Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit, hány szót mond 21...

Mennyit, hány szót mond 21 hónapos gyereked?

Figyelt kérdés
Az én lányom beszél sokszor kotta nélkül, de nem értjük, de csak úgy magának mondja, amikor játszik, nem szóktam zavarni. Egy éves kora óta mondja apa és anya. És lassan jött a többi szó mama, dédi, autó, tej, víz, olló, hab, hó, víz, fa, dinnye, abba, abból, nem kell, én, enyém, te, baba,cica,pápá, szia, halló, kimondja a nevét, vezetéknév, keresztnév. Kb 8 hónaposan kezde az állathangokat mondogatni, ez megmaradt, sok időmbe tellett, míg a miau helyett a cicát mondta :)Ezenkívűl kétnyelvüek vagyunk, mivel Romániában élünk, anyukám románul beszél vele. Román nyelven is kb ennyit tud. Szerintetek ez elég? Ha beszélkegetek másokkal zseni gyerekeik vannak, enyém ennyit mond, sokak szerint nagyon kevés és jobb lenne neurológushoz vinnem. Minden ért és ismétel is, csakmég nem értem és naponta van valami új szó, amit aztán elfelejt és visszatér..
2013. jún. 26. 13:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
22 hónapos a fiam, és kb. 1 hónapja mindent mond, vagyis próbál.:) Szóval nagyon sok szó, nem tudom számszerűsíteni. Van amit teljesen, van, aminek csak az elejét mondja. De már 3-4 szótagos szavakkal is próbálkozik.
2013. jún. 26. 16:59
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Megint én. Neurológus??? Micsoda hülyeség. Teljesen normális a lányod, ne aggódj.
2013. jún. 26. 17:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Kislányom nagyon sok mindent beszél, mond. Tőmondatokat már alkot, pl. apa dolgozik, anya pisil, stb. Számol 10-ig, bár az 5 után a 8 jön, de sebaj, és mutatja a kis ujjain is. Meg ugye aprópénzt és kártyalapokat szokott számolgatni. :D Amúgy meg miért vinnéd neurológushoz emiatt? Ne butáskodj már és ne aggódj ezen egy cseppet sem! És akinek csak 4 évesen kezd el beszélni a gyermeke? Ismerek olyat is.
2013. jún. 26. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!