3 éves nem szobatiszta gyerekek emiatt nem mehetnek oviba? Akkor mi lesz a teendő?
Ezt a kérdést én írtam ki. Teljesen kétségbe voltam esve!:( Azóta a lányom már 100%-ig szoba és ágytiszta lett,2hét leforgása alatt magától dobta el a pelust!:)))
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Eszedbe ne jusson emiatt egy 3 évest pszichológushoz vinni! Jajjj....Csak később érő tipus,de még semmi baj,ha pl 5 évesen is pelenkás lesz,az már bajra utal!
Kisfiam tavaly nyáron volt 3 éves,addig pelenkás volt, én se hittem,hogy szeptemberre szobatiszta lesz,nem is irattam oviba(nem csak ezért) De ugye oviba nem lehet pelus rajta,és a szülinapja után ő mondta,hogy nem kell rá pelus, kb 2 hét alatt szobatiszta lett,éjszaka is csak ritkán pisilt be. Szóval ki kell várni,amig ők akarják. Szeptember még sok idő.
11-es vagyok.
Figyú ne görcsölj rá mert csak rosszabb lesz! Tapasztalat!!!
Hidd el majd leszokik magától,nem minden gyerek olyan hogy "ültetni kell a bilire". A lányom le sem tojta hiába kérdeztem 10percenként kell e pisilnie!
Aztán magától leszokott mikor már kezdtem hanyagolni a témát. Biztos a lányod is ilyen!
Márciusban töltötte a 3-at és akkor még sehol nem tartottunk,év közben fel is vették volna oviba (neki is nagyon kéne már a társaság),de e miatt csak szeptemberben megy. Most június van,azóta eltelt 3hónap és nagyot fordult a világ(kb 2hét alatt)!:) Azóta teljesen szobatiszta lett,és már éjszakára sem kell rá pelus. Felébred magától,baleset soha nem volt még. Egyszer pisilte magát össze a játszótéren,annyira belefelejtkezett a játékba.:) Ő most érett meg rá,hidd el a tiéd is leszokik majd,és nem azon fog múlni hogy ki lesz vele te vagy a dédi.....
Kedves Kérdező,
az én kisfiam július végén lesz 3 éves, ősztől óvodás. Kb. 1 hónapja tudom tökéletes biztonsággal állítani, hogy monstmár OK, szobatiszta nappalra 100%, éjjel is alakulóban, őszre ez is meglesz.
Ez nálunk nem ment pikk-pakk, hanem jópár hét eltelt.
Úgy kezdődött a folyamat, hogy ő szólt (még pelenkásan), hogy "anya most jön a pisi"- ez még oda bele ment. Aztán kérdezgettem és eljutottunk a biliig. Amikor már nemcsak rohanás volt a "most jön..." parancsszóra, akkor levettük a pelenkát.
Igen, volt bepisilés nem is egy. Álmában délután és játék közben is- pár hétig kell csak kibírni és sokat mosni.
Én nem látok más utat, ha a legkisebb jelét is látod (pl. keresztbe teszi a lábát, vagy odakap a kis kezével az ágyékához stb.) akkor kérdezgetni kell, vinni kell a bilihez. Olyan kényelmesek a mai pelenkák, hogy szerintem a kicsik nem annyira motiváltak leszokni, mert nem áznak bennük, tk. nekik ez így nagyon kényelmes.
Ha fontos, hogy szobatsizta legyen, akkor vegyél szerintem egy mély levegőt, beszélgessetek (pl. oviban már nagyok vannak, ott már nem menő a pelenka stb.)- ha érett rá, akkor pedig vedd le a pelenkát és bírd ki azt a pár hetet.
Nem könnyű tudom, de ha húzod-halasztod, akkor abból csak a kicsiknek lesz baja és ha érett az óvodára, akkor az a plusz egy év sem biztos, hogy jót tesz neki a bölcsiben.
Első körben azért én megbeszélném ezt a kérdést a védőnővel is- ő ismer benneteket, a kislányt is- talán tud konkrét, okos tanáccsal szolgálni, illetve ha problémát észlel, akkor tudja, hová kell fordulnotok.
Sok sikert és fel a fejjel, hamarosan már nem lesz téma a pisi :)
Kedves Kérdező,
az utolsó vagyok. Az jutott még eszembe, hogy bili helyett esetleg nem próbáljátok meg a wc fellépőt- wc szűkítővel- hátha az jobban tetszik neki, hogy úgy végezheti a dolgát, mint a nagyok. Van olyan kicsi, aki inkább ezt választja a bili helyett.
(nálunk a nagy dolog így működik már, a pisi meg csak bilibe :))
Vannak nagyon kis színes, aranyos lépcsőszerű odatámasztható fellépők- ha pedig egyszerű párszz Ft-os ikeás fellépő mellé veszel egy wc szűkítőt, ott is van a töndérestől a dzsungelesig minden. Válasszatok együtt, hátha akkor a kedve is megjön (lehet kapni nagyobb hipermarketekben, rossmannban is láttam már stb.)
Csak egy ötlet, hátha bejön...
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!