Milyen praktikák vannak ha újra letapadt a 3 és félévesem fütyikéjén a bőr?
Figyelt kérdés
Krémet nem kapunk rá ,azt mondta az orvos próbálkozzunk és ha nem megy akkor megcsinálja ő !2013. jún. 3. 16:11
1/4 anonim válasza:
Nekünk 2 éves volt a fiúnk, amikor leválasztották neki a bőrt. És most nem bántásból írom, amit írok, de azt mondta nekünk az orvos, hogy ha ő már leválasztotta és minden nap le van fürdéskor teljesen húzva, akkor nem szabad, hogy visszatapadjon. Viszont ha a szülő elhanyagolja, akkor visszatapadhat. És abban az esetben vissza kell vinni az orvoshoz és ő újra leválasztja.
Amúgy sima, Neogranormon kenőccsel is le tudod húzni. A kérdés az, hogy jó dolog-e egy visszatapadt bőrt húzogatni. Szóval csak ezt tudod. Hogy bekened és edzed neki. De ennek tényleg megvan az esélye, mint egy nem újra letapadt bőrnél, hogy kirepedezik, megsérül, stb. Én biztos nem húzogatnám, hanem visszavinném, hogy akkor csinálja meg az orvos.
2/4 A kérdező kommentje:
Alul egy pici részen van letapadva ... megpróbáljuk babaolajjal hátha ..!
2013. jún. 3. 19:48
3/4 anonim válasza:
nálunk ugyan ez a helyzet.a kisfiam másfél éves volt amikor felhúzta neki a doki.minden nap huzogattam neki és egy ici pici részen le van tapadva.babaolajjal nem hiszem hogy fogod tudni huzogatni mert az nagyon csúszik és csúszni fog a kezed.minden este fürdés közbe a vízben szoktam neki huzogatni.amíg játszik a vízben addig kihasználom az alkalmat.amúgy 1 hónap múlva lesz 2 éves a fiam
4/4 anonim válasza:
Szerintem, ahogy előző válaszoló is írta, minden fürdésnél óvatosan párszor húzzátok hátra, amíg engedi. Nem érdemes rá (pláne hámosító) krémet vagy olajat tenni. Nálunk "csak eredetileg" volt letapadva, de 4 hósan még totálisan - kb. másfél évbe került, mire szépen helyrejött, de cserébe semmilyen panasza nem volt a gyereknek és nem kellett beavatkozás sem. Azóta is minden este fürdéskor vigyázunk az eredményre :), 3 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!