Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 eves gyereketek mennyi...

2,5 eves gyereketek mennyi tapszt eszik? Meddig evett tapszert?

Figyelt kérdés

2013. jún. 21. 13:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

A lassan 3 éves kislányom reggel még tejitalt kap. Van még egy fél doboz, azt még odaadom, többet nem veszek. Attól, mert tápszert - ami inkább tejital, a kérdező nem a gyerek szülője - kap, ehet normálisan is, mint egy 2,5 éves. Kislányom is mindent eszik, iszik (tejet is) amit a 3 évesek, de védőnői tanácsra, a kis súlya miatt, reggel még tejitalt kap.

Kérdező! Nem tudom, hogy te kije vagy a gyereknek. Lehet, azért kap még tápszert (tejitalt), mert nem nagyon iszik folyadékot.

2013. jún. 21. 14:50
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Az én lányom augusztusban lesz három éves és még iszik reggel -néha még este is- tejitalt.
2013. jún. 21. 15:28
 13/19 anonim ***** válasza:
62%
Azt a tápszert pl., amit a lányom kap 3 éves korig lehet receptre felírni. Tehát nyilván lehet olyan egészségügyi ok, hogy kell akár 3 éves korig is a tápszer. Az én lányom nemsokára 1 éves lesz, de nagyon rossz evő, nagyon kicsi a súlya, úgyhogy még biztosan jó ideig kap majd tápszert, mert az jobban hízlal, mint a zöldség, vagy a gyümölcs. Most is több tápszert és kevesebb egyéb ételt kap, mint a korosztálya. Ha jól enne, jó súlyban lenne én sem adnék neki 1 éves kor után.
2013. jún. 21. 15:38
 14/19 anonim ***** válasza:

A nagyobbik fiam kb. 2,5 éves koráig kapott tejitelt (de csak azért mert ezt legalább megitta, a tejet nem). Reggel és este 2-2 dl-t. Majd lassan átváltottunk a tejre.

A kicsi fiam 1 éves korától tejet kapott, de sajnos most 2,5 évesen jó ha kétnaponta megiszik 1 dl-t kakaónak.

2013. jún. 21. 15:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Kereszt fiam.Azert kap tapit,mert valtozo ahogy eszik.Az unoka testvere es kozte 4honap van a kiscsaj folyton beteg hiaba figyelnek ra a szulok.Megissza a tejet,kakaot,mindent. Es nem lustak a szulok minden nap meleg etel van.
2013. jún. 23. 10:16
 16/19 anonim ***** válasza:

fiamat egy éves koráig szoptattam,ezután tápszert kapott 1-2 hónapig,majd átálltunk a tejitalra.két éves koráig 1+-os,utána 2+-ost kapott,pont 2,5 éves koráig.akkor átálltunk a 2,8-as tejre

két deci tejitalt ivott meg reggelente,de két éves korától bölcsis volt,ott ivott tejet,kakaót,kávét,mikor mit adtak.de itthon 2,5 éves koráig reggelente két deci tejitalt kapott.én azért csináltam így,mert a tejitalban több vitamin és kalória van,mint a mai vizes tejekben

2013. jún. 29. 15:57
 17/19 anonim ***** válasza:

na azt hiszem engem most le fogtok hurrogni. 3 éves lesz a lányom augusztusban és igen ha úgy van még tápszert kap reggel és este! Miért? koraszülött, vérszegény, és beteges baba. tejet nehezen tudta megszokni még két évsen is kiütéses lett. de aztán hozzászokott a pocakja és mint a koraszülött neurológus, mind a körzeti orvosunk, mind a védőnő, a gasztroenterológus is azt mondta semmi gond nincsen ebben. Úgy tekintetek itt az ilyen babákra mint ha ufo-k lennének? miért baj ha tápszert iszik? mi több van a tejben? teszem hozzá hogy a bölcsiben vagy akár itthon is kap tejet, tejterméket, egyszóval mindent! csak annyi van hogy felkelés után és lefekvés előtt tápszert kap! de van hogy veszek neki Mizo tejitalokat, vagy csak kakaót esetleg tejet, tehát semmi gond nincs vele. viszont amíg tehetem, miért ne adjak a tápszerrel valami pluszt neki?

a kérdésre válaszolva: reggel kb 60-80millit, este 200-400milli között

2013. jún. 29. 23:29
 18/19 anonim ***** válasza:
jah, és nem vagyunk lusták, eszik a lánykám minden nap főtt ételt, sőt! mindent megeszik! és ha beteg és itthon van és déli alvás előtt kér még hamit, adok neki!
2013. jún. 29. 23:33
 19/19 A kérdező kommentje:
Nálunk is kb így van.Felkelt ivott kb 1,5 deci tápit,aztán ivott ivós joghurtot is... Ebédre pedig evett FŐT kaját.
2013. jún. 30. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!