálva étkezik. Napközben a nappaliban játszunk, így esténként amíg fürdik, addig felporszívózok ott. Ahol nem tartózkodunk ott általában heti egyszer takarítok. Felmosni, heti kétszer, vagy ha kiömlött/szétkenődött valami akkor pluszban.
2013. júl. 4. 12:08
 3/14 anonim ***** válasza:
63%
Akkor én baromi rendetlen vagyok hozzátok képest. Heti kétszer porszívózok mindenhol, a folyosó kutyás részét kétnaponta porszívózom és törlöm a vedlés miatt, de alapjáraton azt is csak heti kétszer szoktam, fürdőkádat szoktam naponta fertőtleníteni és kimosni. A reggeli után összesöpörjük a szék körüli morzsákat, de alapvetően az se okoz gondot ha kimarad, mert nagy tálcás asztala van a fiamnak(22 hós) és viszonylag szépen eszik. Valahogy sajnálnám azt a sok időt a mindennapi takarításra.
2013. júl. 4. 12:19
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Hetente 1szer nagytakarítok-ez kb 2-3óra, olyankor a gyerek mamával van. Minden este rendet teszek, főleg a vizes blokkban (fürdő,wc,könyha) Esténként összesöprök mindenhol (sajnos sok a porcica, meg aztán lefelé morzsázik a lányom) Felmosni meg igény szerint
2013. júl. 4. 12:20
 5/14 A kérdező kommentje:

ment a zöld kéz mindnekinek

nekem muszáj mert van egy közel 3 éves lányom és egy 5 honapos Babám ,aki lassan elkezd kuszni és ne nyalja ugy végig a padlot hogy koszos ez nem sok takaritás

ja és az elöszobát kétzser mosom fel mert reggel kimegy akutya és utána bizony ott tiszta ször minden azt meg egyenesen ki nem állhatom

2013. júl. 4. 12:26
 6/14 anonim ***** válasza:

én már dolgozom, de mikor itthon voltunk, minden nap feltakarítottam.

most a konyha az első dolgom mikor hazajövünk, utána meg vacsi után is rendbe kell tenni, elég kupisan főzök.

fürdőt is kitakarítom minden nap míg a gyerek fürdik, 2 naponta porszívózok és heti 1x mosok csak fel, parkettán is és a járólapon is szőnyeg van leterítve, így nem koszolódik annyira a kő :)

2013. júl. 4. 12:27
 7/14 gabszem ***** válasza:
Te jó ég , hogy van időtök és erőtök minden nap takarítani??? Akkor én nagyon trehány leszek a szemetekben, mert én heti kb. 2x porszívózok és 1x mosok fel. Egész nap megy a rendrakás, pakolás, ez alap, a konyhát minden nap rendbe teszem, a fürdőszobát 1x egy héten pucolom ki, heti kb. 2x van portörlés. Feleslegesnek is tartom a többszöri takarítást, nekünk sajnos nincs kutyánk , macskánk ,kertünk, így szerintem ez is bőven elég. Nálunk inkább a por miatt kell takarítani. Az etetőszék körül ha kell felsöprök de nagy tálcás, nemigazán esik ki a kaja.
2013. júl. 4. 13:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Én ugyanúgy vagyok, mint Gabszem! (mi hasonlóak lehetünk, mert már volt olyan kérdés, amire szintén csak a Te véleményeddel egyezőt tudtam írni:)

Na,de : annyi, hogy a felmosás nálam is általában heti 1x, de sokszor előfordul azért, hogy plusszba mégis me kell csinálni. Olyankor amikor tényleg összekoszolódott. (vagy konyhába kiömlik, lecsurog valami, nem hagyom ott száradni...)

Nem mászkálink sehol cipővel, a gyerekeimnek is meg van tanítva, hogy az az első, ha bejöttünk, hogy cipőt levesszük. Ez sokat számít:)

Nálunk is folyamatos rendrakás van és nem fekszünk le kupiba, de nem törölgetek minden nap.

Akik azt írják, hogy minden nap takarítják a fürdőt, azok pontosan mit csinálnak olyankor? Mert nálam a fürdő kiatakarítása azt jelenti, hogy mindent kipakolok, csempét áttörlöm, súrolok, flóraszeptezek, ecetes tisztítózok...Ezt komolyan minden nap megcsináljátok?

2013. júl. 4. 14:10
 9/14 anonim ***** válasza:
Nallunk ilyen floraszeptes-ecetes furdotakaritas 3 hetente van szombat delelott addig a kisfiam es a ferjem elmennek bevasarolni. Ilyenkor tenleg mindent kipakolok es nekieesek. A WC-t heti 2-szer szoktam kimosni WC tisztitoval meg kefevel de ugye ez csak par pillanatig tart. A mosdokagylot meg a kadat heti egyszer fujjom be ciffel es oblitem le (szinten kb 5-10 perc). Felmosni ciffel a furdot is heti egy alkalommal szoktam este miutan lefekudt a kisfiam. Persze ha kipancsolja a vizet az furdes utan fel van torolve. Konyha felmosas heti 1-szer es proszivozas is heti egyszer. Portorles is heti egyszer. Szoval mi ilyen teren igencsak elvagyunk maradva. :)
2013. júl. 4. 15:25
 10/14 anonim ***** válasza:
Én hetente 1x takarítok( porszívózás, felmosás) , a többi igény szerint. Van itthon egy 2.5 éves cirkálóm és egy fél éves babám. Ha a pici elkezd kúszni( alakul már a dolog), akkor valahogy meg kell oldanom többször a takarítást!
2013. júl. 4. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!