Lányos anyukák, nagyon meredek ha a 2,5 éves lányomnak fiús hajat vágok?
A kislányomnak szépen nő a haja, de olyan kis semmilyen még, kicsit úgy hat, mintha a kopaszságot egyik oldalon növesztett hajjal akarnánk takargatni(olyan idétlen öreg bácsis séró)
És arra gondoltam, hogy felnyírom oldalt, nagyon rövidre, fent pedig kicsit hosszabb rövidre. Olyan fiúsra. Talán akkor a babahaja(alig volt pár mm levágva belőle) eltűnne, és kicsit erősebb lenne(az alsó már nem babahaj erősebb).
Neki ebből nagyon sok mindent nem lehet vágatni sajna.
Ahhoz túl rövid és kevés a haja.
Én levágnám neki. A picike levágott hajba pedig vennék picike hajcsatot, esetleg szép kis fejpántot, hogy lányos maradjon.
Nekem nagyon nem tetszik, ha ez a kis vézna haj meg van növesztve, csak azért mert kislány.
Ha most levágod neki, talán már szépen egyenletesen vastagabban nő vissza. Gondolom ez még a babahaj a fején.
Szia
amikor a lányomnak kihullott a születéskori babahaja pár hósan, olyan pihés lett ,mint az őszibarack... 2-2,5 évesen kb ugyanúgy nőtt neki, mint ahogy most te is írod, hogy itt-ott hosszabb szálak, amik ide-oda lógnak, máshol meg maradtak a pihék, hát finoman szólva is borzalmasan festett. A családban van fodrász, ő mondta, hogy tévedés ,hogy a rövidre vágástól nőne-erősödne a haj. Persze megfrissül kicsit, emrt mondjuk a használtabb hajvégektől ugye meg lehet szabadulni, de gyerekeknél igazából ez nem mérvadó. Náluk életkori hajváltásról van szó, ami a harmadik életév környékére tehető általában és a szervezet hormonális változásaival magyarázható elsősorban.
Én azért levágtam, illetve kb méretre igazítva igyekeztem összeillőnek vágni a haját, és lassacskán valamiféle klepoátra-fazont kialakítani neki. Kb egy év volt, mire valós frizura lett belőle, ésa ddigra az életkori hajváltás végett gyorsabban növővé avanzsált a haja, úgyhogy bár most is rettentő vékony szálú, de azért nő és lehet vele ezt-azt kezdeni. Most lesz ősszel 5 éves, nagyon szép, formás frizurája van, ez teljesen jól illik az arcformájához és kiemeli a finom vonásait és a kecses nyakát. Az ő kis vékonyszálú haját nem érdemes megnöveszteni, egyetlen alvás három gubanc-szálra redukálná, nem lenne tartása a frizurának.. .semmi értelme.
A rövid haj könnyen kezelhető, nyáron kényelmesebb is, és a rövid frizura is lehet nagyon is nőies, egy kislányon is! Nektek ez még odébb van, de kitartás: várhatóan az ő haja is meg fog erősödni picit.
Én levágtam az én lányomnak anno és nem bántam meg, rendezettebb lett a kis feje, az összkép sokat javult, és ha csajosan öltözteted nem hiszem, hogy bárkit érdekelne, hány mili hosszú a haja... meg különben is. A fiam bölcsiscsoportjában vagy egy hároméves kislány, tökkopsz, de mint a biliárdgolyó! Nagyon cuki fejpánokat meg kendőket szokott hordani, irtó édi ezekkel is ,meg ezek nélkül is :)
Ja, és nekem 2 éves koromig se hajam, se szempillám ,se szemöldököm nem volt, aztán mégis kinőtt minden, igaz, hogy vékony szálú maradt, de pl sok hajam van és a szempillám meg nagyon is hosszú. Szóval nyugi... mindig van remény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!