Segítség! Nem fogom már bírni! Mit csináljak a lányommal?
Két hete áll fent ez a probléma, ami miatt már a napi teendőimre is lassan képtelen vagyok.
Mindig jó alvó volt, igaz a mászásig tépőzárként rajtam lógott.
De most mintha a pokolba csöppentem volna: nem alszik.
Egy hete 11-éjfél körül sikerül ágyba tuszkolnom, de akkor már túl vagyunk a veszekedés-sírás-kiabáláson.
De a kiscsaj ezek után képes hajnali négy és hat között frissen és üdén kelni.
Délután megint kezdődik. Próbáltam hanyagolni a délutáni alvást, hátha akkor este időben le tudom tenni. Nem megy. Van hogy 5 de inkább 6kor elalszik (gondol egyet és lefekszik) alszik egy órát és pörög.
Már döglődöm. Egész nap kávézom, de már befigyelget az energiaital is. Ha ülök, megy le a szemem.
Mit csináljak?
2,5 éves
Mennyit viszed levegőre?Játszótérre?
Én lányom is ezt csinálja 2-3 hete, de azért mert nem jutunk ki a lakásból az idő miatt.Mi panelban lakunk, és van egy 6 hónapos öccse..nem tudom megkockáztatni az esőt..Tegnap el kellett mennünk délelőtt.Mikor haza értünk a lányom magától lefeküdt, mert annyira elfáradt.Most is leküldtem apával őket, hogy fáradjon, a kicsi meg alszik a babakocsiban.
Próbáld minél jobban lefárasztani.Vedd be a háztartás vezetésbe.Menjen veled boltba, és ha lehet mindennap legalább sétáljatok egy nagyot.
Nem tudom mit iszik, meg eszik, de a cukros koffeines dolgokat kerüld.Az is pörgeti őket rendesen.Legalább is nálunk 2 kocka csokitól elszabadul a pokol.
Egyébként az én lányom is 2,5 éves.
Falun lakunk. Egész nap kint van, hajtja a macskát, a tyúkokat. A játszó itt nagyon lepusztult (üvegszilánk, iszogató, cigiző tinik: szét van verve minden), viszont nagyszülőkhöz is megyünk, szintén sokféle állat, meg ott van gyerek is, fut egész nap.
Járunk motorozni...
Fogalmam sincs hogy bírja, de én menten szétcsúszom! :(((
Ha 5-kor lefekszik magától akkor kell még neki a délutáni alvás. Alvás előtt adjál neki meleg tejet vagy kakaót, esetleg ezt igya meg az ágyban. Persze hogy pörög este, hiszen délután 5-kor alszik egy órát.. 8-kor nem lesz álmos.
Én felkelteném reggel 7-kor, utána 13-kor letenném aludni (bármilyen módszerrel, ha kell odafeküdnék mellé + meleg kakaó) Majd este 9-kor ismét alvás.
Az a baj, hogy nem kelt fel. Nagyon önálló gyerek, szóval, ha nem kelek vele, akkor nyugodt szívvel odahúzza a széket a konyhapulthoz, felmászik, kibelezi a kenyeret, kirámolja a hűtőt, leolvasztja a fagyasztót...
Úgy oldom meg a kelést, hogy alátettem a légzésfigyelőt, így ha, felkel, rögtön hallom. Csak akkor "kiszolgáltat" ha még aludni akar. Olyankor kiabál, hogy pisilni, inni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!