Mennyit, hány szót mond 21 hónapos gyereked?
Figyelt kérdés
Az én lányom beszél sokszor kotta nélkül, de nem értjük, de csak úgy magának mondja, amikor játszik, nem szóktam zavarni. Egy éves kora óta mondja apa és anya. És lassan jött a többi szó mama, dédi, autó, tej, víz, olló, hab, hó, víz, fa, dinnye, abba, abból, nem kell, én, enyém, te, baba,cica,pápá, szia, halló, kimondja a nevét, vezetéknév, keresztnév. Kb 8 hónaposan kezde az állathangokat mondogatni, ez megmaradt, sok időmbe tellett, míg a miau helyett a cicát mondta :)Ezenkívűl kétnyelvüek vagyunk, mivel Romániában élünk, anyukám románul beszél vele. Román nyelven is kb ennyit tud. Szerintetek ez elég? Ha beszélkegetek másokkal zseni gyerekeik vannak, enyém ennyit mond, sokak szerint nagyon kevés és jobb lenne neurológushoz vinnem. Minden ért és ismétel is, csakmég nem értem és naponta van valami új szó, amit aztán elfelejt és visszatér..2013. jún. 26. 13:49
1/13 A kérdező kommentje:
Amúgy ügyes kislány, asszociál, olyan dolgokat köt össze, amikre mi nem is gondolünk. Nemrég hunyt el déditata és egy képeskönyvben a nyertes paripáknak babérkoszorú volt a nyakukba téve, egyből mondta, tata :( vagy ha gyertyát lát és sok sok ilyen apróság, amiket kiszűr. Duplózik, formabedobóssal játszik, puzzlezik. De még nem beszél mondatokban, ez tényleg ok lenne, hogy neurológushoz vigyem?
2013. jún. 26. 13:56
2/13 anonim válasza:
Megnyugodhatsz te is, nagyon ügyes gyermeked van!
3/13 anonim válasza:
kisfiam pont 21 hónapos volt amikor a tőmondatok helyett elkezdett folyékonyan beszélni.
4/13 anonim válasza:
Nekem a fél éves Hannim még egy szót sem beszélt, de már megfordult a hátáról.
5/13 anonim válasza:
Ez bőven elég, amiket mond!
Főleg, ha kétnyelvűek vagytok!
Ugyan kisfiam is folyékonyan beszélt már ilyenkor, de örülnék, ha nem így lett volna, mert ő az Asperger szindrómája miatt beszélt ilyen sokat!
Azért nem olyan gyakori a korai beszéd!
6/13 anonim válasza:
Ne viccelj! :) Méghogy neurológushoz vinni! A középső lányom is kb ennyit beszél, pont ennyi idős, és én összeteszem a két kezem, mert a nővére 2,5 éves koráig egy mukkot sem szólt. Hozzáteszem, teljesen egészséges. 3 évesen kezdett beszélni egész mondatokban, elképesztő szókinccsel. Azóta be nem áll a szája.
7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon ügyes Hanni!
Hogy nem beszél, azon nem csodálozom!
2013. jún. 26. 14:06
8/13 A kérdező kommentje:
Tegnap valaki megkérdezte tőlem, hogy beszél e már?! Mire a lányom azt válaszolta: nem!
2013. jún. 26. 14:07
9/13 anonim válasza:
bőven elég ha 3 éves korára rövid 2-3 szavas mondatokat mond
a tesóm gyerek 3 évesen úgy ment oviban h kb 1 éves szinten beszélt és láss csodát fél év alatt behozta a lemaradást a közösségben most 11 éves és be nem áll a szája -- és fiú !
10/13 anonim válasza:
28honapos fiam kb 5 szot mond. Minden mast csak mutogat..mindenre kitalal egy "mutatvanyt"ami az adott dologhoz kotheto amirol beszelni akar..neha elegge megizzaszt ha nem ertem..multkor pl anya megkerdezte tole mit csinalt tegnap a gyerek elkezdett hadonaszni befogta az orrat ugralt meg furan kitolta a popojat..:-) leforditottam anyunak h trambulinon ugralt meg csuszdazott es strandon voltunk..ugyhogy ezzel szemben a te gyermeked perfekt beszel..de en sem aggodom meg az enyem miatt mert mi is 3 nyelven kommunikalunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!