Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit alszik a 2 év körüli...

Mennyit alszik a 2 év körüli kisfiad/kislányod?

Figyelt kérdés
Az én lánykám reggeli után 1-1,5 órát, és ebéd után is, gyerekorvosunk szerint ez nem normális. :( mert csak 1x kellene aludnia. Szerintetek?
2013. júl. 1. 14:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi idosen meg nagyon valtozo, annyit alszanak amennyire igenyuk van. Ejszaka mennyit alszik mert az sem mindegy. Pl az en kisfiam 22 honapos koratol egyaltalan nem alszik napkozben (kiveve ha megyunk valahova autoval mert a kocsiban mindig bealszik). Bolcsibe is amig a tobbi baba aludt o kepeskonyvet nezegetet vagy csendben eljatszott... Viszont este 19 orakor mar bealszik ritkabban 19:30-kor es alszik reggel 8-ig (ekkor ebresztem es ebresztettem 2 evesen is mert 9-re jartunk bolcsibe es oviba is). Mivel ejjel alszik 12 es fel 13 orat igy nem meglepo, hogy nappal nincs alvasigenye. Szerinem ez rengeteg mindentol fugg.
2013. júl. 1. 14:47
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyszer alszik ebéd után. Akkor kb másfél-2órát. Szerintem nincs olyan, hogy nem normális. Szerintem az én kislányom is 2szer aludna, de nem hagyom. Nálunk bevált ez a napirend és így tudok tervezni, nem lenne jó, ha 2szer aludna. De minden gyerek, szülő és család más. Majd ha megy oviba, bölcsibe akkor majd átszokik az 1szeri alvásra.

Nekünk is van, hogy alszunk ebéd után, pedig nem vagyunk gyerekek :) Mégis normálisak vagyunk

2013. júl. 1. 14:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem alszik egyáltalán. Nálunk 9-9-ig van a nap.

Viszont kevés az infó, hogy lánykád mikor ébred/fekszik egyébként ugyanis legalább 12 óra az alvásigény ilyen korú gyereknek.

2013. júl. 1. 15:11
 4/10 anonim ***** válasza:

2 hónapja múlt 2 éves a kislányom.

Ő éjjel 10-11 órát alszik folyamatosan, ebéd után pedig 2-3 órát.

2013. júl. 1. 15:19
 5/10 anonim ***** válasza:

És éjjel mennyit alszik?

Valóban elég lenne már elvileg egy ebéd utáni alvás (1-2-3 óra igénytől függően).

2013. júl. 1. 15:27
 6/10 anonim ***** válasza:

2 és fél éves a kisfiam, mindig nagy alvó volt. :) Sokáig megmaradt neki a napi kétszeri alvás, emlékszem, már én is aggódtam...

Most éjjel alszik kb 10 órát, nappal pedig ebéd után 2-3 órát. Állítólag ez is több, mint, amit átlagosan alszanak a 2,5 évesek...De tekintve, hogy örökmozgó-felfedező, nem is csodálom, hogy szüksége van ennyi pihenésre!

2013. júl. 1. 23:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pár nap múlva lesz 2 éves a fiam, es ő délben /11 es 12:30 között altatok/ alszik általában 1,5 -2 órát, de néha még 3- at is! Függ az időjárástól, valamint attól, hogy délelőtt kint voltunk-e az udvaron, es meg attól, hogy éjszaka jól aludt-e.?

2013. júl. 2. 04:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A lánykám bölcsis egyébként, ott teljesen tartotta úgymond a napirendet, tehát az ebéd utáni 1db alvást: 12.30-14.30-ig. Nem alussza még át az éjszakát, általában a kiesett cumi miatt kel, hiába van éjjeli fénye, kelni kell hozzá, ezt is mondtam a dokinak, szerintem ez miatt sem pihentető neki az éjszakai alvás.
2013. júl. 2. 06:54
 9/10 anonim ***** válasza:
2,5 éves a lányom és 1 éves kora óta így alszik: reggel 10-kor kel és este 22-kor fekszik, napközben 14-től 17-ig alszik 3 órát, és egyáltalán nem aggódok, hogy sokat alszik. 1 éves korában én állítottam be, hogy már csak egyszer aludjon napközben, mert így könnyebb lett az életünk, de azt, hogy 10-kor kel, azt két hónaposan ő döntötte el. Addigra megfőzök, és utána tudok vele lenni, délután meg takarítani, meg ilyesmi, míg alszik! Világ életében jó evő, alvó volt, szóval szerintem az az orvos nem normális, aki minden gyereket egy sémához akar hasonlítani, minden gyerek más. Akkor mi van azokkal, akiknek 1 évesen még nincs foga, és azokkal, akiknek meg születésükkor is van? Az sem normális, és? Télen amúgy 21-kor megy aludni, de nyáron mindig sokáig kint vagyunk és azért fekszik később. 1 év múlva megy oviba, addigra megpróbálom csökkenteni a délutáni alvását, mert az oviban csak 1 órát alszanak a gyerekek.
2013. júl. 2. 16:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. júl. 3. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!