Szerintetek mennyire gyakori név a Laura kisgyerekek körében?
Ahogy nézem, az utóbbi években a 10.-15. hely között mozgott a leggyakoribb újszülött nevek listáján:
(fent ki tudod választani az éveket)
Az én fogalmaim szerint ez gyakori :)
Azért ez a 10-15. hely nem olyan nagy szám. Tavaly 560(valahány) gyerek kapta azt a nevet? Na bumm. 3200 település van itthon. Még csak nem is jut minden településre egy Laura belőle, ha úgy nézed, hogy ilyen népszerű maradna, akkor 6 év alatt töltenének be egy-egy Laura babával minden települést. Lehet nálatok eggyel se fogsz összefutni, másnál meg csak abban az egy bizonyos bölcsiben lesz 8.
Az Anna meg már az ősidők óta a top 3-ban van, meg a Bence is, én mégsem ismerek egy olyan nevű gyereket sem. Viszont különleges és "egyedi" nevű gyerekből meg ismerek egy rakást.
Sokra mégy vele, hogy a gyereket mit tudom én Helkának vagy Éduának nevezed, ami tök ritka és különleges és nincs benne a top 100-ban sem, de pont azon a lakótelepten pont akkor gondol erre még két másik anyuka is, és 12 évig egy évfolyamba fog velük járni a gyereked. Szerintem nem ez alapján kéne nevet választani, hogy mennyire gyakori mások szerint. Én max. azt veszem figyelembe, hogy lehetőleg a családban ne legyen más gyereknek ez a neve, de az egész ország amúgy nem érdekel.
A statisztika szerint tényleg elég gyakori, és évek óta elég népszerű.
Nekem az a személyes tapasztalatom (Bp. 13. kerület ill. 5. kerület, ahol lakom és dolgozom), hogy a Laura legalábbis itt felénk, inkább az iskolás korosztályban népszerű, ovist ismerek még 2-t, de a 0-3 év közötti korosztályban nem tudok egyet sem, persze ez lehet puszta véletlen. A gyerekeim bölcsis csoportjában (2 csoport, 28 gyerek) nincs egyetlen Laura nevű kislány sem.
Nekem mint név nem annyira tetszik, kicsit komolynak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!