Most tényleg ártok napi egy joghurttal a lányomnak?
A baj ezzel a mai világgal, hogy már annyira törekszünk a tökéletesre, hogy a tökéletlen nem lehet az.
Miért túlsúlyos?
Az én fiam 2 éves (most 25 hónapos), 93 cm, 14-15 kg között mozog. Igazi stramm, mokány kisfiú, a doktornő tökéletesen elégedett vele. Most volt egy kis gyomorrontása, péntek óta ma délben evett először mérhető mennyiséget, fogyott.
Egy doboz joghurtban azért nincs annyi cukor, hogy mindjárt az ördögöt kelljen a falra festeni. A tejtermék fontos, a joghurt az egészséges táplálkozás része.
(Kezdjük el szapulni a bizonyos zöld joghurtot, mert ott meg egyenesen hirdetik, hogy egyél minden nap belőle...)
Ne hallgass a hurrogókra, kíváncsi vagyok, ők mit adnak a gyereknek...
Hány kg?
Elsőnek, 15 kilóval 2 éves körül? :O 4 éves lányom 14 kiló és tökátlag alkat. A 2 évesem 11 kilós, babahájas, szal nem vékony. Sajnos rengeteg kövér gyerek van, de még csak nem is a táplálkozás miatt, hanem azért, mert kocsival cipelik őket mindenhova. Játszóra, oviba, programokra, kocsiból ki, kettőt se kelljen lépni, aztán be, ház előtt kiszáll, és boldogan meséli, hogy a gyerek milyen sokat volt levegőn. Ja, de jó ha 100 métert ment.
Nálunk pl férjem és én is teltek vagyunk (70 és 80kg) de mivel rengeteget mozognak a gyerekeink, ők teljesen normális alakúak. Óvónő meg is jegyezte, hogy milyen izmos lába van a lányomnak. :)
Túlsúlyos, de nincs baja sem szerinted, sem a doki szerint? Ez elég fura.
Ha sokat mozog és egészségesen eszik, akkor más oka lehet a túlsúlynak, nézessetek utána. Napi 1 gyümölcsjoghurttól nem lesz túlsúlyos, maximum kicsit duci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!