Hogyan kell viselkedni a postán, ami már inkább butik, könyvesbolt, játékbolt, édességbolt lett gyerekkel?
Mára a posták szinte profilt váltottak. Nemcsak biztosításokat meg mindenféle pénzügyi csomagokat akarnak tukmálni, de komplett butikot, édességboltot, könyvesboltot mindenféle trafikárut árulnak.
Persze én még a mai napig csak a csekkjeimet befizetni járok oda, meg a nagy ritkán feladandó levelekért. Mint mindenhova ide is viszem magammal a gyerekeimet is.
Egy sima könyvesboltban, játékboltban egyértelműen figyelek rájuk, követem őket és tudom őket instruálni, mit szabad levenni a polcról és mit nem. Nincs is semmi gond.
A postán viszont ugyebár sorba kell állnom. Méghozzá nem kevés ideig. Ha kiállok a sorból, akkor ugye ugrott a helyem, tehát nem állok ki.
Ha nem lennének kirakva a játékok, mesekönyvek, csokik, akkor a gyerekeim nyugodtan ott állnának mellettem, vagy leültetném őket valahol egy székre megintcsak semmi gond nem lenne.
Csakhogy roskadoznak az állványok a csábító játékoktól, könyvektől. Ők pedig nem tudják, hogy ez posta és nem bolt. Tehát mennek és nézegetik, megfogják. Én nem tudok utánuk menni, hogy figyeljek rájuk mert sorban állok.
A postás meg elkezd velem veszekedni, hogy ne nyúljanak a gyerekek semmihez, nekik azt el kell adni.
Az én válaszom erre az, hogy én postára jöttem csekket feladni és nem játékboltba. Ne tegyék ki, ha nem engedik a gyerekeket hozzájuk érni.
Lehet, hogy szerencsém van, de velem már kétszer is előfordult, hogy a biztonsági őr szólt, hogy jöjjek a csekkjeimmel a pulthoz, nem kellett kivárnom a sorszámot.
Én azt utálom (szerintem a postai dolgozók is, de kötelezve vannak erre), mikor ajánlgatnak mindenféle biztosítást, szerencsesütit, sorsjegyet.
Csillivilli kirakat nálunk is van sajnos, egyenlőre még nem zavar mert csak 9 hónapos a lányom.
Valaki ajánlotta, hogy menjen a kérdező kisebb postára.
Nos, nálunk pl. a legközelebbi posta 10 percre van, a következő már 25 perc séta csak oda.
Néha az ember ráér, de pl. hőségben, esőben, fáradtan stb. nem mindegy mennyit kell gyalogolni egy pár éves gyerekkel.
Még annyi, hogy én pl. azért járok postára, mert nincs bankszámlám, a GYES, családi is postán jön, ezért is el kell menni és értelemszerűen a rezsit is csekken fizetem.
Nagyon drága fenntartani egy számlát, havi 5-600ft csak ezért nekem rettentő sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!