Ti felébresztitek másfél év körüli gyereketeket a délutáni alvásból, ha túl sokat alszik?
Figyelt kérdés
Lányom 1 óra körül szokott aludni egy-másfél órát. Így este 8-fél 9 körül gond nélkül elalszik. A héten ma fordult elő másodszor, hogy 3 órát aludt délután. Nem ébresztettem fel, úgy gondoltam, biztos az idő miatt fáradtabb. Sajnos ennek viszont az lett a következménye, hogy itt van fél 11, és esze ágában sincs még aludni, pedig délután próbáltam lefárasztani.
Szerintetek bajt csinálok azzal, ha délutánonként max. 2 órát hagyom aludni és utána felébresztem?
2013. máj. 30. 22:31
11/17 anonim válasza:
És hogy szoktatod kedves 10-es? Kíváncsi vagyok, hogyan lehet azt elérni, hogy ha egy gyerek 3 órát alszik napközben (délután), akkor este normál időben akkor is elalszik, ha amúgy nem álmos. Vagy hogy csinálod?
12/17 anonim válasza:
juj pontozzatok le,úgy,hogy kb 11-12 között elalszik,mert ahhoz szokott a bölcsiben,és alszik 2ig-3 ig utána ha evett kiviszem a játszótérre, motorozni,kertbe egészen 6ig,és 7re már nagyon fáradt és álmos lesz,szóval vacsi után fürdik és fél 8kor megy az ágyba,nem tudom ebben mi olyan bonyolult,az én fiam fáradt már 7-fél 8 felé akkor is ha 3órát alszik napközben,ugyanis Ő reggel 6kor kel mindig, a szülőn múlik hagyja-e 11ig fent lenni
13/17 anonim válasza:
lemaradt a kisgyerekek egy idő után annyira fáradtak,hogy túlpörögnek,na úgy nem alszanak el az tuti
14/17 anonim válasza:
Elnézéseteket kérem, de én meg azért lettem lepontozva, mert felkeltem délután a lányom, vagy azért mert már nem pelenkás? :) Véleményem szerint, ha emberi időben szeretné valaki letenni este a gyermekét aludni, akkor be kell "szabályozni" a napközbeni alvás mennyiségét. Szerintem nincs ezzel semmi gond.
15/17 anonim válasza:
Hát igen, ha 11-12 között el tud aludni a gyerek akkor okés, de ha nem, akkor mit csinálnál? Merthogy erőszakolni nem tudod, ha nem álmos. Nem minden gyerek dől már ki 11 órára. Úgy elhiszem, hogy bírja, de ha pl. csak 1-fél 2 körül tud elaludni és úgy hagyja anyuka 3 órát aludni, akkor este tutira nem tud elaludni a gyerek. Ha nem álmos, nem tudod ráerőszakolni. Illetve azt kéne megérteni, hogy minden gyerek más, egy kicsit az írásod olyan "szemrehányás szagú" volt, hogy anyukának szoktatni kéne, hogy a gyerek este időben elmenjen aludni. Hát nem biztos, hogy lehet.
16/17 anonim válasza:
Látod ezért van itt ennyi vita,mert mindenki beleképzel valami rosszat a másik mondatai mögé,nyilván ha a gyerek este 6-7 ig alszik nem fekszik le 8kor,de Ő 1,5 év körüli kisgyerekre gondolt,é nem hiszem,hogy egy 1,5-2 éves este 9-10kor nem fáradt,nyilván más ha reggel nem hajnali 6kor hanem 8kor kel fel nyilván más az alvási szokása,de az az anyukán múlik meddig hagyja fent lenni én fiam is hiába fáradt el lenne egész éjjel majd egyszer csak kidőlne ha nem tenném le 8 előtt aludni
17/17 anonim válasza:
Ha egy gyerek nem fáradt, akkor nem tudod letenni aludni. Ezt kéne megérteni és nem a másikat szapulni, hogy szoktassa úgy. Nem biztos, hogy tudja, minden gyerek más!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!