Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselte eddig ezt a pár...

Hogy viselte eddig ezt a pár napot az oviban kisfiad/kislányod?

Figyelt kérdés

Mikor kezdte? Sírt, vagy örömmel bement? Játszik a többiekkel? Szépen eszik? Milyen otthonról az indulás?

Köszönöm!

2011. szept. 7. 09:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
21%

Kisebbik fiam most lett óvodás, igaz, már majdnem 4 éves és 2 évet volt bölcsiben.

Büszke arra, hogy már nem bölcsis, szeret bejárni, gond nélkül indulunk, gond nélkül megy be, a csoportban jót játszik, eszik eleget, alszik délután. Az óvónők szerint sokat magyaráz, akaratát érvényesíti, nincs vele gond.

A beszoktatás múlt héten kb. 20 percig tartott (pedig két nap szabit erre vettem ki).

Kicsit sem aggódtunk egyik fiúnál sem, hogy jajj, milyen lesz, hogy lesz, hiányozni fogunk, rossz lesz neki...?

Ha nálatok problémák adódnak, akkor valószínűleg Te vagy az okozója, túlaggódod az ügyet. A gyerek jó helyen van, gyerekekkel játszik, az óvónők vigyáznak rá, mesélnek neki, barátai vannak/lesznek bent. Erre van szüksége.

2011. szept. 7. 09:29
 2/19 Alinaaa ***** válasza:
Hétfőn kezdett, nagyon várta, rögtön egész napra ment. Elvittem 8ra, minden probléma nélkül, sírás nélkül. 3 ra mentem érte, és még nem akart hazamenni.Állítólag: evett, játszott, okos volt, aludt és be sem pisilt(éjjel még nem teljesen szobatiszta). most apa hordja és én megyek érte, eddig nem volt gond:) Én jobban izgultam mint ő:)
2011. szept. 7. 09:29
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Első, a gyerekek nem egyformák, azért, mert nálatok ilyen flottul ment minden (bár arról nem szól a fáma, hogy mi volt a bölcsis beszoktatásnál), még nem jelenti azt, hogy másnál, ha gond van, az a szülő hibája. Neked is lehet még egy anyásabb gyereked, de ha nem, szülőként akkor is tudnod kell, mennyire másak lehetnek akár az édestestvérek is. Inkább örülj, hogy neked nem volt gondod és ne ítélkezz tök látatlanba más felett.
2011. szept. 7. 09:41
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm 9:41.:)Nem érzem, hogy hibás lennék, de mégis vannak kisebb gondok nálunk.
2011. szept. 7. 09:50
 5/19 anonim válasza:

Elsején kezdtünk...1.nap nagyon jól elvolt,játszott,evett szépen. 11re érte mentem,nem akart jönni,úgyhogy ott ebédelt.

2.nap szépen bement,de szinte egész nap sírdogált.

3.nap már a kapuban sírt,nem akart bemenni.

4.nap bement nyugodtan,de mikr becsuktam az ajtót elkezdett üvölteni,később jól elvolt,játszott az udvaron,ebédelt.

Ma: nem akart elengedni,úgy szedték le rólam,még az utcán is hallottam h sír,üvölti hogy "anya"

Szóval nálunk nagyon nehezen megy a dolog,Ő az oviban sír én meg itthon :( péntekre kihullik az összes hajam,szerintem

2011. szept. 7. 09:52
 6/19 anonim ***** válasza:

Minden reggel sír. Ma reggel már itthon elkezdett sírni, aztán az oviban alig tudta elvenni az óvónéni. Soha nem fogom elfelejteni: sírt, nyúlt utánam, és ordította: ANYA!

Amikor érte megyek, nem sír. Állítólag ez jelenti azt, hogy jól érzi magát. Nehéz anyától elszakadni, de aztán játszik, elvan a többiekkel.

Egy napig lehettem csak vele, másnap hazaküldtek az óvónénik. Sírtam én is, de csak amikor nem látta a kicsim.

Enni nem nagyon eszik, esetleg egy kis levest. Szeptember 1-én kezdtünk. Minden nap érte megyek ebédkor, és elhozom ebéd után.

Tesóm kislánya 5 éves, és még mindig sír reggelente, amikor menni kell az oviba. Délután viszont ott akar még maradni, amikor érte megy. :-)

2011. szept. 7. 10:12
 7/19 anonim ***** válasza:

Nálunk már augusztus 15-én kezdődött az ovi. 1. nap rögtön haza is küldött az óvónő, hogy menjek csak, majd telefonálnak, ha baj van. Délben mentem a gyerekért, még nem akart eljönni. Mondták, hogy hadd maradjon. Jó. 4-re mentem érte, nem akart hazajönni. Úgy kellett ölben kivonszolnom, egész hazáig sírt. Ez ment 1 hétig, mire megértette, hogy mehet minden nap. Azóta már volt 1 hetet beteg, akkor is minden reggel menni akart oviba.

Viszont tegnap volt egy kis összezördülése az óvónővel, és mondta is nekem, hogy:

-Anya, sírtam, és nem voltál itt, hogy megvédj.

Most éjjel is felriadt emiatt, és nagyon sírt, hogy én nem védem meg őt. Ma már mondta, hogy alvás előtt menjek érte, mert nem akar ott aludni. Nem fogok, kíváncsi leszek mi lesz.

Az óvónő szerint minden gyerek sír a beszoktatáskor. Van aki nem az elején, hanem pár hét múlva, amikor rájön, hogy ez nem egy játszóház, hanem bizony ide minden nap muszáj jönni, akkor is, ha nincs kedve. Nálunk még ez hátra van.

2011. szept. 7. 11:11
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
9:41 vagyok, sosem értettem, miért jó az, ha egy gyerek nem sír kezdetben, mikor le kell válnia az anyjáról. Szerintem ez annyira természetes lelki reakció, hogy nincs is rajta mit magyarázni. Sokkal inkább elgondolkodtatónak találom, ha egy gyerek első perctől fogva sírás nélkül marad ott egy gyakorlatilag idegen környezetben, idegen emberekkel, azok után, hogy születése óta az anyjával, a családjával töltött minden percet. Még aggasztóbb, ha a viszontlátás sem okoz a gyereknek látható örömet. Más persze, ha ez már nem az első közösségi beszoktatás, de még akkor is teljesen elfogadható egy kis sírdogálás. Persze csak akkor, ha nem tengerészgyalogoskat akarunk belőlük nevelni 3 évesen.
2011. szept. 7. 11:17
 9/19 anonim ***** válasza:

Nálunk detto mint a 10:12-es válaszolónál.

Mindent jól csináltunk, csinálunk, az ovi szuper, óvónénik klasszak, gyerekek aranyosak, sok a lány (kisfiam inkább a lányokkal játszik), minden tökéletes, csak hát el kell szakadni egymástól. Sír, mert kifejezi az érzésit, sok gyerek belül szorong, az enyém nem, ő elmondja :)

Ez egy teljesen normális folyamat, én is szorongtam amikor új munkahelyre mentem, csak én nem sírhattam :)

2011. szept. 7. 11:22
 10/19 anonim ***** válasza:
utolsónak: én is pont erre gondoltam, hogy még egy új munkahely miatt is aggódom, nemhogy a gyerekem miatt, miféle szülő nem aggódik a gyereke miatt? Az én lányom meg azt mondogatja: sírdogáltam, mert az a baj, hogy mama nem jött.
2011. szept. 7. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!