Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák ti voltatok már a...

Anyukák ti voltatok már a gyereketekkel lottózóba?

Figyelt kérdés

Én ritkán, de szoktam menni vele és akkor kaphat egy sorsjegyet hogy lekaparja. De néha olyan rosszul érzem magam miatta. Bár amikor más helyen is járunk és látom, hogy más apuka anyuka is engedi akkor kicsit megnyugszom.

Nem azt mondom, hogy a legjobb dolog oda vinni, de ha néha megyünk az azért nem bűn, ugye?

Megtanulta a gyerekem, hogy mi az hogy kiadjuk a pénzt rá és nem nyer, illetve volt hogy nyert.

Nem akarom ezzel a szerencsejátékra nevelni, de néha azért úgy érzem belefér. A néhán egy hónapban max. 2X értem, ha, ez sem mindig.

Ti láttátok az új dohányboltokat amik egybe vannak a lottózóval? Annyira rossz, hogy most a gyerekemet kint kell hagyjam, ha netán vinném, míg én veszek sorsjegyet, vagy épp a lottót. Mert ugye cigit azt nem veszek, mert hál Istennek nem dohányzunk. Senki a családban.

Tudom, hogy védett korcsoport, de hát nem vagyunk szenvedélybetegek, nem arra neveljük a gyereket, hogy ebből kell megélni. Sőt, el van neki magyarázva, hogy ez nem erről szól!

Szóval most kicsit úgy érzem, hogy a cigi miatt nem tudok a gyerekemmel bemenni a szokott lottózómba, hogy lekaparjunk egy sorsjegyet együtt hébe hóba. Kicsit én csalódott vagyok!

Úgy érzem, hogy a cigire meg a piára könnyebb rászokni és lényegesebben több ember van talán ilyen úgymond betegségben, mint a lottózó miatt. Meg lényegesebben több pénzt elkölt aki pl dohányzik mint én egy sorsjegyre.

Na mindegy. Csak kíváncsi vagyok ti mit mondotok erre.

De ne csak magára a szerencsejátékra, hanem az én érzéseimre ezzel kapcsolatosan.

Egyébként mondhatjátok, hogy menjek máshova akkor, de nem tudok máshova menni. Beutazni meg nem fogok ezért, az már luxus lenne. Drágább lenne a buszjegy, mint a sorsjegy egy hónapban.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. De nem mindjárt az első felháborodást írjátok meg, kicsit gondolkodjatok el amit írtam és utána válaszoljatok.

2013. júl. 2. 16:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem, soha:) Semmiféle szerencsejátékot nem űzünk.

4, 10 és 13 évesek a gyerekek.

2013. júl. 2. 16:10
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
Régen a postán én is kaphattam néha egy-egy kaparós sorsjegyet. Most 23 vagyok és tegnap vettem meg életem 3.(!) lottóját. Nem lettem attól a pár kaparástól függő, ahogyan szerintem más sem.
2013. júl. 2. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Vendéglátásban dolgoztam, tudom milyen amikor valaki függő!

Sosem engedtem a gyerekeimnek, hogy ilyenekre pazarolja a pénzt.

11 éves, de még sosem kapott sorsjegyet és nem is fog. Már megérti, hogy felesleges pénzkidobás

2013. júl. 2. 16:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Néha(havonta 1x) veszek egy sorsjegyet.Nem neki,magamnak,talán ha nagyobb lesz lekaparhatja majd ő.

Én is lekapartam régen amit vettek anyuék,mégse vagyok függő.

2013. júl. 2. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Velem jöttek már, és nem tartom gondnak. Amíg fel tudják fogni játéknak, és nagyobb korukban megértik a mögötte levő matematikai rendszert, akkor kevésbé káros mint egy cukros üdítő.

Sokkal inkább próbálom őket védeni a cukorfüggőségtől, a ,,gyűjtsd össze mindet" típusú, vagy használhatatlan játékok halmozásától.

A függőség szerintem nem a teljes elkerüléssel, hanem a tudatos használattal kerülhető el, ez igaz a legtöbb dologra.

A keress 3 azonost, vagy a fáraós ,,keresd meg a számaidat" még fejlesztésnek is elmegy.

Ez a kint hagyós dolog ez gáz lesz, de nem a te választásod, csak a szervezési képességeidet edzed vele.

2013. júl. 2. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:
91%

5: "A függőség szerintem nem a teljes elkerüléssel, hanem a tudatos használattal kerülhető el, ez igaz a legtöbb dologra. "

Pontosan így látom én is. Amúgy voltunk gyerekzsúron, ahol egy kis tálba ki volt téve gumicukor. Az enyémek meg akik hébe-hóba kaphattak otthon mértékkel, azok időnként vettek belőle egyet-egyet, ahol anyuka eltiltotta őket, annak a gyereke meg a tál elé állt és marokkal tömte a szájába.

Én is kitölthettem egy-egy lottót amikor gyerek voltam, nem lettem függő. Most ott tartok, hogy havonta egyszer veszek egy kenót meg egy valami mást (ha épp eszembe jut, de nem mindig), a gyerekek néha kapnak egy-egy kaparósat(pl. a fáraósnál nagyon oda kell figyelni). Nincs miatta hiszti, ismerik, ha kapnak akkor megnézik, ha nyernek örülnek, de ennyi.

2013. júl. 2. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Voltunk már együtt, de a lányom nem kapott sorsjegyet, mivel még kicsi. Mi fizukor veszünk 1-1-et, így ha ott lesz ő is, kapni fog 1-et. Gyerek koromban én is kaptam néha 1 sorsjegyet, sőt lottót is tölthettem ki. Na, és aki le akar pontozni, az jöhet, mert játékgépezhettem is. :) Aputól kaptam 5-10ft-ot, ha nyertem örültem, ha nem akkor nem. Mégsem lettem függő semmilyen téren! :)
2013. júl. 2. 22:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy hónapban egyszer megyünk kislányommal postára feladni a csekket és akkor kap egy kaparós sorsjegyet. Ő választja ki, és hihetetlen de idén kb. eddig 4-et vettünk és mindig nyert. Mondtam neki, hogy milyen ügyes, hogy nyert, volt, hogy egyből vettünk belőle egy labdát, volt, hogy félretettük és mondtam neki, hogy majd a búcsúbsn odaadhatja a ringlises bácsinak és akkor ringlsezhet belőle. 2,5 éves és fogalma sincs róla, hogy mi ez, csak a kaparást élvezi. Tuti nem lesz ettől függő, ha elmagyarázod neki, miről van szó, akkor nagyobb korában sem fog az lenni. Ugyanúgy, mintha például azt elmagyarázod, hogy lopni sem szabad, meg ölni sem. Szerintem értelmes gyerekek ezt megértik. Az unokatestvérének kiskorában el lett mondva, hogyha kap pénzt, akkor gyűjtse össze, ne költse el egyből. 10 év alatt 60.000 Ft-ja jött össze. Tehát nem gondolom, hogy függő lesz, de nem értek egyet a teljes tiltással sem. A tiltott gyümölcs a legédesebb...
2013. júl. 2. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!