Most tényleg ártok napi egy joghurttal a lányomnak?
Nem mindegy hogy kövér vagy csak jó húsban van.
Szerintem 1 joghurttól nem lehet baja, de ha akarod most kipróbálhatod, hogy milyen ha nem adsz neki cukros joghurtot. Csinálj natúr joghurtból néhány szem gyümölccsel nasit, és nézd meg hogy lesz e változás a súlygyarapodásában.
De különben ne csinálj ebből nagy ügyet, néhány "biomama" túlságosan oda van az átlagsúlyért, de közben nem figyelik a gyerek magasságát stb-t és látatlanban ítélkeznek sokszor elég bántón.
Ezt eszi: Reggelire még mindig különböző kásákat, üzletit és itthon készítettet felváltva. Tízórai gyümi. Ebéd hasonló, mint mikor még főzelékeket készítettem neki, csak már persze nem pürésítem. Mindenféle zöldségek: krumpli, sárgarépa, petrezselyem, cukkini, zeller, brokkoli, spárga, karfiol párolva, főzve. Hozzá valamilyen hús: csibe, marha, hal, nagyon ritkán disznó. Uzsonna joghurt. Vacsi kenyér sajttal, sonkával, tojással, vajjal, nagy ritkán magas hústartalmú virslivel + paprika, paradicsom, saláta, retek. Kakaót nem kap, édes péksüteményt sem. Kenyeret, kiflit vacsira bár nem mindig teljes kiörlésűt. Nincs okom hazudni és miért is tenném. Egész életemben kövér voltam, nem akarom ezt a gyerekemnek. Viszont visszatérnék az eredeti kérdésemhez, tényleg érdemes lenne teljesen szélsőségesen, minden cukrot kihagyni?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Üti a hároméveseket. Ilyen az én fiam is.
Nem szabad csak a súlyt nézni, ehhez kell a magasság is.
a cukor mértékkel fogyasztva egyáltalán nem ellenség.
szerintem hiba teljesen megvonni, főleg, ha örökmozgó a kislányod, ebből fedezi az energia szükségletét.
viszont én a pajzsmirigy működését azért megnézetném, simán előfordulhat, hogy valami hormonális egyensúly felborulásról van szó.
bár ha ez alkati kérdés, amit írtál, akkor főleg semmi ok az aggodalomra.
Teljesen felesleges hisztéria, hogy valamiben cukor van.
Amit mi közönségesen cukornak nevezünk (finomított kristálycukor), az répacukor (szacharóz). De majdnem mindenben van cukor, a tejben tejcukor (laktóz) a gyümölcsökben, zöldségekben szőlő- és gyümölcscukor (glukóz és fruktóz) stb. Tehát valamennyi full egészségesnek kikiáltott gyümölcs és zöldség tartalmaz több-kevesebb cukrot. A dinnye, a szőlő, a banán egészen sokat!
Ha egy pohár joghurtban van néhány gramm "hozzáadott" répacukor, én amiatt még nem esnék kétségbe. Különösen úgy, amit írtál, hogy mi a napi étkezések összetétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!