Hagyjátok néha "gondolkodni-őrlödni" 4-5 éves gyereketeket?
Konkrét pl. írnék.
Kisfiam 4,5 éves, eléggé makacs, öntörvényű kisfiú. Nehéz meggyőzni a dolgokról.
Fitymaszűkülete van, doki műtétet javasolt, de mi akrémezést választottuk, azért, hogy adjunk még egy utolsó esélyt.
Minden este kell kenni, de a kisfiam rendszeresen letörli.
Ma is ígY volt, ekkor azt mondtam Neki,hogy oké, töröljük le együtt (még mosolygott is) de akkor sajnos a doktor bácsi meg fogja műteni.
Tudja milyen műtétről van szó, már az orvoshoz menés előtt is beszéltünk róla.
Akkor kijöttem a szobából, de hallottam, hogy sír, hogy Ő nem akar műtétet.
Hagytam kb. 10 percig, bementem és elmondtam Neki, hogy Anya csak azt nézi, hogy neki mi a jó, csakis jót szeretnék, de ha nem segít nekem akkor egyedül nekem nem fog menni.
MOndta, hogy a dr. bácsi adta ezt a varázskrémet, de ha letörli akkor nem használ és akkor sajnos műtét lesz a vége, ha szeretné ha nem.
Kérdeztem, hogy segít-e nekem és a varázskrémnek. Persze, megigérte, láttam rajta , hogy meg is értette
(pedig az első krémezés előtt is megbeszéltük)
Férjemmel jól összevesztünk,mert azt mondta, hogy ez nagyon nem volt szép tőlem...
Most tök szar anyának érzem magam...
És ha belemegy a kenegetésbe, és mégis meg kell műteni mit mondasz? Mert amúgy nem volt ezzel baj, csak így átvered a gyereket, ha ámítod, hogy így nem lesz műtét.
Mert lehet, hogy lesz, annak ellenére, hogy ő megengedte a krémet.
Lehet, hogy kicsit kusza volt.
A férjem igazából azzal nem értett egyet,hogy hagytam a kisfiamat bent a szobábak 10 percig egyedül "gondolkodni" ahogy Ő mondta őrlödni...
Szerinte ezt nem kellett volna.
Persze a kicsi tudja, hogy a krém sem biztos megoldás, nem biztos, hogy segít. Már a doki is elmondta neki!
Én azt hiszem, hogy néha kell, hogy tényleg kell hagyni hogy rendbe tegye a saját gondolatait a kcis, hagyni lenyugodni.
Szóval ez lenne a lényeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!