Van olyan, akinek a gyermeke hamarabb lett szobatiszta, mint, ahogy beszélni kezdett? Hogyan ment a kommunikáció? Voltak problémák amiatt, hogy esetleg nem tudta még kifejezni magát?
Mennyire hamar gondolod? Az én fiam 20 hónaposan lett szobatiszta és akkor még nem igazán beszélt. Viszont azt tudta mondani, hogy pisi. Ez volt a kaka is, a lényeg az volt, kell a bili. :)
Most 2,5 éves és nemrég költöztünk külföldre, elkezdett oviba járni, egyáltalán nem beszéli a nyelvet. Mégis megérti,ha ki kell mennie. Hogy, hogy mondja azt nem tudom, talán mutogat. :)
Szóval szerintem ezen ne aggódj, biztosan érteni fogod, hogy mit szeretne.
Ja! A barátnőm kislánya még nem volt egy éves, amikor már a kaka náluk bilibe ment. A kislány szépen elmászott a bilihez és mutatta, hogy használná. Ennyi! :)
Igen, nálunk. Kislányom 10hósan már nem akarta a pelust, szóval rákövetkező nyárra másfél évesen szoba tiszta lett és 2évesen éjjelre is.
Úgy ment, hogy kérdeztem tőle és ő ment, ráült. Volt hogy magától ült rá, volt hogy rátettem. Igazából láttam rajta, hogy kell neki, mert tipegett egy helyben :) ÉS akkor vittem és húztam le a bugyiját :)
Most 2.5éves, már mondja, hogy Anyu pisilnem kell és rohan :))
igen
a lányom 2 évesen kompletten az lett de a beszéd hát ...
állathangok pár szó és mutogat
Én lányom is 2 évesen lett szobatiszta, kb 10 szót mondott ekkor, de lehet hogy sokat mondok.
De attól, hogy nem beszélt, ő tökéletesen megértette ám magát. Nem volt gond a szobatisztasággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!