Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mekkora 20 hónapos gyereked?...

Mekkora 20 hónapos gyereked? Hogy hívják? Mit szeret csinálni? Mikor alszik? Mi a kedvenc étele?

Figyelt kérdés
Szóval minden érdekel, várom a beszámolókat :) Köszi!
2012. febr. 7. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

21 hónapos, de talán még beleférünk. :)

12,5 kiló, a magasságát nem tudom. Áronnak hívják. Szeret rohangálni, enni, duplózni, tévézni (sajnos), kismotorozni. A legjobban azt szereti, ha a férjemmel mind a ketten itthon vagyunk, akkor pörög ezerrel és bújik hozzánk. A nagyszüleiért is odavan, főleg apukámért, mert ő elviszi autózni.

Délután 1-3 vagy fél 2-fél 4 között alszik, este pedig kb. 9-től olyan 7-8-ig. Kedvenc étele a felvágott és a spenót, de nagyon szereti a húslevesből kivett zöldségeket is. A levet már kevésbé.

Nagyon édes, hihetetlenül szeretjük.

2012. febr. 7. 14:14
 2/8 A kérdező kommentje:

azt ki is felejtettem hogy beszél-e,és ha igen miket mondd?

Aranyos lehet, az én lányom is állandóan duplózna :)

2012. febr. 7. 14:21
 3/8 anonim ***** válasza:

én fiam is lassan 21 hónapos lesz, és szintén Áron:-)) 13 kg körül van, és 88-89 cm(mutkor mértem).

Alvás: ha délelőtt megyünk kocsival hopsszabb távra, van hogy be alszik, de a megszokott az, hogy ebéd után, ami van, hogy elcsúszik, de max 2 körül elalszik, és kb 2, 2,5 órát durmol:-), este 8 kor fürdik, majd alvás, és reggel 7-8 között kel.

MIt szeret csinálni:duplozni, autókázni, motorozni, pakolni, konyhájába főzni, mesét nézni, anyát nyaggatni, csavarogni, sétálni, futni, szereti a gitárját nagyon, imádj a zenét, és a hangszereket, könyveket minden mennyiségben, most kezdi már érdekelni a betűk, A, I, O betüt már felismeri, persze csak a nyomtatottat, és ha meglátja valahol, egyből kiabálja, hogy A betű:-),formabedobózni, rajzolni, és a gyumrázás most a másik sláger.

Kedvenc étele: gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs:-), húsleves, hús bármilyen formában, tésztákból csak a szalonnás, sajtosat szereti, illetve a krumplisat. kenyér, Nesquik gabonapehely, túró rudi, joghurt, téliszalámi, pulykasonka,(csak ezt a 2 eszi meg :-) ), avokádo, tejfölös kenyér, paradicsom, uborka, sütőtök, banán. brokkoli, borsó, répa minden mennyiségben.

Multkor jöttünk haza a nagyszülőktöl, 1 hétig voltunk nálunk, és ők kitettek magukért, mindenféle vidéki házikoszttal , mikor hazaértünk, kérdeztem:

Áron mit kérsz enni?

-borsót (1 nagy tányér párolt borsót megevett:-))

Ezek jutottak hírtelen eszembe.

Amiket nem eszik meg: lekvár, vagy lekváros étel (pl:bukta), "normál"főzelékeket.

Inni teát(cukrosan, cukor nélkül éppen milyen van készen), illetve vizet. Este szokott kapni 2 dl frissen facsart narancslevet a béres csepp miatt.

2012. febr. 7. 14:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Az en lanyom is 21hos 11kg van amikor mar nem alszik delbe csak este szavakat mondogat de nem rakja meg ossze nagyon edes okos kislany az egesez csalad kedvence ja es kedvenc jateka a puzzle imadja es eleg ugyesen rakosgatja
2012. febr. 7. 14:31
 5/8 anonim ***** válasza:

14:29 vagyok, igen már mindent mond, 3,4 szavas mondtokban is beszél, énekli a mondókákat.

Szerintem fél év, és már tisztán fog beszélni. NAgyon sokáig 18 hónapos koráig, csak a szavak elejét mondta, az első szótagot, aztán 2 hét alatt hírtelen teljes szavakat kezdett el kimondani. VAn aminek még most is csak az elejét mondja, de ez inkább már rossz beidegződés, de mindíg kijavítom.

Ez a legujabb mondata, amit jó sokszor mondja, pláne, ha a mamával van, aki egy picit sznob:

-Mama iszik Unicum :-) mutkor mama ivott 2 kortyot, és mondta neki,

- Mama iszik Unikumot,és egyből megjegyezte:-)), és tökéletesen kimondja:-)

2012. febr. 7. 14:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ő még nem nagyon beszél. Pár szót mond, sok állathangot utánoz, és ha kedve van, megmondja, hogy hívják: "Áom". Viszont minden ért.

2012. febr. 7. 15:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik ,hogy az Áron név nagyon népszerű. :)

86 cm, 11,5 kg.

Ebéd után 2-2,5 órát alszik, egyébként este 9-től, reggel 7-8-ig.

A tojást, a sajtot és a husit szereti leginkább, de sláger a házikenyér sok őrölt maggal. A gyümölcsöket is szívesen eszi, a zöldségeket nem igazán.

Nagyon szeret mozogni minden formában, labdázik, csúszdázik, hintázik. Szeret rajzolni, mesés könyvet nézegetni, műanyag állatfigurákkal játszani, kirakózni.

Beszélni keveset beszél, állathangok, és néhány szó pl. anya, apa, mama, mamma, kaka, stb.

2012. febr. 7. 23:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi Áronos anyukák :) Még várom a többi irományt is! :)
2012. febr. 8. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!