Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek megmaradnak ilyennek?

Szerintetek megmaradnak ilyennek?

Figyelt kérdés
Két fiam van, az egyik 3 éves, a másik 4 hónapos. A kicsi mindig nevet és ahogy vissza gondoltam a nagy is ezt csinálta. A nagyfiam mindenkit levesz a lábáról, a barátait és más idegen embereket is próbál felvidítani. Olyan, hogy jó kedvű lesz tőle az ember. Már 3 kislánnyal jár, de szerelmes egy negyedikbe is :)) Szeretném ha mindketten ilyen jókedvű, életvidám emberek maradnának. Szerintetek mennyi rá az esély, hogy ez így is lesz?
2013. jún. 16. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Ó, istenem de édesek lehetnek :)

Hát szerintem a nagy ilyen marad ha továbbra is ilyen jó környezetben marad, a kicsit nem tudom de lehet, hogy ő is. Nekem is az unokatesóm szinte ugyanilyen volt. Most 21 éves és nem is ismerek olyat aki nem szereti. Szerintem ez egy nagyon jó tulajdonság. Remélem nekem is ilyen boldog gyerekeim lesznek.

2013. jún. 16. 14:07
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

Minden attól függ, hogyan nevelitek. :)

Ha olyan környezetben nő fel a gyerek, ahol a számára fontos emberek dicsérik,bátorítják, kedvesek hozzá, akkor nagy korában lesz önbizalma és határozott ember lesz. Ha hangsúlyozzátok már kiskorától,hogy legyen kedves segítőkész, az meg még jobb, mert valószínűleg ilyen marad,mint amilyennek leírtad. Minden attól függ, hogy mennyire kiegyensúlyozott az életük. :)

2013. jún. 16. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne. De szerintem elég sok kisgyerek ilyen, és felnőtt korára ezt keveseknek sikerül megőrizni. Az iskola, egyéb közösségek a leginkább befolyásoló tényezők. Itt ölik meg kisebb és nagyobb gyerekekben a vágyat, a lelkesedést, az élet szeretetét. Gyereknek én is ilyen voltam, mostanra nem sokminden maradt belőle. A gyerekünk is ilyen, hát, majd igyekszünk nagyon :)
2013. jún. 16. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én gyerekekkel foglalkozom és van 2 kisfiam is,így ezek alapján azt tudom mondani, hogy:

- Sok múlik rajtatok, de sajnos nem minden, illetve kerülhettek olyan élethelyzetbe, amikor sajnos ti sem a legjobb oldalatokat mutatjátok, kívánom, hogy ez ne történjen meg!

- Ott a környezet, bizonyos 50-50% esély van arra, hogy "normális" közeget fogtok ki, akármilyen körültekintően is választasz ovit, iskolát.

- Mindenekelőtt az én tapasztalataim alapján a személyiségtípus a legfontosabb, ezen nem lehet változtatni, bár nyilván rengeteg a csiszolható él... nálatok ezek szerint ez klassz, így azt mondanám hajrá, minden esély megvan arra, amit írtál!

- Amo nagyon fontos: amit írtál, az életvidámság, boldogság ne legyen elvárás velük szemben, fogadd el, ha éppen nem boldogok, nem vidámak, ez az élet része. Barátnőm (imádom) sütötte ezt rá a gyermekére, aztán amikor már nagyobbacska lett, sulis, akkor kiderült, hogy nagy nyomás volt rajta ez az "elvárás", csalódást okozott anyának minden megnyilvánulásával, ami arra mutatott, hogy gondja van stb, érted miről beszélek gondolom..., szóval csak óvatosan :)

2013. jún. 18. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:

De érdekes...nekem is kétfiam van és ők is 3 éves és 5 hónapos!És ami érdekes:AZ ENYÉMEK IS ILYENEK!!!

Úgy ahogy írod:ahol a nagyfiam van ott vidámság van!Ezt már barátok is megjegyezték,ha jönnek hozzánk egy idő után mindenki vigyorogva rohangál a nagyfiam után vagy labdázik vele vagy bírkózik vele stb,és kicsinek is nagyon mosolygós volt!Már a bölcsis gondinénik is megjegyezték,hogy nagyon vidám kisfiú és minden gyerek nagyon szeret vele játszani!

A Kicsi meg hát még őt is übereli,van,hogy odanézek és vigyorog magában a játszószönyegen a lelógó plüssnek!ha meg fölé hajolsz és rámosolyogsz biztos lehetsz benne,hogy egy hatalmas,széles mosolyt kapsz vissza kivétel nélkül!

PEDIG!

Nállunk Apa sajnos a munkája miatt meg alaptermészeténél fogva néha fáradtabb,frusztráltabb!Persze ő is sokat mosolyog főleg ha a gyerekeivel van de őneki azért a mindennapok rányomják a bélyegét a hangulatára!

Hát nemtudom!Én nagyon remélem,hogy mindíg ilyenek maradnak a fiaim!Egy biztos:én mindent megteszek,hogy így maradjon!

Megkérdezhetem a fiaid születési dátumát?

Nállam a Nagy 2010.05.11.,a Kicsi 2013.01.23

2013. jún. 19. 12:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem erőltetek semmit, magától ilyenek. Csodálkoztam is rajtuk, hogy miért ilyen vidámak mert eddig szinte csak nagyon sírós gyerekekkel találkoztam, pedig már felkészültem arra, hogy nem fogok aludni. Remélem normális közösség lesz az ahová majd kerülnek, de itthon mindenképpen normális lesz velük mindenki. Nagyon szeretem a gyerekeket, főleg a sajátjaimat és próbálok minél jobb anya lenni és mindent megadni nekik (ezzel nem elkényeztetni akarom őket).

Nálunk se mindig minden a vidámságról szól, vannak rossz napjaink de általában próbálunk pozitívan hozzáállni mindenhez. Szerencsére az én férjem nyugodt természetű, persze őt is fel lehet idegesíteni de akkor nagyon. Tényleg érdekes :)

A nagy 2010. 05. 21-én, a kicsi pedig 2013. 02. 16-án született :)

2013. jún. 19. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!