Meghalt a nagypapám. A temetést hogy oldjuk meg gyerekekkel?
Részvétem.
Karácsony előtt mi is vittük mind a két gyereket temetésre. Ráadásul a 4 éves fiamnak el kellett mondani, mert ismerte és szerette a dédit. Hátul álltunk és hamar visszamentünk a házba, mert nagyon hideg volt.
Mondok még egy példát: pár éve nyáron halt meg egy távoli rokonunk. A fia lelkész. A felesége és 3 gyerekük mind ott voltak a temetésen és még a babakocsiban tologatott kicsi is. A feleség tologatta kicsit távolabb a sírtól a kicsit. A középső 3-4 éves forma is ott sétált az anyukával.
Szerintem ne rekeszd ki őket, mert nem értik majd a folyamatot. Ez az élet része. Persze nem kell semmilyen részleteket mondani nekik, csak amire kíváncsiak. Persze azt is módjával. Én is beleszaladtam a fiammal a földelés témájába és nagyon megijedt, de aztán feloldottam valahogy. Még nem értik...
Ha esetleg hasznosnak gondolod, itt van két cikk a halál témáról és a gyerekekről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!