Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kell tüneti naplót vezetni?

Hogy kell tüneti naplót vezetni?

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam asztmás,és a pulmonológus mondta legutóbb,hogy vezessek tüneti naplót.

Aki jártas ebben,leirná hogyan kell,miből áll..stb?

Most mára pont beteg lett sajnos a fiam....leirtam a dátumot,meg hogy folyik az orra,köhög,meg majd miket adok neki.Valami ilyesmit kell irni?Meg gondolom ha befullad,azt is.

2013. jún. 29. 17:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Az én fiam atópiás dermatitiszben szenved és étel- és porallergiás. Én is vezettem tüneti naplót.

Nemcsak a tüneteket érdemes beleírni, hanem azt is, hogy pl. milyen volt az idő, kinn vagy benn jelentkeztek először a tünetek, evett-e valami új dolgot a gyerek, otthon történt-e vagy máshol az első tünet, ha elmentek otthonról rosszabbodik-e, váltottál-e mosóport, vágtak-e füvet a közeletekben stb.

Érdemes feljegyezni minden apróságot, mert van, ami számunkra már hétköznapi, de a dokik sok minden le tudnak szűrni belőle. (Nálunk pl. a mai napig vitatkozik azon az allergológus és a bőrgyógyászunk, hogy az időjárás rosszabbíthat-e a fiunk állapotán. Az egyik szerint nincs hozzá köze, de igazán relevánsan mást nem lehet kiolvasni a naplóból.)

2013. jún. 30. 22:12
 2/2 A kérdező kommentje:
hú,köszi!Nem is gondoltam hogy ilyenekre,ennyi apróságra is figyelni kell,vagyis felirni...
2013. jún. 30. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!