Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyire gyakori...

Szerintetek mennyire gyakori név a Laura kisgyerekek körében?

Figyelt kérdés
Ti hány Laurát ismertek, főleg gyerekeket? Mit gondoltok? Szépnek tartjátok ezt a nevet?

2013. jún. 5. 02:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%
nállunk nincs sok laura ..az én kislányom .. lura és nagyon szép névnek találom ritka is.. szerintem bátran add. szerintem tökéletes...
2013. jún. 5. 10:38
 12/21 anonim ***** válasza:
69%

Ahogy nézem, az utóbbi években a 10.-15. hely között mozgott a leggyakoribb újszülött nevek listáján:

[link]

(fent ki tudod választani az éveket)

Az én fogalmaim szerint ez gyakori :)

2013. jún. 5. 12:10
 13/21 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek mindenkinek! Jöhetnek még válaszok, várom! Én is olvastam statisztikát, de inkább valódi tapasztalatokra vagyok kíváncsi, hogy ez ténylegesen mit jelent a való életben, hogy mennyi szaladgál belőle :), pl. egy óvodai csoportban, vagy iskolában lesz-e névtársa stb. Igen, már kaptam ilyen válaszokat is, várom a továbbiakat.
2013. jún. 5. 16:28
 14/21 A kérdező kommentje:
Persze, köszi a linkeket is, nézegettem.
2013. jún. 5. 16:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez a 10-15. hely nem olyan nagy szám. Tavaly 560(valahány) gyerek kapta azt a nevet? Na bumm. 3200 település van itthon. Még csak nem is jut minden településre egy Laura belőle, ha úgy nézed, hogy ilyen népszerű maradna, akkor 6 év alatt töltenének be egy-egy Laura babával minden települést. Lehet nálatok eggyel se fogsz összefutni, másnál meg csak abban az egy bizonyos bölcsiben lesz 8.

Az Anna meg már az ősidők óta a top 3-ban van, meg a Bence is, én mégsem ismerek egy olyan nevű gyereket sem. Viszont különleges és "egyedi" nevű gyerekből meg ismerek egy rakást.

Sokra mégy vele, hogy a gyereket mit tudom én Helkának vagy Éduának nevezed, ami tök ritka és különleges és nincs benne a top 100-ban sem, de pont azon a lakótelepten pont akkor gondol erre még két másik anyuka is, és 12 évig egy évfolyamba fog velük járni a gyereked. Szerintem nem ez alapján kéne nevet választani, hogy mennyire gyakori mások szerint. Én max. azt veszem figyelembe, hogy lehetőleg a családban ne legyen más gyereknek ez a neve, de az egész ország amúgy nem érdekel.

2013. jún. 5. 20:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én kislányom Laura és nem ismerek másik Laura nevű gyereket vagy felnőttet. Én nyilván szépnek tartom ezt a nevet és ha lett volna 5-10 ismerős Laura, akkor is ezt a nevet adtuk volna.
2013. jún. 6. 13:47
 17/21 anonim ***** válasza:

A statisztika szerint tényleg elég gyakori, és évek óta elég népszerű.

Nekem az a személyes tapasztalatom (Bp. 13. kerület ill. 5. kerület, ahol lakom és dolgozom), hogy a Laura legalábbis itt felénk, inkább az iskolás korosztályban népszerű, ovist ismerek még 2-t, de a 0-3 év közötti korosztályban nem tudok egyet sem, persze ez lehet puszta véletlen. A gyerekeim bölcsis csoportjában (2 csoport, 28 gyerek) nincs egyetlen Laura nevű kislány sem.

Nekem mint név nem annyira tetszik, kicsit komolynak tartom.

2013. jún. 6. 13:52
 18/21 anonim ***** válasza:
50%
9. vagyok. Figyelj, szerintem ez olyan dolog, hogy az ország egyes részein gyakori, máshol nem. Felénk például nagyon, de lehet vannak olyan települések, ahol nincs egy sem. Mint az Anna, Hanna nevek. Mindenki írja, hogy tömegnevek, én pedig 15 év alatt egyet sem ismerek.
2013. jún. 6. 13:53
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszi, kedvesek vagytok! :) Igen, a Laura kicsit komoly név, de nekem bejönnek a komoly nevek, és mellé második névnek még lenne valószínűleg egy vidámabb név is, de ez még elég kérdéses, hogy mi lesz. Több ötletem is volt első névnek, de a Laura volt az egyetlen, amire a férjem is bólintani tudott, így bár még nem biztos ez a név, de nagyon esélyes. mi egyébként Budapesten lakunk, egyenlőre személyesen nem ismerek Laurát, de nem is mozgok még bölcsis-ovis körökben.
2013. jún. 7. 00:04
 20/21 anonim ***** válasza:
68%
A Laura túl komoly. Más kérdésnél meg azzal jönnek, hogy jaj XY név egy gyereknek jó, de felnőttet kiröhögnék vele. Most akkor mi van? Semmi sem jó?
2013. jún. 7. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!