4 éves lányomnak Augmentint írtak fel, viszont nem tudom, hogy penicilin érzékeny e. Mit tegyek?
Azt adnám neki, amit az orvos javasolt, és fokozottan figyelném a reakcióit.
A családban van valaki aki penicillin érzékeny? Miből gondolod, hogy ő az lehet?
Kihívod a mentőket, vagy az ügyeletet.
Nálunk Mama, és Apu penicilin érzékeny, kipattognak tőle, bedagad a kezük lábuk.
Lányomnak semmi baja tőle. Vegyél kalciumot, ha valami lenne, azt be tudod neki adni, mí ki nem ér a mentő!
Lázcsillapítót sem kapott mèg soha?
Szia!
Az én kisfiam cefalosporin érzékeny de ez csak akkor derült ki amikor elkezdte szedni a zinnat nevű antibiotikumot, nem volt heves reakció egyszerűen csak kiütéses lett tőle és kaptunk másik gyógyszert, a pöttyei meg némi antihisztamintól elmúltak, ne parázz előre, inkább kezdd el a gyógyszert nehogy nagyobb baja legyen mint amekkora már van, sajnos senkinek nincs a homlokára írva ha allergiás valamilyen gyógyszerre. Gyógyulást!!!
én fiam se bírta az első antibiotikumot, annyi volt, hogy miután beadtam neki, 10 percre rá hányt is.
elvittem a dokihoz, kapott másik fajtatát, azzal semmi gond nem volt, kartonjára ráírták azt ami gondot okozott neki.
figyelj, úgy van ahogy írod, addig nem tudod míg nem próbáltátok, így be kéne adni, ha gond van akkor tudni fogjátok! figyelj oda, hogy ne adagold túl, akkor nagyobb baj nem lehet. mentő számát nyilván tudod, ha bármi lenne hívod őket.
mondjuk egy gyerek antibiotikum szedése nélkül is tud olyat csinálni ami miatt hívni kell sajnos az ügyeletet, szóval nem gondolnám, hogy a mostani helyzetek veszélyesebb mint egy átlagos nap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!