Mitől lehet szorulása egy 2 éves kisgyereknek? Majdnem fél éve hashajtókat v székletlazítókat kap minden nap, de még így sem sikerül sokszor a kakilás, csak sír és szenved.
Pont azt akartam én is kérdezni,mint az 1. hozzászóló.
Oké,hogy időszakosan "megoldódik" a gond,de nyilván te is tisztában vagy vele,hogy ez nem megoldás.Sőt,talán még többet is ártanak vele,mert teljesen felborul az ezek szerint amúgy sem rendben lévő emésztése.
mindenképpen az étkezésén kell alapvetően változtatni, a lehető legjobban kerülni a széklet fogó ételeket és masszívan ráállni a lazító hatásúakra+mellé rengeteg folyadékot kellene itatni vele.
Természetesen egyáltalán nem normális,sőt!Én meg is vagyok döbbenve,hogy a kórházban ennyivel lerendeztek titeket.Esetleg szakorvoshoz kellene vinni,akik konkrét étkezési tanácsokat tudna adni,étrendet összeállítani.
Biztos nem én leszek az első aki azt tanácsolja, hogy egyetek minden nap levest, igyon sokat a gyermeked (nem írtad a nemét), sok rostos ételt kapjon. Kerüljétek a szorulást okozó ételeket, pl banán. Minden nap kaphat Levolacot. Hátha javul a helyzet. Ha ezekre odafigyeltek, akkor sajnos több ötletem nincs.
Esetleg még lehet lelki eredetű a dolog, fél éve történt valami a családban?
Vagy egyszerűen akkor volt egyszer egy szorulása, ami fájdalmas volt és azóta a végletekig próbálja visszatartani a kakit, csak nehogy fájjon? Ilyenről is hallottam már, sajnos...
Szia! A kislányomnak is két éves kora körül ugyanilyen gondja volt. Egy csomót szenvedtünk, itattuk, figyeltünk az étkezésére. Aput munka miatt kevesebbet látta abban az időben, szerintem ez is bejátszott a dologba. Banán, rizs, körte stb. tiltó listán voltak. Aztán próbáltunk házi tejet inni-ez már valamennyit javított a helyzeten, de ami helyre tette, az az, hogy minden nap 1-2 pohár innivalójába belenyomok pár csepp citromlevet. Nagyon sokat segít!
Ja, és azt is nézd meg, nem szed-e olyan vitamint, amiben vas van!
Csoki is elfelejtve, bár ezt talán 2 évesen azért még hanyagoljátok.
:( szegény:(
Ha minden fizikai okot kizártatok, akkor én is a lelki oldalon kezdenék kutakodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!