Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit szóltok ahhoz, hogy a...

Mit szóltok ahhoz, hogy a celeb- és "női" könyvek elárasztották a piacot? Ti jártok még könyvesboltba?

Figyelt kérdés
Én személy szerint már be sem megyek könyvesboltba, mert ahogy meglátom XY cicamica legújabb "húdefantasztikus" cukormázas "regényét" vagy kitudjakicsoda celeb úr/hölgy legfrissebb "bestsellerét", már jönnék is ki. Különösen irritálnak az U betűs kiadó által gondozott, giccses külsejű könyvsikerek. Egyszer elolvastam egy ilyet ( a szerző azóta vagy 10 másikat termelt...) már a felénél tudtam, mi lesz a "megoldás". Nem igaz, hogy normális művek nem születnek manapság :( Nekem nincs írói vénám, de nem hiszem el, hogy csak ezek a tartalmak a kelendők manapság és minden írói tehetséggel megáldott ember ilyeneket ír. Úgyhogy maradnak az antikváriumok és a könyvtárak, ott még van valami értékes is.

2013. máj. 18. 12:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Én járok még könyvesboltba, de nagy kanyarral kerülöm ki az ilyen könyveket... Általában a szépirodalmi meg a magyar irodalmi részleget szoktam böngészni, meg a történelmit még esetleg.
2013. máj. 18. 12:10
 2/16 A kérdező kommentje:
Én csak a férjem kedvéért vagyok hajlandó nagyritkán bemenni, ő meg azonnal sprintel az idegen nyelvű könyvekhez (nem magyar). Sajnos ott is az értéktelen nulla, fantasy és "női" könyvek külföldi (eredeti nyelvű) változatai vannak többségben.
2013. máj. 18. 12:15
 3/16 anonim ***** válasza:

Már egy ideje nem járok könyvesboltba, de ennek anyagi okai vannak, amióta elkezdtem sokat olvasni, azóta nagyon drága lenne. Régebben csak talán havi 1 könyvet vettem, az meg még nem vészes, de mostanában ha ráérek akkor hetente 1-2 könyvet is elolvasok, 10-20 ezret meg nem szívesen költök könyvre, így inkább ebookon olvasok és letöltöm a könyveket, ha meg valami megtetszik akkor azt megveszem, hogy az írót is támogassam, és hogy meg is legyen fizikai formájában a könyv.

De ezek a celebkönyvek tényleg szörnyűek, viszont szimplán nem szoktam rájuk figyelni, nem akarom magam ilyen hülyeségeken felidegesíteni.

2013. máj. 18. 15:41
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy könyvet vegyenek, így szűkül a kínálat, csak azokat adják ki, amit szinte biztos, hogy venni fognak. Van egy csomó másmilyen könyv is, és persze régebbi kiadásúakat is lehet venni, meg ott vannak az antikváriumok is.
2013. máj. 18. 18:18
 5/16 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy csak ilyenekre van kereslet. De mit várunk, amikor a két tv-nek csúfolt fõ szennycsatorna is olyan szorgosan termeli a hulladékot. Különben meg pszichológiai oka is van ennek a színvonalesésnek ( szerintem) A válság és az azzal járó fokozatos elszegényedés nagyon rossz hatással van az emberek lelkivilágára. Aki pedig rossz lelki állapotban van, az sokszor nem akar tudni a valóságról, elmenekül elõle , a szélsõségek felé húz. Így vagy bámulja a tv-ben a csilivili gagyi szemetet, vagy megveszi könyvalakban,már akinek még van rá pénze. Értem én, hogy a pénz nem boldogít, de a szélsõséges hiánya sem.
2013. máj. 18. 19:48
 6/16 anonim ***** válasza:
van még azért igényes irodalom is, csak sajnos nincs rá igény. meg az U betűs kiadó ponyváit reklámozzák mindenhol, így azt hiszik azt menő olvasni. az a furcsa, hogy sok az igényesebb ember, akinek ezek, meg az átlagos tv műsorok nem tetszenek, mégis a "tömegízlést" szolgálja ki a média meg a piac
2013. máj. 18. 19:55
 7/16 anonim ***** válasza:

Mit szólok hozzá? Rezingáltan csóválom a fejem.

Járok-e még könyvesboltba? Nem. Könyvtárba és antikváriumba járok.

Az "U betűs kiadó" szemeteinek és a többi "sikerkönyvnek" meg időnként kénytelen-kelletlen látom a reklámját. Elképesztő, komolyan. Elkeserítő. De ami az általad említett tévécsatornákon, vagy bármely más médiában megy, az is.

A kérdésed azonban azzal a megnyugtató érzéssel töltött el, hogy nem haltak ki még teljes mértékben azok az emberek, akik gondolkodásra használják a fejüket, nem pedig csak arra, hogy legyen hová kenni a sminkjüket...

2013. máj. 19. 17:03
 8/16 anonim ***** válasza:

engem hidegen hagy. én csak azoktól az íróktól keresek könyvet, amiket szeretek és gyűjtök

Stephen King, Joe Hill, Dean R. Koontz, Robin Cook, J.R. Ward, Vavyan Fable, Lovecraft, illetve majd Anne Rice, és Kathy Lette.

vannak más könyveim is de az nagyon vegyes felvágott.

engem inkább a horroros , vámpíros, fantasy-s, humoros-szerelmes vonal érdekel.

a celebkönyveket már észre sem veszem:)

27/N

2013. máj. 19. 19:35
 9/16 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, Peter Straubot kihagytam
2013. máj. 19. 19:36
 10/16 anonim ***** válasza:
hát 8, asszem te nem fogtad fel a lényeget, de mindegy
2013. máj. 19. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!