Mit csinálnátok a helyünkben?
Mi 3 hónap után jöttünk. Mondjuk nekünk még kicsi volt a baba, nem járt közösségbe, én még nem dolgoztam, könnyen mozdultunk.
Most már 3. éve élünk itt a határ mentén, én is megtanultam a nyelvet, nyáron költözünk. Azért is döntöttünk így, mert a lányunk megtanulja a nyelvet, ha ott ragadunk akkor tud majd iskolába is járni oda.
Én mennék, mivel nem egy biztos életet hagynátok itt.
"A gyerekeknek nem lenne nehéz,hogy nem ismerik a nyelvet?"
Saját tapasztalat (mi is külföldre jöttünk a gyerekekkel, itt nagyon sok magyar kisgyerekessel tartjuk a kapcsolatot):
Minél kisebbek a gyerekek, annál könnyebben alkalmazkodnak. Még nincsenek szerelmek, akiket nem akarnak hátrahagyni. Ovis barátságok akkor is elmúlnak, ha más suliba mennek még ugyanabban a városban. A nyelvet meg pillanatok alatt felszívják és sokkal könnyebb a kicsiknek, mint a szülőknek vagy a 10+ éves gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!