Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kakilás után kezet mosni?

Kakilás után kezet mosni?

Figyelt kérdés

Számomra nevtséges is kiírnom ezt a sztorit,de kérlek adjatok tanácsot mit tegyek ezzel a helyzettel.

Számomra alap,hogy kakilás után kézmosás van,nekem is,meg a gyerkőcnek is.Hétvégente általában párom szüleinél vagyunk és arra lettem figyelmes,hogy ha a gyerek kakil és mama kíséri el,egyik se mossa meg a kezét,pedig a fiam már tudhatná,hogy menni kell,hisz itthon sosincs elfelejtve(3éves amúgy) A durva az egészben az,hogy megfigyeltem,az anyósom ha nagy wc-zik ő maga se mossa meg.Durva,hogy megfigyeltem igen :D de kiváncsi voltam már.

Most itthon elmondtam a fiamnak,hogy a mamánál is ha véletlen nem én kísérem el akkor se felejtse el és mondja akkor ő a mamának,hogy kézmosás,de ez meg olyan cikis lesz ha a gyerek megemlíti neki,hogy anya ezt mondta......vagy ne én érezzem magam kellemetlenül?Azért inkább figyelek,hogy én kísérjem el,csak hát ugye a mamánál nem az anya kell :)

2013. jún. 3. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Alapvető. Egyetértek. Ha mamának nem az, érezze magát ő kellemetlenül. A hároméves pedig tanulja meg, hogy az alapvető higiénia nem helyrajzi kérdés.
2013. jún. 3. 14:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen szólj rájuk mikor kész vannak a kakival h kézmosás?? Mi a kérdés?? :)
2013. jún. 3. 14:57
 3/9 A kérdező kommentje:
:) a kérdésem,hogy mégis,hogy figyelmeztessem a gyereket,hogy ott is kezet kell mosni,úgy,hogy ne legyen kellemetlen a dolog. :)
2013. jún. 3. 15:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

én ilyen helyzetben szemrebbenés nélkül "leszidom" a gyerekemet. persze csak finoman és egyértelműen nem neki szól ilyenkor :D

valahogy így:

-kézmosás megvolt?

-nem

-mi az, hogy nem? futás kezet mosni, tudod, hogy kakilás után mindenki kezet mos! okos fiú vagy, te ezt már tudod, igaz? akkor miért felejtetted el? legközelebb jobban figyelj oda és ne feledkezz meg róla!!!

2013. jún. 3. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem, kevésbé kínos, ha a gyerek szól, hogy "kezet kell mosni, mert anya azt mondta", mintha te küldöd vissza a mosdóba egy plusz környi kézmosásra, némi rosszalló pillantást küldve az anyósék felé.

Semmi kivetnivaló nincs, ha a gyerek szól (igazából még abban sem lenne, ha te szólnál, de anyósékat alap higiéniára nevelni... elég veszekedés-gyanús kérdés), hiszen csak nem mondják a nagyszülők, hogy "Oh, ne, ne moss kezet wc után, nem baj az...".

Nem egyszerű helyzet, de én tényleg azt javaslom, hogy a gyerkőcben kell megerősíteni a tudatot. Amiatt, hogy ő egyelőre még nem szólt, nem kell aggódnod. Sok 4-5 éves is megfelejtkezik a kézmosásról, annak ellenére, hogy kulturált családból származnak, és tudják, hogy wc után kézmosás, de a játék lendülete, vagy a nagyszülők jelenléte elvonja a figyelmét... (Óvónő vagyok, azért merem mondani.) Nem mindenkinek, de sok gyerkőcnek ez ilyenkor még nem olyan "rutinos", mint nekünk felnőtteknek. Arra kell szépen rászoktatni, hogy pár éven belül nekik is magától értetődjön a dolog. :)

(Ha tanácsolhatom, én lehet, hogy azt csinálnám, hogyha nem működik a dolog, hogy beszélnék a nagyszülőkkel, hogy úgy látod, néha megfeledkezik a gyerkőc a kézmosásról. És megkérnéd őket, hogy figyeljenek erre, nehogy elmaradjon. :) Persze, tudod te is, hogy nem így van, viszont ez annyira leheletfinom kis célozgatás, hogy ebből biztos nem lesz vita. :) Tán még a nagyszülőknél is lehet elérni valamit. :))

2013. jún. 3. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Fú én még azon is kibuknék ha a nagyi nem most kezet és utána úgy babusgatja a gyerekemet. Biztos ha a gyerköc elmegy nála kakilni, tuti hogy úgy szólnék neki hogy kaki után kezet kell mosni hogy a nagyi is hallja, jó hangosan.
2013. jún. 3. 15:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Együtt lakok anyóssal és nàlam alapvető hogy pisi kaki utàn is kèzmosas van!

Anyósomnàl nem :-/

Alig vàrom, hogy megszülessen a picúr ès legyen egy ilyen alkalom mint most a tiéd. HANGOSAN fogok szólni, (persze a "gyereknek") hogy nrm hallottam hogy kezet mosott volna akármelyikőtök is!!!!!! :-))))) te sak mond meg amit gondolsz!!!

2013. jún. 3. 15:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Hat nalunk mar volt ra pelda de nem a mamaval es bizony en rakerdeztem volt kezmosas kisfiam?

En szerintem nem neked a ciki ezt mindenkinek be kellene tartani sajnos sokan nem teszik meg.

belegondolni is rossz hogy a mama elmegy a wc es azutan kimegy a konyhaba fozocskezni vagy epp az unokat eteti meg

2013. jún. 3. 15:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk 3 éves nem volt a fiam, mikor rászólt az apjára, hogy "apa, elfelejtettél kezet mosni!" mikor kijött a wc-ről, és csak bedobott még előtte valamit a szobába, utána perszer ment is egyből a fürdőbe :)

Simán mondd meg a gyerkőcnek, hogy MINDENHOL kezet mosunk wc után, ez alól nem kivételek a nagyiék sem. (mert azért vannak gondolom kivételek, hogy valamit otthon nem szabad, de a nagyiéknál igen, vagy fordítva, ezt nagyon jól tudják kezelni a gyerekek)

És én is annyit kérdeznék a köv. alkalommal, hogy "kézmosás volt?" Gondolom a válasz nem, akkor kézen fogom a gyerkőcöt, és elviszem kezet mosni. Ebből már anyóspajtinak is értenie kell, ha nem az első alakalommal, de 4-5-jére biztos, ha meg akkor sem, akkor mondd meg, hogy te fogod vinni wc-re.

(egyébként nálunk is így van, ha anyósoméknál vagyunk, hogy akkor mindent ők csinálnak. Nincs ezzel semmi baj, csak legalább a normákat tartsák ők is)

2013. jún. 3. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!