Kruppos gyerekek szülei, mi a teendő?
5 éves a kisfiam, eddig semmi baja nem volt. Ma 9kor elment aludni, 10kor elkezdett köhögni, aztán hörögni, aztán meg sírt, hogy nem kap levegőt.
Bevittük a kórházba, éjszakára bent tartják megfigyelésre krupp gyanújával.
Röviden és tömören leírná nekem vki, hogy mi ez a betegség? Mit kell tenni, ha roham van, meg lehet előzni, vagy szinten tartani, és a legfontosabb ugye kinőhető betegség???
Előre is köszönöm!
Igen kinőhető,bár azért furcsa,hogy 5 évesen jött elő legelőször. A lényeg za,hogy tulajdonképpen ezt is egy vírus okozza,amelyik gyerek nem hajlamos a kruppra az esetleg köhög, taknyos, de akinek hajlama van rá előjöhet nála a krupp ( legalábbis ezt mondta a gyerek orvos).
Mi ilyenkor általában calcimuscot, cetirizin cseppet, esetleg spiropentet (hörgőtágító), és ha a ygeerek nagyon befulladna akkor kell a rectodelt kúp. A friss levegő sokat segít, mi ilyenkor van,hogy egész éjszaka nyitott ablaknál alszunk, jól betakarózunk,és teljsen kitárom az ablakot, a múltkor is így sikerült megúszni a kúpot(mert ha nem muszáj inkább nem adom neki) a friss levegő hatására valeamelyest jobban lett.
De van itt egy cikk nem túl hosszú,esetleg elolvashatod, de lehet már olvastad is.
Nem tudom merre fele laksz és milyenek az anyagi körülményeid, de esetleg az Indiso-t érdemes kipróbálni.
Így van, ahogy az első leírta. Melyik kórházba mentetek, ha megkérdezhetem? Mi is nemrég voltunk kórházban ez miatt (pedig nem szoktunk járni, inkább itthon kezeljük, mert a hideg pára és a kinyitott erkélyajtó mindig beválik, +kalcium, fenistil csepp és nappal köptető)
A kórházban volt kb. 28 fok, zárt ablak, mert nem krupposokkal volt együtt a fiam, ráadásul tüdőgyulladással jött haza, a kruppja sem tartott még ilyen sokáig, mint most... Szóval a kórházban is kérdezzetek rá, hogy tudnak e ablakot nyitni, hűvös levegőt csinálni, párásító van e.
Ha fullad, akkor a kórházban steroidot adnak neki, otthoni kezelésre erre van a rectodelt kúp, de ahogy az első válaszoló is írta, csak legvégső esetben.
Bár most a fiam a kórházban már nem fulladt, csak éjjel csúnyán köhögött és máris nyomták bele a steroidot... azt hittem megőrülök.... szóval ha lehet, mi nem visszük be, bár ez a fulladás mértékétől persze nagyban függ. De nem fogjuk bent hagyni egy éjszakánál többet, most is haza kellett volna jönnünk saját felelősségre, mert itthon legalább jó levegőt tudunk neki biztosítani, a kórházban meg.... képzelheted.
Igen kinőhető, tényleg fura, hogy nálatok 5 évig semmi nem volt. Reméljük, hogy nem is lesz több ilyenben részetek!
Jobbulást!
Mi Medrol nevű gyógyszert kaptunk ilyen esetre!
Ebből is van kúp is, de a gyógyszer bevételével sincs gondunk, így ezt írták! Más is kapta ezt a fajtát?
Nekünk is új még ez a betegség!
A Medrol is egy szteroid tartalmú gyógyszer,legalábbis én így tudom.Apukám is ilyet szed,ízületi problémákra,de azt hiszem különböző kiszerelésekben van, tehát van kisebb és nagyobb mg-os is.Apukámnak nem tett túl jót el kezdett tőle hízni, dehát ő persze rendszeresen szedi, ti meg gondolom csak akkor ha nagyon muszáj.
Egyébként mi minig a rectodeltet kapjuk a krupppra, de tényleg csak akkor adom én is ha nagyon muszáj,mivel ugye az is szteroid,ahogy már írták is.
Köszönöm kedves 6. válaszoló!
Megnyugtattál, mert eddig senkinél nem olvastam, hogy ezt a gyógyszert kapták volna!
De ezek szerint ugyanaz végül is - szteroid tartalmú!
Köszönöm a segítő válaszokat !
A ceglédi kórházban voltunk (jobbanmondva voltak édesanyámmal, mert van egy 7hónapos lánykánk, így én nem tudtam bemenni, apukák meg ugye nem maradhatnak bent), hétfőn hazaengedték.
Az orvosok tündériek, és a nővérkék zöme is az, persze itt is van néhány boszorkány, aki inkább hadtest parancsnoknak lenne jó.
Azóta csak köhög a nagyfiú, bízom benne, hogy egyszeri alkalom volt csak!
Mégegyszer köszi nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!