Mit tennél ha 2 évvel idősebb és 2 fejjel magasabb fiú lökdösné a te kislányodat?
Édesanyja is jelen van,de nem igazán szól rá a gyerekére.
Kiváncsi vagyok ki hogyan reagálná ezt le?
Kicsodád az illető?
Ismerős vagy rokon vagy szomszéd vagy ismeretlen?
Nagyon nem mindegy.
Ismeretlen. A helyszín a játszótér. A kisfiú hisztis, nyűgös kissé erőszakos. Az én kislányom 1,5 éves, 9 kg,szépen aranyosan játszik. Az említett fiú rossz passzban volt és az anyja helyében már hazavitem volna mert láthatóan nem érezte jól magát ott. Valószínű ezért is durváskodott a kisebbekkel. Mert nem csak én lányomat lökdöste!
Nem szóltam egy szót se, csak amikor közeledett akkor oda léptem és a lányom elé tartottam a kezemet. És egyszer pedig amikor a kisfiú úgy döndött, hogy a nála lévő játékkal megkalapálja a kicsim fejét,na akkor megfogtam a kezét és mondtam hogy nem szabad! Mindezt normál hangnemben.
Erre az anyuka rámförmedt, hogy ne érjek a gyerekéhez mégegyszer! :)) Mondom:ez valóban nem az én dolgom lenne!!! (hanem az övé)
És még hozzá tette ha búrában akarom tartani a gyereket akkor ne vigyem közösségbe. :))
Jól csináltad, ennél "jobban" ezt nem nagyon lehet. :)
első
Köszönöm! Én is úgy gondolom hogy korrekt voltam, csak nem voltam még konfliktus helyzetben gyerekek miatt,ezért kérdeztem, hogy más hogyan gondolja?!
Egyébként korabeli,azonos "súlycsoportba" tartozó gyerekek között hagyom hogy a kislányom oldja meg. De azért ez mégis csak más volt.
Én ilyenkor gondolkodás nélkül rászólok más gyerekére, valahogy ez nálam automatikus.
Azt nem tudom, az anyukára hogy reagáltam volna, mert elég nyuszi vagyok.
iszonyú jól reagáltál!!!!
Én lehet durvább lettem volna...na nem a gyerekkel, hanem az anyukával..:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!