Kislányomnak 38-39c közötti láza van, lejjebb sajna nem megy. Adunk neki kúpot és fürdetjük is, de ha le is megy, 1,5-2 óra múlva megint hűtőzni kéne (gyógyszert ugye nem lehet ilyen gyakran adni, meg ez többet is ér). De ha ilyen gyakorisággal felébresztem, nem is tudja magát kipihenni:( Mit tegyek?
Más tünet nincs, csak a láz. Orvos már látta, azt mondta 40c alatt ne idegeskedjünk, csak csillapítsuk.
Igen. Ezen a ponton én megtenném. Még csak 8 óra van, éjszaka elszaladhat a ló. Fontos a hűtés.
2013. jún. 17. 19:56
2/11 anonim válasza:
Esetleg ha a csuklóira, lába szárára tekersz vizes ruhát és a homlokára, arra lehet, hogy nem ébred fel, de használhat.
2013. jún. 17. 19:59
3/11 anonim válasza:
10-15 mp-es hűtés után ne töröld szárazra, hagyd kicsit vizesen, mert így jobban le tud hűlni a párologtatás által.
2013. jún. 17. 20:00
4/11 anonim válasza:
Nem hat a csukló és homlok hűtés. Túl kicsi testfelület. Sajnos tapasztalat. Ha 38 akkor nem kelteném fel, ha 39, akkor igen. 38.2-nél még nem paráznék, de azért 39 közeli, vagy a feletti már nem aludhtó át, sajnos.
2013. jún. 17. 20:01
5/11 anonim válasza:
Igen, én felkeltettem mikor 39 volt neki. Nem esett jól se neki, se nekem, nagyon rossz érzés volt,de a lényeg, hogy lemenjen a láz...:(
Mondjuk nekünk 2 fürdő után már nem ment olyan magasra éjszaka.
2013. jún. 17. 20:02
6/11 A kérdező kommentje:
nálunk a hűtőfürdő 20 percig tart kb
de akkor felkeltem
2013. jún. 17. 20:06
7/11 anonim válasza:
Egyszer ilyen témára írta egy anyuka, hogy ha az ő gyereke lázas, mindketten csupira vetkőznek, és összebújnak az ágyba, mert a mama nagyobb testfelülettel tudja "hűteni " a gyereket.
2013. jún. 17. 20:17
8/11 anonim válasza:
ne haragudj, de ugye nem 20 percig éri folyamatosan a hideg víz??
nálunk sincs más tünet:( rettentő nehéz levinni. De nálunk eleven, ugrál, semmi baj nincs csak lázas.
Nekem a hütőfürdőt végszükség esetére mondta a doki, előtte az állott vizes törölközőbe tekerést mondta, az valamit segített
2013. jún. 17. 21:09
10/11 anonim válasza:
A hűtőfürdőt 10-15 percig kell alkalmazni. Pár másodperc a világon semmit nem ér. De nyilván, ha a gyerek elkezd dideregni, kékül a szája előbb ki kell venni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!