Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel veszitek rá a gyereketek...

Mivel veszitek rá a gyereketeket hogy szótfogadjon?

Figyelt kérdés
Pl. pakolja el a játékait vagy egy nem butaságot fejezzen be.

2013. jún. 8. 20:30
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

A játékelpakolás nálunk azóta működik, hogy ovis korukban egyszer beborult az agyam és minden szétszórt játékot szemeteszsákban bezacskózva az ajtóhoz készítettem, hogy megy a szemétbe. Előtte volt beszélgetés, kérés, utasítás, segítség felajánlása, új tárolók beszerzése. Egyből felfogták miről van szó, akkor volt nagy fogadkozás, azóta elég emlékeztetnem őket, hogy én is tudok pakolni, de csak a kukába.

Egyszer később szintén több napos huzavonát zártam le. Volt egy rosszabb időszak, amikor kissé szétesett a csapat (nagyszülőknél minden szabad volt és körbeugrálták őket, utána mindig napok kellettek, hogy visszaszokjanak hogy nem vagyok a cselédjük). Mondtam hogy oké, akkor mivel nem segítetek, akkor én is az alapszolgáltatást nyújtom. A szülő kötelessége a gyerekek oktatása, tanszereinek biztosítása, megfelelő táplálék és szórakozás nyújtása. Füzetet vennem kell, de nem kötelező a drágább csicsásat venni, megvettem a legolcsóbbat. Füzetcímke kell? Oké, jó nekünk a sima is, nem kell figurás. (pont iskolakezdésre esett)

Kaptak tápláló ételt, gyümölcsöt, de a rágcsa, chips és nasi az nem az alapszolgáltatás része. Mondtam, hogy könyvet veszek, de a mozi kukoricával meg üdítővel már extra, az nincs... Emelt fővel tűrték vagy 3-4 napig, ott törtek meg, amikor közöltem, hogy a különórák is az extra kategória, a szülőnek nem kötelessége jobbra-balra szórni az ötezreseket, ha a gyerek közli, hogy mire akar járni.

2013. jún. 8. 20:49
 2/10 A kérdező kommentje:

Mi még különóráknál nem tartunk mert 3,5 éves. A kukába dobom dolgot már eljátszottam de nem érdekelte fel is ajánlja ha pakolni kell hogy nyugodtan kidobhatom :(

Míg kérek vagy felajánlok segítséget vagy bármit nem megy ha eldurran az agyam és kiabálok akkor megcsinálja de nem szeretek kiabálni :(

2013. jún. 8. 20:58
 3/10 A kérdező kommentje:
1-2 hónapja egy kis angyal volt magától megcsinálta sőt jött hogy anya mit segítsek neked.
2013. jún. 8. 21:00
 4/10 anonim ***** válasza:

haha..az enyém is ezt mondja néha,3 éves múlt és hogy dobjam a kukába,sőt ő dobja bele szóval ez kilőve.

sajnos néha meg kell fenyegetnem,

nem mehet például a nagyszülőkhöz akiknél imád lenni,néha ilyenkor lehet rá hatni,neki ez a legnagyobb büntetés ha nem mehet hozzájuk,

pedig nagyon édes kiscsaj,mert sokszor mondja hogy :

-most már mindig szót fogadok :)

de addig is tartott míg kimondja.

ha kedve van és az érdeke úgy kívánja akkor szót fogad és mindent megtesz amit kérek.

pL.,ha nem pakolod el azt a játékot,vagy nem mosol kezet akkor nincs fagyi..na kétszer sem kell mondanom már rohan kezet mosni.

2013. jún. 8. 21:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom,mivel de elérem.Annyira érzi a fiam hogy itt anya türelmének a vége,hogy az hihetetlen.hiába mondom hogy most ez vagy az lesz a bünti,ha nem érzi rajtam,hogy most tényleg komoly addig,nem nagyon tesz semmit.nálunk a számlás bevált.ha valamit a sokadik felkérésre se tesz meg,számolni fogok.a 2+-nél már minden oké.egyszer anyós kérdezte,hogy mi lesz ha 3 ig számolsz?mondom nem tudom,mert addig még nem kellett,annyira tudta,hogy most anya pipa,hogy nem is akarta tovább veszíteni a húrt.utána mindig megbeszéljük,mennyire jó, jó gyereknek lenni.Pedig nem vagyok ám,üvöltős ajtó csapkodós anyuka.
2013. jún. 8. 21:38
 6/10 anonim ***** válasza:
A számolós dolog nálunk is bevált :) Én 2-ig számolok,1,5-nél már csinálja amit kérek :)
2013. jún. 8. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is számolok, de én 5-ig, és ha nem teszi meg amit kell, akkor vmi szankció következik.(csoki-fagyi-tv-motor-megvonás)
2013. jún. 8. 22:21
 8/10 anonim ***** válasza:
86%
Többféle módszerem van. Játékelpakolás: azt játsszuk, hogy beugrálnak az autók/vonatok/állatok a dobozukba, mert mennek aludni. Ha így nem megy, jön a szemeteszsák, eddig csak egyszer kellett kitennem a kuka mellé a játékokat (utána nagy sírós könyörgésre visszahoztam). Fürdés: elmondom neki, milyen fürdős játékok várják már, hogy vele játszhassanak. Ha valamit meg kell csinálnia, előre szólok, hogy még pár percet játszhat, aztán ez meg ez lesz. Ha direkt rosszalkodik, elmondom neki, mi mindent nem csinálhatnak a rossz gyerekek: pl. nem mehetnek a mamához, nem kapnak szép ajándékokat stb. 3 éves a kisfiam.
2013. jún. 9. 00:23
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Megpróbálom a számolós dolgot én is. De tényleg mi legyen ha 3-ig jutok? Mindig szólok neki előre hogy 5 perc és pakolás vagy indulunk és még egyszer szólok hogy pár perc ezt már érzi is mert volt hogy ő szólt hogy letelt az 5 perc :)

Tegnap viszont megint egy tündér lányom volt jött gyomlálni velem nagyon ügyesen, locsolni és beszedni a ruhákat megint kérdezte mit tud még segíteni és el is pakolt mindent még ami nem is az ővé azt is. De sajnos máskor meg ok nélkül csak üvölt és veri magát a földhöz ezt nem tudom hova tenni :(

2013. jún. 10. 09:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is a számolás jött be. 2nél már a kisfiam (lassan 4éves) is megcsinálja. Ha pedig mégsem, akkor megy a büntisarokba. Én úgy kezdem, h "Kisfiam, 3ig számolok, ha nem lesz ez v az, akkor mész a sarokba" de általában végig sem kell mondanom. Apósom nekem is megjegyezte h "Ez a gyerek elég hamar meg fog tudni számolni 3ig" (Persze, az nem volt baj, h már akkor réges-régen 10ig számolt) Az alig 2 éves kisfiamnál még ezt a számolósat nem tudom alkalmazni, viszont a büntisarokba már ő is állt, azt nagyon is megérti, h miért kell odamennie.
2013. jún. 11. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!